By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Er du eventyrlysten og liker vakre landskap, anbefaler vi en rundtur i det sørlige Laos. Dette er reisen for deg som vil reise der ikke alle andre turister drar, til de fjerntliggende områdene i Sør-Laos. Her får du fantastiske opplevelser på Mekong-elven, fjelltur på elefantryggen, naturopplevelser, og får oppleve arkipelet på flere enn 4000 småøyer rundt Don Khone-øya. Sporene etter de franske koloniherrene, og etter tidligere tiders Khmer-herskere er mange i dette området.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Pakse, guide møter og innsjekk på hotellet. Bolaven-platået med besøk til kaffe- og teplantasje. Tad Fane-fossen. Overnatting i Pakse. Lunsj og middag på egenhånd.
Dag 2 Frokost. Utsjekk og reise til Champasak. Khmer-tempel, besøk til Lao-landsby og ridetur på elefanter. Overnatting i bungalower ved Mekongs bredder. Frokost og lunsj er inkludert, middag på egenhånd.
Dag 3 Frokost. Med bil og båt til Don Khone-øya, besøk til Lippi-fossen. Overnatting i flytende bungalow på Mekong. Frokost og lunsj er inkludert, middag på egenhånd.
Dag 4 Frokost. Båttur med delfinsafari. Ferge til fastlandet og besøk til Pha Pheng-fossen - Østens Niagara. Retur til Pakse og overnatting. Frokost inkludert, lunsj og middag kjøper du selv underveis.
Dag 5 Frokost inkludert. Utsjekk og transfer til flyplass.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Pakse - ekskursjon til Bolaven-platået
Pakse er den tidligere administrasjonshovedstaden da Frankrike var kolonimakt her. Byen ligger der elvene Mekong og Xe Don møtes. Utsikten til vakre elvelandskap og fjell er overveldende, liksom byens mange gamle templer. Her er også tydelige spor etter den franske koloniale arkitekturen, og du kan slappe av på en av restaurantene langs elvebredden. Pakse er et ideelt utgangspunkt når man skal utforske sørlige Laos - et meget tilbakelent og gjestmildt område.
Lokal engelsktalende guide møter deg ved ankomst i Pakse og du sjekker inn på hotellet. Dere drar så til Bolaven-platået - et høytliggende område der man finner kaffeplantasjer, vakre fossefall og lokale stammefolk. Her besøkes en kaffe- og teplantasje og du får se hvordan produksjonen foregår. Så besøkes Tad Fane - et av områdets viltre fossefall. Retur til hotellet i Pakse. Lunsj og middag betaler du direkte til den lokale restauranten.

Dag 2 Champasak
Etter frokost går turen videre med bil til Champasak. Her ligger et stort tempelkompleks som stammer fra før-khmersk tid - fra det 10. århundret. Dette står på Unescos verdensarvliste, og var områdets hovedsete for det mektige Khmer-imperiet. Turen går så videre til Ban Kiet Ngong, en liten Lao-landsby. Her hopper du opp på elefantryggen, og etter en 90 minutters ridetur gjennom vakre skoger til Asa-fjellet får du panoramautsikt over nasjonalparken som ligger i dette området. Lunsj er inkludert underveis.
Senere ender man opp i La Folie Lodge, et område med bungalower beliggende ved Mekongs elvebredde. Her kan du nyte elven, hagen, og skue mot vakre fjell. Middag kjøpes på stedet.

Dag 3 Champasak - Don Khone-øya
Utsjekk etter frokost og reisen går med bil og båt til Don Khone-øya, som ligger i et arkipel med flere enn 4000 små øyer. Området bugner av vitnesbyrd fra det tidligere franske kolonistyret, som gamle franske villaer, den smalsporede jernbanen og broen som ble bygget under andre verdenskrig. Sammen med guiden spaserer du på jordveiene blant palmeomsluttede villaer og nyter opplevelsen av et Asia som en gang var.
Like ved grensen til Kambodsja - på Don Khones vestside - besøker vi Lippi-fossen. Nyt utsikten her. Kvelden og natten tilbringer vi på Auberge Sala Don Khone - et enkelt resort med flytende hytter på Mekong-elven. Frokost og lunsj inkludert i dag, middag kjøper du selv.

Dag 4 Don Khone - Pakse
Det er klart for båttur etter frokost, og målet er å se områdets delfiner. Delfinene i området er truet, men turismen genererer penger til bevaring av disse dyrene, som er svært sosiale og vennlige av seg.
Etter delfinsafarien drar vi tilbake til hotellet, sjekker ut, og tar ferge til fastlandet igjen. Med bil drar vi så til Pha Pheng-fossen, også kalt «Østens Niagara». Deretter drar vi til Pakse for overnatting. Frokost inkludert, lunsj og middag kjøper du selv underveis.

Dag 5 Fra Pakse
Utsjekking klokken 12.00 og transfer til Pakse flyplass. Fly videre. Frokost inkludert.

Inkludert

• Overnatting i del av dobbeltrom med frokost
• Transport i egen luftkondisjonert bil
• Båttur som beskrevet
• Måltider som beskrevet.
• Engelsktalende, lokal guide
• Billetter til severdigheter

Ikke inkludert
• Visum til Laos (kan fås ved ankomst)
• Enkeltrom
• Flyreise til/fra Pakse
• Enkelte måltider
• Reise og avbestillingsforsikring

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Sørlige LaosFra 9 395Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris på forespørsel. Gjelder pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly t/r Norge-Laos, flyskatter og visum ikke inkludert.

 

Fakta

Individuelt program Laos
5 dager
Engelsktalende guide
Bil med sjåfør
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Pakse, Champasak, Don Khone