By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Opplev det kulturelle, kontrastfylte og fargerike Vietnam fra Hanoi til Ho Chi Minh-byen, inkludert et cruise i eventyrlige Halongbukta. Vietnams skatter er like unike som de er fascinerende og på denne varierte reisen får du nye opplevelser hver eneste dag! Møt det varme, smilende og stolte folket, samtidig som du beskuer fantastiske severdigheter – både de menneskeskapte og de naturlige skattene!
Denne turen kan også starte i Ho Chi Minh-byen og gå nordover til Hanoi. Programmet ved ankomst og avreise kan variere noe etter når på døgnet man ankommer. Programmet kan også deles opp eller kombineres med våre program i nabolandene Kambodsja, Laos eller Myanmar (Burma).

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst hovedstaden Hanoi, transfer til hotellet. Resten av dagen på egen hånd. Middag inkludert.
Dag 2 Hanoi Byens første universitet, så til bl. a. Ho Chi Minhs mausoleum, landsbyen Ngoc Ha ved Huu Tiep-innsjøen med B-52 bombeflyet, Hua Lo Prison Museum. Sykkeltur om kvelden.
Dag 3 Hanoi, Halongbukta Utsjekk, transfer fra Hanoi til Halongbukta hvor cruiset begynner. Overnatting om bord.
Dag 4 Halongbukta, Hoi An Brunsj og transfer til flyplassen for videre reise til Hoi An i sentrale Vietnam.
Dag 5 Hoi An Dagen på egen hånd i Hoi An. Tilleggsprogram hvis ønskelig.
Dag 6 Hoi An Dagen på egen hånd i Hoi An. Tilleggsprogram hvis ønskelig.
Dag 7 Hoi An Dagen på egen hånd i Hoi An.
Dag 8 Hoi An, Ho Chi Minh-byen Flyreise til Ho Chi Minh-byen (Saigon). Bysightseeing til bl. a. Det sentrale postkontoret, Notre Dame-katedralen, krigsminnemuseet og China Town.
Dag 9 Ho Chi Minh-byen Båttur på Mekong-elven og besøk til Cai Bes flytende marked, lunsj inkludert. Retur til Ho Chi Minh.
Dag 10 Ho Chi Minh-byen Avreise, transfer til flyplassen.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Hanoi hovedstaden i Vietnam M
I ankomsthallen på flyplassen venter guide og sjåfør som tar dere med til hotellet i sentrum. Hanoi er en unik by med sine smale gater, myldrende folkeliv og fransk koloniarkitektur. Dere har dagen på egen hånd, men program kan arrangeres avhengig av ankomsttid. Guiden tar dere med på middag på lokal restaurant om kvelden.

Dag 2 Hanoi F/L
Frokost på hotellet før guiden tar dere med på en heldags sightseeing i Vietnams hovedstad. Dere starter dagen i Ho Chi Minh mausoleet (ikke åpent hver dag) og hans hus på stylter i den idylliske parken ved siden av. Turen fortsetter gjennom landsbyen Ngoc ha ved Huu Tiep-sjøen der det fremdeles ligger et amerikansk B-52 bombefly i vannet midt i byen. Deretter besøker dere Litteratur-tempelet, kjent for å være Vietnams første universitet.
Etter lunsj i byen går turen videre til Hoa Lo Prison Museum, også kjent som «Hanoi Hilton». Dette ble bygget av franskmenn for å huse vietnamesiske revolusjonære og senere brukt til å holde amerikanske krigsfanger i krigstid. Om ettermiddagen blir dere tatt med på en sykkeltur gjennom Hanois fargerike, gamle bydel med sine trange gater, smug og små butikker.

Dag 3 Hanoi, Halongbukta F/L/M
Tidlig avreise fra hotellet til Halongbukta. En ca. 4 timer lang kjøretur som tar dere med på en reise gjennom de rike jordbruksområdene i Red River Delta. Dere ser bønder jobbe på rismarkene med plog og vannbøfler og annet vietnamesisk landsbyliv. Ved ankomst Halong sjekker dere inn på båten og cruiset begynner. Båten kombinerer klassisk skjønnhet med moderne komfort og holder god standard. Halong Bay er på Unescos verdensarvliste og du forstår raskt hvorfor. Her vil dere oppleve de fantastiske kalksteinsklippene som stikker opp av turkist vann, øde strender, eventyrlige grotter, livlige flytende fiskevær, og skjulte laguner. Etter hvert ankres det opp for natten i en stille bukt. Overnatting om bord i lugar med privat bad/wc.

Dag 4 Halongbukta, fly Da Nang, Hoi An L
Våkne opp til soloppgang over bukten med en fersk kopp kaffe eller te i en av solstolene på dekk mens dere ser fiskerne komme inn med dagens fangst. Det serveres brunsj om bord og dere fortsetter å oppleve området med flere høydepunkter før turen går tilbake til Halong City. Guide og sjåfør tar dere imot på brygga og kjører tilbake til Hanoi og til flyplassen for en kort flytur til Da Nang beliggende i sentrale Vietnam. Lokal guide og sjåfør møter dere på flyplassen for transport til verdensarvbyen Hoi An og innkvartering på hotellet du har valgt.

Dag 5 På egen hånd i Hoi An F
Dagen på egen hånd.
 
Tilleggsprogram: Vi ønsker å gi dere en introduksjon til Hoi Ans historie og dere blir med guiden på en liten spasertur i byen. Hoi An var tidligere en viktig handelsby influert av både Kina, Japan og Europa. Byen er veldig godt bevart og det er ikke noe problem å leve seg inn i en svunnen tidsalder. Byens arkitektur og avslappede livsstil har endret seg lite gjennom årene og atmosfæren er herlig i denne fargerike og sjarmerende byen.

Dag 6 Hoi An F
Dagen på egen hånd.

Dag 7 Hoi An F
Dagen på egen hånd.

Dag 8 Hoi An / Ho Chi Minh F/L
Transfer til flyplassen og fly videre til Ho Chi Minh city (Saigon). På flyplassen venter guide og sjåfør som tar dere direkte med på en sightseeingtur i byen for å beundre Saigon historiske landemerker. Gjenforeningspalasset, den tidligere Saigon-regjeringens hovedkvarter under den amerikanske krigen, videre til den imponerende Notre Dame-katedralen og det gamle postkontoret. Etter lunsj fortsetter dere til Krigsmuseet og Thien Hau-pagoden i China Town, bygd av kantonesere tidlig på 1800-tallet. Tempelet ble bygget for å tilbe Gudinnen av havet for å beskytte fiskerne. Her finnes også det fargerike og livlige Binh Tay-markedet med "alt mellom himmel og jord" til salgs.

Dag 9 Mekongdeltaet F/L
Avreise til Cai Be, en liten by dypt inne i Mekongdeltaet (ca. 2 timers kjøretur). Her går dere om bord i motorbåt og besøker det fargerike flytende markedet Cai Be. Dere kjører ut blant lokale lektere fulle av frukt og grønnsaker. Etter hvert besøkes et gammelt Mandarin-hus fra det 19. århundre, hvor familien inviterer på en kopp te. Dere vil også besøke noen lokale, små fabrikker som produserer ris, pasta, popcorn og kokossukkertøy. Etter lunsj på en lokal restaurant fortsetter dere båtturen på mindre kanaler og passerer under flere små , tradisjonelle og enkle broer laget av tre og bambus. Dere får et godt inntrykk av hvordan livet er langs elven og hvor viktig den er for befolkningen. Båtturen avsluttes og dere kjører tilbake til Ho Chi Minh City.

Dag 10 Avreise F
Dere kan beholde rommet frem til kl 12.00. Guide og sjåfør henter dere på hotellet for transfer til flyplassen.
Programmet kan kombineres med f. eks Badeferie i Vietnam, eller et av våre program i Kambodsja. Det kan legges til ekstra dager i programmet om ønskelig.

NB! Reisen ikke anbefales i perioden 1/10 - 30/11 p.g.a. store nedbørsmengder og fare for flom i de sentrale delene av Vietnam.

Inkludert

• 8 netter i dobbeltrom, Deluxe, Premium eller Superior standard
• 1 natt på cruisebåt i Halongbukta, del av dobbeltlugar med privat dusj/WC
• Måltider som beskrevet, F frokost, L lunsj, M middag; drikke betales på stedet.
• Alle utflukter som beskrevet inkludert inngangsbilletter
• Engelsktalende guide og egen bil med sjåfør til programmet
• Innenlands flyreise Hanoi – Ho Chi Min city i økonomiklasse
• Lokale skatter og avgifter

Ikke inkludert
• Flyreise til og fra Vietnam
• Visum til Vietnam hvis man skal oppholde seg i landet mer enn 15 dager (gjelder norske statsborgere)
• Tips til guide og sjåfør
• Enkeltrom
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 466Klassiske VietnamFra 15 995Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly t/r Vietnam er ikke inkludert.

Vi tar forbehold om eventuelle pris-, valuta- og programendringer. 

Fakta

Individuelt program i Vietnam
10 dager
Engelsktalende, vietnamesisk guide
Bil med sjåfør
Del av dobbeltrom med frokost
Cruise med overnatting
Program og måltider i følge program

Reisemål:
Hanoi, Halongbukta, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh