By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

På denne 7-dagers rundreisen i Myanmar får du med deg alt fra storbyliv og vakre pagoder til nydelig natur. Reisen starter i den sjarmerende byen Yangon med besøk til blant annet Asias vakreste gullbelagte pagode, Shwedagon-pagoden. Videre til den fantastiske Inlesjøen med de flytende hagene og de karakteristiske "benroerne". På Bagan-sletten er det  tusenvis av pagoder som imponerer.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Yangon. Utflukt til Scots Market og Shwedagon-pagoden.
Dag 2 Fly til Heho. Kjøretur til Nyaung Shwe. Båttur med sightseeing på Inlesjøen. Overnatting i Nyaung Shwe.
Dag 3 Sightseeing på Inlesjøen. Landsbyen Indaing, overnatting i Nyaung Shwe.
Dag 4 Formiddagen på egen hånd i Nyaung Shwe. Transfer til Heho og fly til Bagan.
Dag 5 Bagan og besøk til noen av de mange pagodene. Besøk til en kunsthåndverksbedrift som lager lakkarbeider.
Dag 6 Formiddagen i Bagan på egenhånd. Fly tilbake til Yangon.
Dag 7 Sirkeltog med guide. Transfer til flyplassen for videre reise eller tilbake til Norge.

 

Detaljert program

Dag 1 Yangon
Dere ankommer hovedstaden Yangon med et morgenfly og møtes av en engelsktalende lokal guide. Det er en halvtimes kjøretur inn til sentrum, hvor hotellet ligger. Derfra tar dere en spasertur sammen med guiden til markedet Bogyoke Aung Sans (”Scots Market”) som ligger like i nærheten og som på mange måter er uforandret fra kolonitiden. (Vær oppmerksom på at markedet er stengt hver mandag og på offisielle fridager). Her selges silke, gull og edelstener, lokalt fremstilte sigarer, trefigurer skåret i sandeltre, antikviteter og lakkarbeider.
Yangon er en blanding av orientalsk Østen og britisk kolonitid. Smale, travle gater med nedslitte bygninger med leiligheter, små virksomheter og forretninger, og et broket folkeslag av burmesere, kinesere, indere, bengaler og arabere. De tversgående avenyene er omkranset av pompøse offentlige bygninger fra Victoriatiden.
Det blir tid til noen timers hvile på hotellet før dere drar opp til den gullbelagte Shwedagon-pagoden. Her setter dere skoene fra dere ved inngangen, og mens solen går ned vandrer dere rundt i pagoden sammen med de vennlige og dypt religiøse burmeserne. En uforglemmelig opplevelse. Lunsj og middag betales på stedet. Dere får hjelp av guiden til restaurant valg.

Dag 2 Yangon - Nyaung Shwe F
Dere tar formiddagsflyet til Heho i Shan-staten i den nordøstlige delen av landet. Her møtes dere av guiden deres på flyplassen og kjører ca. 45 min. til Nyaung Shwe ved bredden av Inlesjøen. Innsjøen ligger tusen meter over havet, bare 3-4 meter dyp, og hvor Intha-folket lever av å fiske og produsere grønnsaker og blomster i sine flytende hager. I landsbyene på sjøen er husene bygd på påler og all transport foregår med båt, enten det er til skolen (som også står på påler), til besøk hos naboene og til tempelet, eller for å arbeide i grønnsakshagen. Turen går med egen båt ut på innsjøen hvor livet i landsbyene kan studeres mens man krysser fram og tilbake mellom de flytende hagene, går i land ved Ywama med det kjente buddhistiske tempelet, besøker et silkeveveri og ser andre små virksomheter ute på sjøen. Turen går tilbake til Nyaung Shwe i aftenskumringen mens fiskerne forsøker de siste kast. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 3 hele dagen på Inlesjøen F
Dere skal opp tidlig og ut på innsjøen igjen. Først til et lokalt marked og deretter til landsbyen Indaing som er mest kjent for pagoden med de tusen stupaer i typisk shanstil, noen av dem fra det 13. århundre. Det er en veldig vakker båttur langs kanalen som fører fra sjøen inn til Indaing og en koselig spasertur gjennom landsbyen med mange handelsboder. Resten av dagen ute på sjøen. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 4 Nyaung Shwe-Bagan F
I Nyaung Shwe er det et morsomt lokalt marked og hyggelig stemning med små gjestehus og kafeer. Dere har formiddagen på egenhånd. Etter lunsj transfer til Heho og ettermiddagsflyet videre til Bagan hvor engelsktalende guide venter på flyplassen og tar dere til hotellet i gamle Bagan. Lunsj og middag betales på egen hånd.

Dag 5 Bagan F
”I det fjerne så jeg de pagodene som stedet var så kjent for. De åpenbarte seg, - fjerne og mystiske ut av morgentåken som et svakt minne om en fantastisk drøm.” Slik beskrev den britiske forfatteren Somerset Maugham sitt første møte med Bagan i 1930. Bagan er et arkeologisk under, med tusenvis av templer og pagoder spredt utover en enorm slette. Det er umulig å besøke mer enn en brøkdel av bygningene som er igjen på de få dagene som er til rådighet, men man kan få med seg de beste og kulturhistorisk mest interessante. Og fra toppen av en av pagoden kan man oppleve den flotte solnedgangen over Bagan og Ayeyarwady-elven. I løpet av dagen besøkes også et verksted hvor det lages og selges de vakreste lakkarbeider som Bagan er så kjent for. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 6 Bagan – Yangon F
Formiddagen på egenhånd. Vi anbefaler en sykkeltur eller en tur med hest og kjerre (kan leies utenfor hotellet). Sent på ettermiddagen går flyet tilbake til Yangon, hvor en bil venter for å kjøre dere til hotellet. Lunsj og middag på egen hånd.

Dag 7 Yangon-Avreise fra Myanmar F
Guiden henter til avtalt tid på hotellet etter frokost. Vil man ha et inntrykk av hvordan flertallet av byens befolkning lever må man ta en tur med Sirkeltoget. Dette er virkelig et saktegående lokaltog hvor folk går av og på i en konstant strøm i de små landsbyene, ved markeder og industriområder som omkranser byen, og man må være forberedt på selv å være den store attraksjonen. Ut på ettermiddagen blir du kjørt til flyplassen for reise videre.

Inkludert

• Overnatting m/frokost på hotell (2-3*)
• All transport med fly, privat bil/buss og båt innenlands i Myanmar i følge program
• Inngangspenger
• Engelsktalende lokale guider på alle destinasjoner

Høyere hotellstandard og/eller helpensjon under oppholdet kan fås mot tillegg i prisen. Spør ved bestilling.

Prisen inkluderer ikke
• Flyreisen Norge - Myanmar
• Visum til Myanmar
• Eventuelle forsikringer.
• Tillegg for enkeltrom, spør ved bestilling.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Yangon, Inlesjøen og Bagan Fra 13 895Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly til Myanmar, flyskatter og visum ikke inkludert.

Prisene er foreløpige. Eksakt pris fås på forespørsel.

Fakta

Individuell reise Myanmar
7 dager
Lokal engelstalende guide
Bil med sjåfør
Hotell i enkel/god turistklasse inkludert frokost
Program som beskrevet

Reisemål:
Yangon, Bagan og Inlesjøen