By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Denne 7-dagers reisen inkluderer de største severdighetene i Myanmar: Yangon, Mandalay og Bagan.
Fra Yangon i sør, denne fascinerende byen som er en blanding av orientalsk Østen og britisk kolonitid, til Mandalay og Bagan. Mandalay byr på den vakre U Bein-broen og pastellfargede Amarapura, og Bagan har tusenvis av vakre pagoder spredt utover sletten.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Yangon. Utflukt til Scots Market og Shwedagon-pagoden.
Dag 2 Fly Yangon-Mandalay. Besøk til Kongepalasset, Shwe Kyaung, Kuthodaw-pagodaen og et bladgullverksted.
Dag 3 Mandalay. Amarapura, besøk til U Bein-broen. Båttur til Mingun.
Dag 4 Båttur fra Mandalay til Bagan.
Dag 5 Bagan. Besøk til noen av de mange pagodene. 
Dag 6 Formiddagen i Bagan. På vei tilbake til flyplassen stopper vi ved en kunsthåndverksbedrift som lager lakkarbeider. Fly Bagan - Yangon. 
Dag 7 Utsjekk. Sirkeltoget med guide.Transfer til flyplassen for videre reise eller tilbake til Norge.

Detaljert program

Dag 1 Yangon
Dere ankommer hovedstaden Yangon med morgenfly og møtes av en engelsktalende lokal guide. Det er en halvtimes kjøretur inn til sentrum, hvor hotellet ligger. Derfra tar dere en spasertur sammen med guiden til Bogyoke Aung Sans markedet (”Scots Market”) som ligger like i nærheten og som på mange måter er uforandret fra kolonitiden. (Vær oppmerksom på at markedet er lukket hver mandag og på offisielle fridager). Her selges silke, gull og edelstener, lokalt fremstilte sigarer, trefigurer skåret i sandeltre, antikviteter og lakkarbeider.
Yangon er en sjarmerende by med en blanding av orientalsk Østen og britisk kolonitid. Smale, travle gater med nedslitte bygninger med leiligheter, små virksomheter og forretninger, og et broket folkeslag av burmesere, kinesere, indere, bengaler og arabere. De tversgående avenyene er omkranset av pompøse offentlige bygninger fra Victoriatiden.
Det blir tid til noen timers hvile på hotellet før dere drar opp til den gullbelagte Shwedagon-pagoden. Her setter dere skoene fra dere ved inngangen, og mens solen går ned vandrer dere rundt i pagoden sammen med de vennlige og dypt religiøse burmeserne. En uforglemmelig opplevelse.
Lunsj og middag betales på stedet. Guiden gir dere tips til restauranter.

Dag 2 Mandalay F
Morgenflyet til Mandalay hvor lokal engelsktalende guide møter på flyplassen. Det tar omtrent en time å kjøre inn til sentrum hvor hotellet ligger. Dette er Myanmars nest største by og landets kulturelle og religiøse sentrum. Mandalay var landets hovedstad i 25 år inntil 1886 da engelskmennene besatte byen og førte Kong Thibaw og Dronning Supyalat i ufrivillig eksil til India.
Dere starter dagen med et besøk i det gjenoppbygde kongepalasset, deretter til Det gylne munkekloster - Shwe Kyaung, og Kuthodaw-pagoden med 729 inngraverte steintavler som til sammen utgjør buddhistenes ”bibel”, Tripitakaen. Lengre sør i byen ligger pagoden som huser den berømte Mahamuni Buddha. Denne figuren har en fargerik og interessant historie fra den gang det burmesiske kongeriket strakte seg langt ut over landets nåværende grenser. Etterpå bør man ta en titt inn i et av de verkstedene som har spesialisert seg på å fremstille det papirtynne bladgullet som troende buddhister limer på pagoder og buddhafigurer i tykke lag for å samle ”meritter” til neste liv. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 3 Mandalay F
Etter frokost til den tidligere hovedstaden, Amarapura. Det var ganske vanlig at de burmesiske kongene flyttet deres hovedstad med jevne mellomrom, etter råd fra hoffets astrologer. De kongelige bygningene som alle var bygget i teak, ble demontert og alt gjenreist på det nye stedet. I dag er det bare religiøse bygninger, pagoder og templer bygget i stein tilbake og minner om fordums prakt. Amarapura er spesielt kjent for det store Mahagandhayon klosteret hvor man kan observere munker i hundrevis  gå i prosesjon til dagens siste måltid på ved 10.30 tiden om formiddagen.  Byens mange silke vevere og den berømte U Beins Bridge - "verdens lengste teak bro" er kanskje de mest fotograferte steder i Myanmar.  Etter lunsj blir dere med guiden ned til elvebredden hvor en båt venter på å frakte dere og deres guide til Mingun, en times seiltur opp Irrawaddy-elven. Her finner man Mingun Paya som skulle ha blitt den største pagoden i verden, men arbeidet stoppet opp da kongen døde og et senere jordskjelv la mye av bygningen i ruiner. Mingun er også en hyggelig landsby som har spesialisert seg på kunstgallerier, og man er velkommen til å stikke innom gamlehjemmet og hilse på beboerne. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 4 Mandalay-Bagan F
Mens solen fortsatt stiger opp, er dere allerede om bord på fartøyet som bringer dere ”slowly down” Ayeyarwady til Bagan. Det er tid til å slappe av og betrakte livet langs elven. Mat og drikke kan kjøpes om bord. Snart seiler dere under Sagaing-broen og forbi Sagaing-høydene overstrødd med klostre og pagoder. Etter hvert skifter landskapet på begge sider av elven, og båten ankommer Bagan ved kveldstid. Her blir dere hentet og kjørt til hotellet som ligger i Gamle Bagan. (Fra slutten av Mars til begynnelsen av Oktober er det ikke regulær båtdrift. Da må man i stedet  ta fly mellom Mandalay og Bagan). Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 5 Bagan F
”I det fjerne så jeg de pagodene som stedet var så kjent for. De åpenbarte seg, - fjerne og mystiske ut av morgentåken som et svakt minne om en fantastisk drøm.” Slik beskrev den britiske forfatteren Somerset Maugham sitt første møte med Bagan i 1930. Bagan er et arkeologisk under, med over to tusen templer og pagoder spredt utover en enorm slette. I storhetstiden fra 1057 til de mongolske rytterne med Kublai Khan i spissen beseiret Bagan og ødela mye i 1287, ble det bygd mer enn 13 000 religiøse bygninger. Et voldsomt jordskjelv så sent som i 1975 tok mye av resten. Det er umulig å besøke mer enn en brøkdel av bygningene som er igjen på de få dagene som er til rådighet, men man kan få med seg de beste og kulturhistorisk mest interessante. Fra toppen av en av pagodene kan man følge den flotte solnedgangen over Bagan og Ayeyarwady-elven.
I løpet av dagen besøker man også et verksted hvor det lages og selges de vakreste lakkarbeider som Bagan er så kjent for. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 6 Bagan-Yangon F
Formiddagen på egenhånd og vi kan anbefale en sykkeltur eller hest og vogn (begge deler kan leies rett utenfor hotellet) Sent på ettermiddagen går flyet tilbake til Yangon, hvor en bil venter for å kjøre dere til hotellet. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 7 Avreise fra Burma F
Guiden henter til avtalt tid på hotellet etter frokost. Vil man ha et inntrykk av hvordan flertallet av byens befolkning lever må man ta en tur med Sirkeltoget. Dette er virkelig et saktegående lokaltog hvor folk går av og på i en konstant strøm i de små landsbyene, ved markeder og industriområder som omkranser byen, og man må være forberedt på selv å være den store attraksjonen. Ut på ettermiddagen blir du kjørt til flyplassen for reise videre.

 

Inkludert

Prisene inkluderer
• Overnatting m/frokost på hotell (2-3*)
• All transport med fly, privat bil/buss og båt innenlands i Myanmar i følge program
• Inngangspenger
• Engelsktalende lokale guider på alle destinasjoner

Høyere hotellstandard og/eller helpensjon under oppholdet kan fås mot tillegg i prisen, kan i enkelte perioder være vanskelig. Spør ved bestilling.

Prisen inkluderer ikke
• Fly Norge - Myanmar
• Visum til Myanmar. Spør ved bestilling.
• Eventuelle forsikringer
• Tillegg for enkeltrom: Spør ved bestilling.

 

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Yangon, Mandalay og Bagan Fra 13 295Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly til Myanmar, flyskatter og visum ikke inkludert.

Prisene er foreløpige. Eksakt pris fås på forespørsel.

Fakta

Individuell reise Myanmar
7 dager
Lokal engelstalende guide
Bil med sjåfør
Hotell i enkel/god turistklasse inkludert frokost
Program og måltider som beskrevet

Reisemål:
Yangon, Bagan og Mandalay