By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Piemontes hovedstad Torino er en fantastisk by og en drøm for alle som elsker mat og søtsaker. Vi følger Caroline som er matskribent, kokk og bosatt i Torino, og som tar oss med til unike konditorier og bortgjemte restauranter. 

På bakrommet til et bittelite konditori får vi lære litt om den italienske baksten. Vi skal smake den tradisjonelle italienske julekaken "Panettone" i et av byens beste konditorier mens vi blir forklart av konditoren selv hvordan man går frem for å lage den.

Vi skal lære hemmelighetene bak og smake italiensk is og besøke et av kongens jaktslott dekorert som et sukkertøy.

Og for ikke å glemme sjokoladen som opprinnelig kommer herfra og som er selveste stoltheten til Torino. Vi besøker en sjokoladefabrikk med omvisning, smaking og mulighet for å kjøpe med seg noen spiselige julegaver hjem.

Dette er en tur med fokus på det søte, men også en unik opplevelse for alle matglade. Du vil smake og lage, og garantert få ny inspirasjon til både søtt og salt.

Detaljert program

22. november (Torsdag)
Flyreise fra Gardermoen direkte til Milano Malpensa. 

DY1876                        Oslo – Milano    10.05 – 12.45

Caroline møter oss i ankomsthallen og vi er raskt av gårde. Det er mange som ikke er klar over at risen Carnaroli kommer fra Piemonte, noe du skal få oppleve når vi stopper for lunsj midt i rismarkene på vei til Torino. Med en gang du kommer inn døren på restauranten skjønner du at du har kommet til risottohimmelen. Her blir risen behandlet med stolthet og hjertevarme, og det trylles frem herlige retter fra kjøkkenet. 

Etter lunsj kjører vi direkte til hotellet i sentrum av Torino. Etter en rask tur på rommet møtes vi igjen for vårt første lille matkurs som blir vår middag i kveld. Salt og søtt og en liten aperitiff som seg hør og bør når man er i Torino.

23. november (Fredag)
Frokost. Så er det avreise til en sjokoladeprodusent med omvisning og smaking, og en demonstrasjon med tips til hvordan man kan dekorere kaker med sjokolade. 

Og tro det eller ei, lunsj i dag blir italiensk iskrem. Vi får lære hvordan italiensk is blir laget, og denne gang salt is som blir servert sammen med mat. Vi serveres små kalde retter til lunsj og litt godt i glassene.

Jaktslottet Stupinigi er et eventyr av et slott med nydelig dekor og vi får en omvisning med engelsktalende guide. Tilbake til sentrum og du har litt tid på egen hånd.

Vi spaserer fra hotellet til kveldens middagsopplevelse, og her må vi henge tett på Caroline. Inn en port, ingen skilt, bare å glede seg.   

24. november (Lørdag)
Etter frokost går vi til et av byens konditorier hvor vi får smake typiske småkaker fra Piemonte og vi får også forklart hvordan lage Panettone. Til alle høytider finner du stabler av denne fantastiske kaken vakkert innpakket i butikkene. Holdbar er den også og en fin gave å ta med seg hjem.

Vi går innom et lite marked før vi spiser lunsj på et pizzasted hvor forskjellige pizza og stedets focaccia settes på bordet slik at vi kan smake litt forskjellig. 

Desserten sparer vi til Carolines favorittkonditori. På det lille kjøkkenet får vi demonstrert og får smake noen herlige søte fristelser, og får også med oss noen smaksprøver hjem.

Litt tid på egen hånd før vi møtes på Carolines kurskjøkken. Hvis du ikke har smakt fersk, hjemmelaget pasta kan du glede deg til middag i kveld, og siden julen nærmer seg avslutter vi med pepperkake-Tiramisu.  

Vi rydder og går tilbake til hotellet gjennom Torinos fantastiske stemningsfulle og julepyntede gater. 

25. november (Søndag)
Vi kan ikke la være å ta turen innom et av Italias beste konditorier hvor vi smaker en sjokoladekake som har vunnet pris for å være en av verdens beste kaker! Det hele blir servert med kaffe eller Prosecco. Herlig start på dagen før hjemreise til Norge.

DY1877                        Milano (Malpensa) – Oslo          14.40 – 17.20

Inkludert

• Flyreise tur/retur Oslo – Milano (direkte) med Norwegian i økonomiklasse.
• Skatter og avgifter pr. juli 18.
• 3 netter i godt hotell med sentral beliggenhet i Torino. Dobbeltrom inkl. frokost
• Måltider som beskrevet i programmet, 3 lunsjer og 3 middager* inkludert vann, vin og kaffe.
• Matkurs (middag torsdag og lørdag)
• Alle demonstrasjoner/kurs, inkludert smaking.
• Program som beskrevet med meget kyndig reiseleder (Caroline Schøning) som møter gruppen i Milano.
• All transport som beskrevet. 

Ikke inkludert 
• Tillegg enkeltrom 3 netter kr. 1.185,-
• Tilslutning fra andre byer i Norge. Spør oss om pris.
• Reise- og avbestillingsforsikring

* To middager i forbindelse med matkurs.

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
22/11-18 - 25/11-18fra 14 9951 185NorwegianBestill reise

Minimum antall deltagere: 12

Et depositum på kr. 3.500,- pr. person betales ved bestilling.

A-kortpris: Fra kr. 14.245,- Oppgi A-kortnummer ved bestilling.
Pris uten fordelskort: Fra kr. 14.995,-

Med Aftenpostens fordelsprogram A-kortet kan du bestille denne reisen med KinaReiser til en gunstig pris. Prisen gjelder for innehaver av A-kortet og inntil 5 personer i samme husstand. A-kortnummer må oppgis ved bestilling

Fakta

Fellesreise til Torino
4 dager
Fly med Norwegian
Norsk reiseleder møter på flyplassen i Milano
Unikt spesialprogram med fokus på mat

Reisemål: Torino