By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Turen går til Liguria-kysten i Italia og til vakre Sestri Levante. Regionen Liguria grenser til ingen ringere enn Frankrike i vest, Piemonte i nord og Emilia-Romagna og Toscana i øst. Med fantastiske råvarer fra hav og land, maleriske landsbyer som klamrer seg til åssiden og en atmosfære som sjarmerer deg i senk, er det lett å forstå hvorfor denne kyststrekningen er så populær.
Nok en gang møter vi Caroline Schøning som tar oss rundt på en smaksreise. Caroline har bodd i Italia i over 30 år. Hun har drevet sin egen restaurant i Liguria, kjenner maten, smakene, de små «hemmelighetene» som hun viser frem og lærer bort.
Italienske retter er populære på Trines Matblogg, så med følge av Trine og Caroline på matreise til Italia er du garantert ny inspirasjon og gode matopplevelser.

Foto: Gry Traaen

Program i sammendrag

Dag 1 Avreise fra Gardermoen med direktefly til Milano. Buss til Sestri Levante og innsjekk for hotellet. Velkomstdrink og middag.
Dag 2 Frokost, besøk til marked, pastaprodusent med lunsj, olivenoljesmaking, matkurs med Caroline Schøning.
Dag 3 Frokost, besøk til vinprodusent med smaking, besøk til slakter med spekematlunsj, fritid, middag.
Dag 4 Frokost, besøk til Cinque Terre, vinsmaking, sjømatlunsj, fritid, middag.
Dag 5 Frokost, transport til flyplassen i Milano, hjemreise.

Detaljert program

3. mai Avreise
Vi flyr direkte til Milano Malpensa med DY1876 kl.  13.10 – 15.50. Mat og drikke kan kjøpes om bord.
På flyplassen i Milano møter Caroline oss med bobler og noe å knaske på mens ferden går strake veien mot kysten (ca. 2 timer og 30 minutter).
Etter innsjekk på hotellet i hjertet av Sestri Levante serveres det en liten aperitiff på hotellets takterrasse. Herfra er det fantastisk utsikt, ikke bare over byen og de to vakre buktene med Portofino på tuppen, men også innover i landet og på klare dager kan du se hele fjellkjeden som går mot Frankrike.
Så spaserer vi ned for middag som serveres på stranden i den lille bukten Baia del Silenzio, «den stille bukten». Benvenuto in Italia!

4. mai
Frokost på takterrassen. Vi går en liten tur i byen i retning av det ukentlige markedet hvor de fastboende handler inn det som trengs av ost, skinker, grønnsaker, frukt og andre godsaker i et virvar av klær, sko, leker og vesker.
Så tar vi lokalbussen til nabobyen Lavagna hvor vi skal inn på bakrommet til en pastaprodusent for å lære å lage en av de tradisjonelle pastarettene fra området. Vi nyter den ferdige retten sammen med et glass lokal hvitvin som blir vår lunsj i dag.
Olivenoljen fra Liguria er kjent for sin delikate smak og passer perfekt til fisk og grønnsaker. Vi skal selvfølgelig få smake olje fra en produsentene i området.

Så har vi litt tid på egen hånd før vi invaderer kjøkkenet i et privat hjem hvor Caroline holder matkurs for oss. Middagen i kveld er selvfølgelig det vi har kokkelert sammen på kjøkkenet, med gode viner til.
Retur med buss tilbake til Sestri Levante.

5. mai
Frokost. Avreise med buss til en vinprodusent hvor vinen blir lagret på havets bunn. Vi får selvfølgelig smake. Så skal vi besøke en liten by som klorer seg fast i åssiden, og vi inviteres inn i laboratoriet til byens slakter. Her får vi demonstrasjon og forklaring på hvordan man lager den italienske ferske Salsicca-pølsen, og smaker på spekematen som slakteren lager. Sammen med lokal vin blir dette lunsjen vår i dag. Retur til Sestri Levante og du har litt tid på egen hånd.
Liguria er kjent for sine to kjøkken; fisk og sjømat og grønnsaker og kjøtt. Om kvelden kjører vi litt innover i landet, til en velrenommert restaurant i området hvor det serveres grønnsaker og kjøtt. Og, vi setter oss ikke til bords før vi har fått servert en liten aperitiff i restaurantens vinkjeller. Retur til hotellet etter middag.

6. mai
Det går alltid et tog! Og etter frokost tar vi lokaltoget direkte til Riomaggiore, den sørligste landsbyen i Cinque Terre, for å smake på de lokale vinene og den berømte hetvinen Sciacchetrá.
Så toger vi litt tilbake igjen, til et mindre kjent stoppested, og til en fantastisk sjømatlunsj du sent vil glemme.
Om ettermiddagen er det opp til deg om du vil bli igjen å ta deg et bad, eller reise tilbake til Sestri Levante og kanskje nyte velværeavdelingen eller bassenget på hotellet. Vi møtes igjen til middag om kvelden.

7. mai
Ut i solen, opp i trærne og sprik med tærne, for er du ekstra tidlig oppe kan du få med deg soloppgangen før turen går hjemover til Norge.
DY1877    Milano Malpensa – Oslo        14.05 – 16.45

Inkludert

• Flyreise Oslo – Milano Malpensa tur/retur i økonomiklasse med Norwegian
• Skatter og avgifter pr. nov 18 (forbehold om endringer)
• 4 netter i 4 stjerners hotell i Sestri Levante, del i dobbeltrom.
• Frokost hver dag, 3 lunsjer og 3 middager hvorav 1 middag er matkurs. Inkludert. Vin, mineralvann, kaffe og te
• Matkurs med Caroline Schønning, inkludert forkle fra Trines Matblogg og oppskrifter.
• Program som beskrevet med Caroline Schønning som matguide.
• Trine Sandberg følger gruppen fra Oslo.
• All transport som beskrevet.

Ikke inkludert
• Tillegg enkeltrom: se pristabell
• Tilslutning fra andre byer i Norge. Spør oss om pris.
• Reise- og avbestillingsforsikring

Hotell i Sestri Levante: Hotel Vis a Vis 

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
3/5-19 - 7/5-19fra 19 1952 650NorwegianBestill reise

Minimum antall deltagere: 15
Reisen kan kun kjøpes direkte hos By K/KinaReiser

Vi tar forbehold om program, pris- og valutaendringer.

Fakta

Fellesreise Italia
5 dager
Fly med SAS
Trine Sandberg fra Trines Matblogg følger med fra Oslo
Unikt spesialprogram med fokus på mat

Reisemål: Liguria (Italia)