By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Japan tilbyr et fantastisk utvalg av kulinariske opplevelser, ikke bare for ganen, men også for øyet. Til tross for økende popularitet rundt om i verden, vet de fleste veldig lite om mangfoldet av autentisk japansk mat. Japan er mer enn bare sushi!

Trine inviterer deg denne gang til selveste Tokyo, og med seg har hun Ina Strøm, kanskje Norges største Tokyo-kjenner. Ina har bodd i byen, og reiser tilbake hvert eneste år. Hun kjenner til de lokale hemmelighetene som ikke står i guidebøkene - de som gjør reisen til noe helt spesielt. Hun har vært praktikant ved Den norske ambassaden i Tokyo, og studert japansk kultur og samfunn. I tillegg til å være godt kjent i byen, kan hun mye om bakteppet for de fantastiske opplevelsene som venter oss. Nå gleder hun seg til å dele favorittbyens perler og historier med oss som skal på tur.Detaljert program

15. oktober Avreise fra Oslo
SK1469    Oslo – København    13.35 – 14.45
SK983    København – Tokyo    15.45 – 09.35 Ankomst neste dag lokal tid. (Tidsforskjell + 7 timer)

16. oktober Ankomst Tokyo (Narita Airport)
Ankomst Narita International Airport hvor vår lokale guide og sjåfør venter i ankomsthallen. Rommene er ikke klare for innsjekk så tidlig så vi starter med lett sightseeing på veien. Første stopp er Asakusa, en del av Tokyos Shitamachi eller gamleby. Asakusa er byens eldste Geisha-distrikt hvor man finner Senso-ji-tempelet, Tokyos eldste buddhistiske tempel. I gatene rundt tempelet finnes mange tradisjonelle butikker som selger japansk håndverk og suvenirer. En kort spasertur tar oss til Kappabashi, også kjent som "kjøkkenutstyrsområdet". Dusinvis av butikker selger alt et kjøkken trenger, og du vil finne spesialforretninger for gryter, panner, ovner, bord, stoler, skilt, lykter og mye mer. Dette er også stedet hvor du finner salg av matretter i plast som du vil se i vinduene på alle restaurantene. Området er også kjent for sin tempura, og vi stopper for lunsj på en lokal restaurant.
Vi tar også en liten tur innom Ueno-parken, Tokyos største og mest populære park. Her finnes utallige attraksjoner inkludert Ueno Zoo og flere av landets beste museer. I kirsebærblomstringssesongen (mars-april) er Ueno-parken Tokyos mest populære sted å møtes.
Rett ved parken ligger Ameyoko-markedet, et gammelt marked under toglinjene. Navnet "Ameyoko" er en kort form for "Ameya Yokocho" (godterismuget), ettersom det tradisjonelt ble solgt godterier der. "Ame" står også for "Amerika", fordi mange amerikanske produkter pleide å være tilgjengelig her da gaten var stedet for et svart marked i årene etter Den andre verdenskrig. I dag selges flere produkter som klær, vesker, kosmetikk, fersk fisk, tørket mat og krydder langs Ameyoko. Deler av markedet er stengt onsdager, men vi får allikevel et inntrykk.
Så er det klart for innsjekk på hotellet sentralt i Tokyo.
Om kvelden spaserer vi fra hotellet til en lokal teppanyaki-restaurant for velkomstmiddag.

17. oktober Tokyo
Frokost. I dag utforsker vi det historiske nabolaget rundt markedet i Tsukiji, det gamle fiskemarkedet. Du har sikkert fått med deg at selve fiskemarkedet har flyttet – men, denne delen av byen er fortsatt et av de beste matområdene i hele Tokyo. Små restauranter og markedsbutikker med lange tradisjoner har valgt å bli værende i dette området. Her finnes bl.a. små butikker med kniver og andre smarte kjøkkenredskaper. Vi tas med til noen av de skjulte perlene og får en smakebit på de mange smaker som utgjør hjertet og sjelen i japansk mat. Fem forskjellige stopp med smak av flere retter utgjør lunsjen i dag. Vi opplever også det travle ytre markedet hvor vi vil prøve mer kjente matvarer fra området, lære om historien og fremtiden i markedet.
Så forflytter vi oss til Ginza, et av byens «bedre» områder med eksklusiv shopping og hvor kvadratmeterprisen er skyhøy. Her blir vi med på en grønn te-opplevelse hvor vi også serveres den tradisjonelle Wagashi-kaken. Et lite kunstverk, delikat søt og et behagelig følge til den grønne teen. 
Til middag serveres shabu-shabu på en lokal restaurant. En type «hotpot» hvor sesongens kjøtt og grønsaker kokes i en gryte på bordet.

18. oktober Fridag
Frokost. Dagen er fri til egne aktiviteter og du ordner lunsj på egen hånd.
Valgfritt tilleggsprogram. Det vil komme flere forslag til hva vi kan fylle dagen med, inkludert et matkurs.
Vi møtes igjen til felles middag. Ramen er en tradisjonell japansk nudelsuppe, opprinnelig fra Kina, som også har blitt veldig populær her i Norge. Mye av forskjellen ligger i kraften som vi vil få vite mer om.

19. oktober Tokyo
Frokost. I dag blir vi med til Harajuku, Tokyo's motemekka for ungdom - berømt for popkunst, lokale designere, kunstnere, kokker og fashionistas. Herlig fargerikt og litt crazy. Vi går i bakgatene og ser og smaker nyskapende kreativt bakverk og trendy søtsaker. Lunsj underveis og vi blir servert okonomiyaki, en japansk pannekake med forskjellig fyll.

Om kvelden blir vi med på matvandring i et annet område av byen. Vi besøker Gado Shita, et livlig restaurantdistrikt bygget under de høye togsporene. Vi går inn i de smale gatene med røde lanterner og neonskilt, såkalte yokocho-smug. Her finnes små lokale izakayas, hovedsakelig besøkt av lokalbefolkningen. Vi smaker typiske snacks/forretter som gjerne spises når man møtes for en øl etter jobb. Vi går videre og stopper innom flere steder på veien, bl.a. på et sted hvor det serveres fantastiske sesongbaserte retter fra sør i Japan, Miyazaki Prefekturet.
Vi forflytter oss rundt med metro som er den mest effektive måten å komme seg rundt i Tokyo. Du vil bli imponert over systemet!

20. oktober Hjemreise
Frokost. Transport fra hotellet til flyplassen og hjemreisen begynner.
SK984 Tokyo – København        11.10 – 15.30
SK460    København – Oslo        16.15 – 17.25

Inkludert

• Flyreise Oslo-Tokyo tur/retur med SAS i økonomiklasse.
• Skatter og avgifter pr. april 2019.
• 4 netter i dobbeltrom på sentralt hotell i Tokyo.
• Ankomst- og avreisetransport med buss.
• Program som beskrevet
• Måltider nevnt: Daglig frokost, 3 lunsjer og 4 middager.
• Matvandring med lokal spesialguide, dag 2 og dag 4, inkludert smaksprøver.
• Norsk, japankyndig reiseleder (Ina Strøm)
• Trine Sandberg følger med gruppa fra Oslo tur/retur.

Ikke inkludert
• Reise-/avbestillingsforsikring.
• Enkeltrom, fra ca. kr. 6000,-
• Valgfritt tilleggsprogram 18. oktober.
• Drikke til måltidene.

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
15/10-19 - 20/10-19Fra kr. 35 0006 000SASBestill reise

Pris pr. person i del av dobbeltrom.

Minimum antall deltagere: 15

Vi tar forbehold om eventuelle program- og prisendringer.

Reisen kan kun bestilles hos By K/KinaReiser

Fakta

Fellesreise Japan
6 dager
Fly med SAS
Trine Sandberg fra Trines Matblogg følger med fra Oslo
Unikt spesialprogram med fokus på mat

Reisemål: Tokyo