By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Aix-en-Provence, selve hjertet av Provence, er en svært vakker og romantisk by og fra gammelt av, hovedstaden i Provence. I dag er Aix-en-Provence, populært kalt «Aix» en livlig og sjarmerende universitetsby, et mini-Paris med moteforretninger og fortauskafeer som gir assosiasjoner til de verdenskjente bulevardene i metropolen. Smale gater og sjarmerende torg med typiske Provence-restauranter og kafeer.
 
Turen går også til Cassis, en fiskelandsby ikke langt fra Marseille. Her får vi virkelig se og smake hva Middelhavet har å by på.
En båttur tar oss ut til dramatiske klipper, azur-blått hav, vakker utsikt og ikke minst litt sjøsprøyt i håret!

Charlotte, vår norske fastboende reiseleder, vil i tillegg til Trine geleide oss gjennom markeder og torg. Charlotte har også kunst-historie som fag, så her får vi riktig boltret oss i gastronomi og kultur.

Program i sammendrag

Dag 1 Avreise fra Norge. Ankomst Nice. Lunsj i Les Arcs og reise videre til Aix-en-Provence. Innsjekk på hotell. Middag.
Dag 2 Frokost. Byvandring med lunsj, dessertkurs. Tid på egen hånd. Middag.
Dag 3 Frokost. Avreise til Cassis. Båttur, lunsj, tid på egen hånd. Middag.
Dag 4 Frokost. Avreise til flyplassen, retur til Norge.

Detaljert program

28. april Avreise til Nice L/M
SK4703    Oslo – Nice    08.55 – 11.55 (direkte)
Charlotte venter på flyplassen i Nice og vi kjører av gårde umiddelbart. Vi stopper for lunsj i den idylliske middelalderlandsbyen Les Arcs, før vi setter kursen mot vakre Aix-en-Provence.
Her skal vi bo på et hyggelige 3-stjerners hotell, svært sentralt, og i gangavstand til det hele.
Om kvelden blir det langbord på en typisk lokal provencalsk restaurant i sentrum.

29. april Aix en Provence Dessertkurs F/L/M
Frokost på hotellet. AIX er en klassisk vakker by med katedral, universitet og nærmest daglige markeder med mat, blomster, antikviteter og klær/ting til hus og hjem.  Området blir ikke for ingenting kalt "Frankrikes kjøkkenhage» Her dyrkes det alskens grønnsaker og frukt, og dette er det eldste vinområdet i Frankrike. Charlotte tar oss med på byvandring i trange gater, marked og sjarmerende torg hvor vi også skal spise en enkel lunsj på en av de mange kafeene. 

Så skal vi på kurs for nettopp å lære mer om det søte liv, ekte franske desserter!
Kurset holdes ved Place des Cardeurs, en av de vakreste stedene i Aix. Etter kyndig veiledning, tips og god hjelp tar vi med oss de selvlagde herlighetene og nyter på torget utenfor. Enten med en kaffe, eller kanskje et glass rosévin …

Tid blir det også til egen vandring, litt shopping og ikke minst, bare sitte på café og nyte livet!
Felles middag om kvelden hvor vi får oppleve det mer moderne og kreative franske kjøkken.

30. april Avreise til Cassis
Etter frokost sjekker vi ut av hotellet i Aix og reiser videre til flotte Cassis. Her bor vi sentralt i havna.
Vi skal på båttur i det fjordlignende landskapet av kalkstein med små viker og strender. Vel tilbake på brygga inviteres vi til lunsj i havna. Cassis er kjent for sin sjømat i verdensklasse og vi skal selvfølgelig smake noen spesialiteter.
Etter lunsj har du tid til å rusle litt på egen hånd før vi møtes til vinsmaking og middag om kvelden.

1. mai Hjemreise
Frokost og avreise fra Cassis til flyplassen i Nice (ca. 2 timer og 30 minutter).

SK4704    Nice – Oslo    12.50 – 15.40 (direkte)

Bilde av Trine Sandberg: Gry Traaen

Inkludert

• Flyreise tur/retur Oslo – Nice (direkte) med SAS i økonomiklasse.
• Skatter og avgifter pr. aug 16.
• 2 netter på Hotel Saint Christophe, Aix-en-Provence og 1 natt på Hotel Le Golfe, Cassis. Begge hotell er turistklassehotell med sentral beliggenhet. Del av dobbeltrom.
• Frokost på hotellene.
• Måltider som beskrevet i programmet. 3 lunsjer og 3 middager, inkludert vann, vin og kaffe.
• Dessertkurs i Aix en Provence (ca. 3 timer) inkl. forkle og oppskrifter.
• Program som beskrevet med meget kyndig reiseleder (Charlotte L. Molstad) som møter gruppen i Nice. Trine Sandberg følger med gruppen fra Oslo.
• All transport som beskrevet.

Ikke inkludert
• Tillegg enkeltrom 3 netter: på forespørsel
• Tilslutning fra andre byer i Norge. Spør oss om pris.
• Reise- og avbestillingsforsikring

Vi tar forbehold om pris- og programendringer.

Reisebrev

Se reisebrev fra tidligere turer med Trines Matblogg her!

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
28/4-17 - 1/5-17fra 17 895 1 965SASBestill reise

Fakta

Fellesreise til Frankrike med Trines Matblogg
4 dager
Fly t/r Nice
Norsk reiseleder (Charlotte L. Molstad)
Trine Sandberg fra Trines Matblogg følger med på reisen
Overnatting på hotell
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Aix-en-Provence, Cassis