By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Torino, Piemontes hovedstad, har både sjarm og eleganse, brede bulevarder og vakre piazzaer og et imponerende sentrum med hyggelige cafeer, restauranter og mange shoppingmuligheter. Her finnes Europas største utendørsmarked med alt fra frukt og grønnsaker, ost, kjøtt og fisk til underbukser og duker. Byen er Italias «aperitivo hovedstad» hvor lokale har nippet til Martini Rosso og Cinzano i over 200 år, og for ikke å snakke om kaffedrikken Bicherin og sjokolade. Og visste du at den europeiske finalen i Bocuse d`ore holdes her i juni 2018!

Caroline Schøning bor i Torino, og har bodd i Italia i 30 år. Hun har drevet sin egen restaurant, kjenner maten, smakene, språket og ikke minst kulturen i landet.
Fremdeles ligger italienske retter på bloggtoppen hos Trines Matblogg, så med følge av Trine og Caroline på matreise i Torino er du garantert ny inspirasjon og gode matopplevelser.

Program i sammendrag

Dag 1 Avreise fra Norge. Ankomst Milano, transfer til Torino. Innsjekk på hotell. Middag.
Dag 2 Frokost. Besøk til marked, lunsj, sjokoladesmaking. Tid på egen hånd. Matkurs og middag.
Dag 3 Frokost. Lunsj på stjernerestaurant La Ciau del Tornavento. Vinsmaking hos produsent. Middag.
Dag 4 Frokost. Besøk til jaktslott, lunsj, hasselnøtter og kjøkkenutstyrsbutikk. Focacciakurs og middag.
Dag 5 Frokost. Avreise til flyplassen, retur til Norge.

Detaljert program

Fredag 27. april
DY1876    Oslo – Milano Malpensa        13:10 – 15:50 (direkte)
Caroline møter oss på flyplassen i Milano og vi kjører direkte til Torino. Turen tar ca. 1 time og 40 minutter. Innsjekk på hotellet midt i sentrum. Etter en rask oppfriskning på rommet møtes vi igjen for middag. Vi spaserer gjennom byen som er nydelig belyst om kvelden og stikker innom en av byens flotte barer for en aperitiff på vei til restauranten. I kveld serveres tradisjonell piemontesisk mat. Velkommen til Torino!

Lørdag 28. april
Hotellet har god frokost, men sørg for at du ikke spiser deg sprekkmett allerede nå. Avgang fra hotellet kl. 09.00 og vi går til svineprodusenten Luiset og den lille butikken for en smak av noen av produktene.
Torino er full av barer, og vi går innom en av de enkle gamle for noe å drikke. Så er det kurs for markedet, og på veien rekker vi også innom en krydderbutikk som selger krydder, ris, bønner, tørket steinsopp m.m.
Lunsj i fiskebutikken Gallina som ligger i matmarkedet. Her serveres dagens ferske fisk (ingen kjøttretter) og selvfølgelig litt vin. Vi dropper desserten og tar heller turen innom en konfektbutikk for sjokoladesmaking.
Så har du litt tid på egen hånd. Vi bor perfekt til i sentrum med umiddelbar nærhet til shopping, livlige gater og barer.
Kl. 18.00 er det klart for matkurs som holdes av Caroline. Trine har selvfølgelig vært medvirkende til menyen som vi spiser sammen til slutt.

Søndag 29. april
Frokost. Har du lyst er det mulig å oppleve messen i den vakre kirken "Santuario della Conolata". 
Frister ikke det, er veien kort til Caffè Al Bicerin fra 1763, en av Torinos legendariske cafèer hvor den berømte Torino-drikken Bicherin oppsto (varm sjokolade, kaffe og melkeskum).

Floris House ligger i første etasje i en palassbygning fra det 18. århundre, og ligner kanskje mer en Aladdins hule enn en bar og restaurant. En aperitivo her er en opplevelse og vi tar en tur innom.
Så er tiden kommet for en tur ut av byen og til Treiso hvor vi skal spise lunsj på stjernerestauranten La Ciau del Tornavento. Restauranten har en fantastisk beliggenhet med utsikt over vinmarkene, og hvor man på en klar dag kan se alpene i bakgrunnen.

Etter et deilig måltid er det godt å bevege seg litt og vi spaserer i det vakre landskapet til produsenten av Piemontes beste Barbaresco, Rizzi, for omvisning og selvfølgelig skal vi smake.

Det er tidlig kveld når vi kommer tilbake til Torino og til hotellet. Etter en dag med mange flotte inntrykk lander vi på et uformelt og hyggelig pizzeria en kort trikketur unna.

Mandag 30. april
Etter frokost besøker vi det storslåtte og vakre slottet "La Veneria", kongens jaktslott. Slottet og hagen rundt er i dag på Unescos Verdensarvliste og ligger like utenfor sentrum. Som en kontrast til alt det storslåtte og historiske tidlig i dag spiser vi lunsj på en moderne og mer minimalistisk restaurant i sentrum.
Piemonte er verdenskjent for sine hasselnøtter, og vi får en introduksjon og smak fra områdets eneste økologiske hasselnøttprodusent.
Og før vi slippes løs på egen hånd tar Caroline oss med til kjøkkenutstyrsbutikken. Her er det utstyr fra gulv til tak og butikken kan minne om en gammel isenkram.
Siste kveld med gjengen, og på med forklærne igjen. Vi skal lære å bake focaccia og litt aperitivo-snacks. Siden Caroline også har «et ben» i Liguria er det focaccia Genovese vi lager.  Den er tynn og sprø og smaker fantastisk til f.eks skinke, salami, Mozarella di bufala og salat. Det blir en uformell middag rundt bordet hvor vi spiser og oppsummerer opplevelsene vi har hatt.

Tirsdag 1. mai
Frokost og transfer til flyplassen.
DY1877    Milano Malpensa – Oslo (direkte)    13.55 – 16.35

Inkludert

• Flyreise tur/retur Oslo – Milano (direkte) med Norwegian i økonomiklasse.
• Skatter og avgifter pr. nov. 17
• 4 netter på 4-stjerners hotell med sentral beliggenhet i Torino. Dobbeltrom, deluxe.
• Frokostbuffet
• Måltider som beskrevet i programmet, 3 lunsjer og 4 middager*. Inkludert vann, vin og kaffe.
• 1 matkurs, 1 focacciakurs inkl. drikke og oppskrifter.
• Aperitivo som beskrevet på bar, sjokoladesmaking, hasselnøttsmaking, vinsmaking.
• Program som beskrevet med meget kyndig reiseleder (Caroline Schøning) som møter gruppen i Milano. Trine Sandberg følger med gruppen fra Oslo.
• All transport som beskrevet.
• Alle deltagere på turen får et forkle fra Trines Matblogg

Ikke inkludert
• Tillegg enkeltrom 4 netter kr. 1.200,-
• Tilslutning fra andre byer i Norge. Spør oss om pris.
• Reise- og avbestillingsforsikring

* To middager er i form av matkurs hvor vi lager vår egen mat.

Vi tar forbehold om pris- og valutaendringer. 

Reisebrev

Se reisebrev fra tidligere turer med Trines Matblogg her!

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
27/4-18 - 1/5-18Fra 17 9851 200NorwegianBestill reise

Minimum antall deltagere: 15

Fakta

Fellesreise Italia
5 dager
Fly med Norwegian
Norsk reiseleder (Caroline Schøning) møter i Torino
Trine Sandberg fra Trines Matblogg følger med fra Oslo
Unikt spesialprogram med fokus på mat

Reisemål: Torino