By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Det er stor stas for By K og Trines Matblogg å kunne ønske velkommen til nok en matreise i Norge, denne gang til fantastiske Tromsø og Sommarøy!

Tromsø har prisbelønte matvareprodusenter og råvarer av svært høy kvalitet. Gode restauranter, hvor flere og flere har fokus på sesongbaserte og kortreiste råvarer fra det fantastiske arktiske spisskammerset. Byen lever så absolutt opp til sitt tilnavn «Nordens Paris». Her er konsert-, utstillings- og festivalkalenderen full hele året rundt i et normalt år.
I år er vi også så heldige å få oppleve matfestivalen SMAK som arrangeres midt i matfatet Tromsø. Formålet med festivalen er å sette søkelys på lokale nisjeprodukter og mattradisjoner fra Nord-Norge. SMAK skal være en folkefest for både publikum og næringsaktører! En drøy times kjøretur ut av Tromsø ligger smellvakre Sommarøy med rivierastrender, fantastisk utsikt og et levende fiskevær hvor hovednæringen er fiskeri. Her skal vi høre mer om øyas historie, og ikke minst oppleve den storslåtte naturen.

Dato: 23.- 26. september 2021

Foto: Gry Traaen

Detaljert program

Vi har gleden av å invitere med på følgende program:

23. september
Flyreise med SAS Oslo - Tromsø     09.55 – 11.45
Transport direkte til Scandic Ishavshotellet hvor vi setter fra oss bagasjen (innsjekk fra kl. 15.00). Det vil arrangeres transport for deltakere som kommer fra andre byer i Norge også.

Vi tar en liten matbit, serveres litt godt i glasset og får en prat med eieren Hilde Eilertsen Sletvold på den sjarmerende og uformelle kafeen Smørtorget like i nærheten.

Så sjekker vi inn på hotellet og har vi litt tid på egen hånd før vi skal på matkurs i selveste Mathallen. Vi spaserer fra hotellet i samlet flokk og gjør en kort byvandring på veien til Mathallen. Mathallen restaurant styres av kjøkkensjef Gunnar Jensen, vinner av Det norske måltid 2012 og Ingridprisen 2015. Gunnar har lagt opp til et uformelt matkurs hvor vi lærer noen triks og får prøve oss, så går vi til bords og koser oss med maten vi har vært med på å lage. Familiebedriften Halvors Tradisjonsfisk er lokalisert i Tromsø og en av de utvalgte leverandørene til Mathallen. De vil gjerne møte oss i Mathallen under kurset og fortelle litt om sin bedrift og sine produkter.

Tromsø - Yngve Olsen Sæbbe

24. september Dagstur til Sommarøy
Etter frokost setter vi oss i bussen og kjører utover mot Sommarøy hvor vi skal spise lunsj i dag. På veien stopper vi innom Bryggejentene som holder til på Kvaløya, på en brygge midt i bygda som har tilhørt familien siden 1900-tallet.
Her er det stemning, god kaffe og kake, og fine ting i butikken som ble åpnet 2010. Tidligere var det fiskebruk i dette bygget, og vi får høre mer om historien av eieren som driver stedet i dag.

Turen går videre til Sommarøy Arctic Hotel hvor vi skal spise lunsj. Hotellets beliggenhet er helt rå, det samme er de kreative folkene som jobber der. Det blir rundtur på Sommarøy, lunsj og historiefortelling før turen går tilbake til Tromsø sentrum.
Helmersen Delikatesser & Vinbar og gastroenoteka byr på moderne kvalitetsvin og en sesongbasert meny inspirert av middelhavsmat med nordnorske råvarer. Vi serveres småretter og koser oss med god vin i hyggelig atmosfære.

Sommarøy

25. september Tromsø
Etter frokost tar vi turen opp med Fjellheisen, Tromsøs mest populære turistmål og ikke uten grunn. Her får vi spektakulær utsikt over Tromsø, øyer, fjorder, fjell og hav. Fjellheisen ble bygget i 1961 av Brødrene Jakobsens Rederi, et rederi som drev stort innen polar fangst, fiske og ekspedisjoner i Arktis og Antarktis. Gondolene bærer stolt rederiets to symboler; isbjørnen og selen. Nedre stasjon ligger på Tromsøs fastland, 50 meter over havet. Øvre stasjon, Fjellstua, ligger 421 m over havet. Turen opp tar fire minutter.

Så har vi satt av tid for matfestivalen. Her kan du smake deg gjennom det du måtte ønske av lokale delikatesser og føle stemningen i byen. Trine og vår lokale person i Tromsø vil vise deg sine favoritter, og dagens lunsj bestemmer du selv. Vi møtes igjen før middag til et lite glass bobler.

Restaurant Smak i Tromsø serverer lokalmat av ypperste klasse. I 2017 åpnet ekteparet Espen og Eva-Linda Ramnestedt dørene til restaurant Smak, en liten intim restaurant med plass til 24 gjester. Den sesongbaserte menyen med retter laget av lokale, kortreiste råvarer, gjenspeiler nordnorsk fauna. Å drive en kvalitetsrestaurant så langt nord har sine utfordringer, men paret ser mulighetene, og ambisjonene er: Servere utsøkte matopplevelser i en hyggelig atmosfære med den samme entusiasmen og den samme servicen som alltid. Bare å glede seg!

Tromsø - Restaurant Smak

26. september Hjemreise
Frokost og utsjekk av hotellet. Vi lar bagasjen stå og får med oss en siste opplevelse før hjemreise.
Bangsundbrygga ble bygd i 1902 og var da et fiskemottak/fabrikk. Vi tas med inn i historien om den eldre fiskerihistorien i Tromsregionen, og gjennom små fortellinger og smakebiter får vi et innblikk i skreifisket i de nordligste fylkene, fra båt til eksport, historien om tørrfisken og tranens viktige rolle. Så serveres det lunsj før vi må tenke på hjemreisen.
Flyreise med SAS Tromsø – Oslo 16.25 – 18.15

Foto: Gry Traaen, Yngve Olsen Sæbbe/www.nordnorge.com, Sommarøy Arctic Hotel, Restaurant Smak


Her kan du lese Trines reisebrev fra matreisen til Trøndelag i oktober 2020.

Inkludert

• Flyreise Oslo – Tromsø med SAS tur/retur
• Skatter og avgifter pr. juli 21
• Program som beskrevet over.
• Trine Sandberg følger med gruppen fra Oslo
• Lokal kjentkvinne på deler av programmet
• Tre netter i dobbeltrom inkludert frokost
• Tre lunsj inkludert drikke (øl/vin 2 glass/kaffe og te)
• Tre middager inkludert drikke hvorav en middag er matkurs i Mathallen (øl/vin/kaffe/te)
• Drikke til middag ½ flaske vin/øl/kaffe og te pr. person. På restauranten Smak er drikkepakke inkludert
• Matkurs inkl. vin/øl
• Aperitiff før middag 25. september
• Billetter til Fjellheisen tur/retur
• Kake og kaffe hos Bryggejentene
• Forkle fra Trines Matblogg
• Transport flyplass – hotell – Sommarøy – Fjellheisen – flyplass

Ikke inkludert
• Reise til/fra andre byer i Norge. By K er behjelpelige med flybilletter
• Lunsj på matfestivalen 25. september
• Enkeltrom tre netter, kr. 2.350,-
• Reise- og avbestillingsforsikring

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
23/9-21 - 26/9-21fra 20 5952 355SASBestill reise

Vi tar forbehold om eventuelle program- og prisendringer.

Minimum antall deltagere: 15 personer. Vi forholder oss enhver tid til gjeldende smittevernregler. Restauranter og hotell vi benytter er underlagt strenge regler for smittevern, og vi benytter buss med god plass på transportstrekninger.

By K/KinaReiser as følger myndighetenes retningslinjer i forbindelse med Covid-19. Dersom vi blir nødt til å kansellere reisen får deltakerne valget mellom å bli med på en eventuell ny tur eller få pengene refundert.

Fakta

Fellesreise Norge
4 dager
Trine Sandberg fra Trines Matblogg er med på reisen
Unikt spesialprogram med fokus på mat

Reisemål: Tromsø