By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Velkommen til en smakfull matreise til Trondheim, Norges kulinariske hovedstad, og Stjørdalsføret med sine mange lokale matprodusenter.

Med verdens beste sjømat fra isklar fjord, kjøtt og vilt fra ruvende fjellområder og duggfriske grønnsaker fra landområdene er Trøndelag hele Norges spiskammer.  Med de fantastiske råvarene innen rekkevidde har flere og flere kokker og produsenter etablert seg i området, og Trøndelag har virkelig klart å skape noe unikt. I Trøndelag heier man på hverandre, ikke bare kokker, men også lokale råvareprodusenter.

Trine Sandberg fra Trines Matblogg er født og oppvokst i Trondheim, men flyttet til Østlandet som 21 åring for å studere juss. Selv om det ikke ble til at hun flyttet tilbake til Trondheim som planlagt, så er Trondheim fortsatt «hjem» for henne og hun fryder seg over alt det gode Trøndelag har å by på av fantastiske råvarer og spennende matopplevelser. Som dommer i Det norske måltid (råvarenes «Oscar») siden 2013 har hun knyttet kontakter med mange kokker, matentusiaster og lokalmatleverandører i Trøndelag. Nå tar Trine deg med på en reise i de gode smakene området har å by på, med god hjelp av sine dyktige «matvenner». 

Foto: Gry Traaen


Detaljert program

29. oktober Torsdag
Vi møtes i vinbaren på Britannia kl. 14.30 hvor Trine Sandberg ønsker velkommen med litt bobler og snacks før vi sjekker inn. Hotellets restaurantdirektør og assisterende hotelldirektør forteller oss litt om hotellet som reåpnet i fjor etter en omfattende oppussing. Lasse Berre, daglig leder i kommunikasjonsbyrået Berre, har vært viktig i markedsføringen av Trøndelag som matdestinasjon. Lasse kommer også, vi får ingen bedre start!

Rommene gjøres klare for innsjekk slik at du etter hvert kan gå til rommet og ha litt tid på egen hånd.

Britannia åpnet sine dører for første gang i 1870. Palmehaven er en institusjon i Trondheim, for både kulinariske og kulturelle arrangementer. Christopher Davidsen (sølvmedaljør i Bocuse d’Or 2017) regjerer i Speilsalen som fikk sin første stjerne etter kun 10 måneders drift. Britannia har også spa, svømmebasseng og treningsfasiliteter, for de som ønsker det.

Vi møtes igjen litt senere, og spaserer bort til Bula Bistro hvor Renee Fagerhøi og hennes team ønsker oss velkommen til en fantastisk femretters middag med drikke til. Renee sier hun liker å beskrive Bula som den rebelske lillesøsteren på Trondheims restaurantscene. Det er nytt, annerledes og sykt godt. Det er bare å glede seg!

30. oktober Fredag
Frokost i Palmehaven er en opplevelse. Kvalitet trumfer kvantitet og det serveres en bærekraftig frokost, der kun de beste råvarene og produktene er valgt ut og presentert på en elegant og lekker buffet. I tillegg kan du bestille fra en spennende à la carte-meny. I forkant av frokosten vil vi få en kort presentasjon av tanken bak konseptet, og litt om de lokale leverandørene. Men, mest av alt skal vi nyte maten og den fantastiske stemningen i Palmehaven. Knappe 10 måneder etter at den nyrenoverte Speilsalen åpnet fikk Christopher Davidsen og hans team sin første Michelinstjerne. Vi møter Christopher som inviterer oss inn i Speilsalen på en liten demonstrasjon og smak.

Litt senere på dagen møter vi Roar Hildonen, eier av To rom og kjøkken og E. C. Dahls Pub og Kjøkken, som tar oss med på en uformell byvandring via sjarmerende Baklandet og fram til E.C. Dahls Pub og Kjøkken. Roar Hildonen har heiet frem både råvarer og folk i en årrekke. Hans kunnskap om matdestinasjonen Trondheim er helt unik, og han elsker å formidle og spre det gode budskap.
I løpet av turen stopper vi og tar et lite glass på en av de hyggelige stedene vi passerer på turen.

Ved ankomst bryggeriet ca. en time senere får vi en kort omvising i bryggeriet, før vi går opp i restauranten hvor vi skal på matkurs! Menyen er selvfølgelig basert på utsøkte råvarer i verdensklasse fra Trøndelag. Vi er med å forberede og klargjøre rettene vi skal spise litt senere. Og selvfølgelig er det uformell stemning og forsvarlig avstand i henhold til gjeldende smittevernregler. En liten aperitiff hører med før middag, men en annerledes aperitiff denne gang. Roar Hildonen er ikke bare en legende i Trondheims matverden, men også verdensmester i cocktailmiksing! Roar lager noen av sine mest berømte cocktails som vi får smake på. Mens vi nyter Roars cocktails forbereder gjengen på kjøkkenet en lekker treretters meny basert på det vi har gjennomgått på kurset, inkludert passende drikke til. Vi tar taxi tilbake til hotellet.

31. oktober Lørdag
Utsjekk etter frokost og vi skal ut av storbyen til mer landlige omgivelser i Stjørdalsføret. Stjørdalsføret, som ligger en halvtimes kjøretur nord for Trondheim, kommer kanskje litt i skyggen av flere mer kjente lokalmatdestinasjoner, men her ligger det skjulte matskatter som perler på en snor som virkelig er verdt et besøk. Her møter vi engasjerte lokalmatprodusenter som har gått sammen i et regionsamarbeid under navnet «Auk».

På Kilnes gård møter vi Karoline og Odd Magne Storflor. Gården har tradisjonell drift med melk, kjøtt, korn og skog. Vi får omvisning i melkebua, presentasjon av nye meieriprodukter, nystekte vafler i vaffelkarusell og kaffe på buret. Og ikke minst får vi høre deres historie. Vi får også bli med å separere fløte og kjerne smør som vi skal bruke til dagens middag på gårdshotellet Ersgard, hvor vi overnatter og har hele gården for oss selv. Standarden på rommene på gården er helt klart mye enklere enn på Britannia, her er det andre kvaliteter som veier opp. Vertskapet på Ersgard, Grete Sørebø og Stein Sakshaug bruker det meste av tiden sin på Ersgard når de ikke er ute i konsulentoppdrag, styreverv eller andre oppdrag. Grete er sentral i «Auk» og har mye kunnskap og stor fortellerglede. Grete vil være med oss og har lagt opp til et proppfullt program med unike opplevelser.  

Måltidene er det viktige på Ersgard. Råvarene kommer fra produsentene i Auk eller så kortreist som mulig. Til lunsj blir vi med og baker ut og topper egen pizza som vi steker i den fantastiske vedovnen på gården. Godt drikke fra Stolt bryggeri og Mikkelhaug hører med. I forkant av lunsjen blir vi med og forbereder kveldens middag som stekes i samme ovn. Middagen skal så få godgjøre seg i flere timer.

Etter lunsj besøker vi Marit Lianes og Arne Stene på Øfsti Gård. Gården er opptatt av å ta vare på lokale, historiske husdyrraser og har grå trøndersau og trønderfe som pleier kulturlandskapet rundt gården. Vi får en rundtur på gården, og serveres en kaffekopp og noe søtt/spekesnacks i gårdskaféen.
Og selvfølgelig titter vi inn i den flotte Stabbursbutikken med både skinn, ull/garn, mat og landlige interiørgaver. Hvis været tillater det spaserer vi to kilometer i flott kulturlandskap tilbake til Ersgard hvor vi etter hvert har gjestebudmiddag i Storstuggu.
 
1. november Søndag
Revelje på tunet, og det serveres kaffe/te og litt kjeks før en herlig morgentur langs Stjørdalselva på vei til Eidum Gårdsbakeri. Gründer og baker Solvår disker opp med frokostbuffet med nystekte godsaker fra bakeriet. Etter deilig frokost blir vi hentet med buss, plukker opp bagasjen og tar farvel med Grete og Stein på Ersgard.

Så går turen gjennom frodig kulturlandskap på vei til lykkelandet Selbu, og til sjokoladefabrikken Jentene på tunet. Gründer Iris og hennes jenter, sammen med forretningsutvikler Eivind har hatt stor suksess med sin sjokolade. De har nettopp investert millionbeløp i ny fabrikk og Iris forteller hvordan eventyret begynte. Det var deres Nordlys-sjokolade Erna Solberg hadde med seg som gave på statsbesøk i Japan. Og selvfølgelig blir det sjokoladesmaking, muligheter for å handle, og enkel lunsj i kaféen før avreise mot Værnes hvor vi tar sikte på å ankomme ca. kl. 14.30.

Inkludert

• To netter i superior dobbeltrom på Britannia Hotel
• Inngang til hotellets SPA-avdeling
• Frokost i Palmehaven med omvisning
• Tre middager inkludert drikke
•  To lunsjer inkludert drikke
• Velkomstdrink med småmat i vinbar på Britannia
• Demonstrasjon og prøvesmaking i Speilsalen med Christopher Davidsen
• Byvandring med Roar Hildonen, inkl. et glass vin/øl
• Matkurs og forberedelser, inkl. et glass vin/øl
• Cocktailkurs med Roar Hildonen inkl. smaksprøver
• Transport i privat buss fra Trondheim til Stjørdal, Selbu, Værnes
• Overnatting på gårdshotell, eget rom. Dele bad/wc. Morgenkåper på alle rom.
• Pizzalunsj inkl. drikke
• Delta på forberedelser til middag
• Kaffe, snacks under besøk til Øfsti gård
• Frokost på Eidum Gårdsbakeri
• Omvisning i fabrikken og sjokoladesmaking hos Jentene på tunet.
• Forkle fra Trines matblogg

Ikke inkludert
• Reise til/fra Trondheim. ByK/KinaReiser er behjelpelige med tog- eller flybilletter.
• Lunsj fredag 30/10
• Enkeltrom tre netter: kr. 2.350,-
• Reise- og avbestillingsforsikring.

Avreiser, priser og bestilling

Periode start - sluttPrisEkstranatt
29/10-20 - 1/11-20Fra 19 2952 350Bestill reise

Minimum antall deltagere: 15
Vi tar forbehold om eventuelle program- og prisendringer.

Gruppen er maksimalt 16 personer. Vi forholder oss til enhver tid til gjeldende smittevernregler. Restauranter og hotell vi benytter er underlagt strenge regler for smittevern, og vi benytter buss med god plass på transportstrekninger.

Dersom turen ikke kan gjennomføres p.g.a endringer i smittevernregler som gjør det umulig å gjennomføre turen, vil innbetalt beløp refunderes.

Bestilling
Ta kontakt med Cathrine Løhren i ByK for bestilling. Cathrine.lohren@by-k.no, eller ring 22982215 i kontorets åpningstid tirsdag og torsdag 09.00 – 14.00. Du kan også fylle ut påmeldingsskjemaet ved å klikke på "Bestill reise" under fanen "Avreiser, priser og bestilling".

Fakta

Fellesreise Norge
4 dager
Trine Sandberg fra Trines Matblogg møter i Trondheim
Unikt spesialprogram med fokus på mat

Reisemål: Trøndelag