By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Regionen Liguria grenser til ingen ringere enn Frankrike i vest, Piemonte i nord og Emilia-Romagna og Toscana i øst. Her bugner det av fantastiske råvarer fra hav og land og maleriske landsbyer klamrer seg til åssidene. Norske Caroline Schøning har bodd i Italia i over 30 år, hun er gift italiensk og pendler selv mellom Torino og Liguria. Hun har drevet sin egen restaurant i Liguria og kjenner maten, språket, menneskene og de små «hemmelige» stedene hvor de lokale går. Sammen med Caroline skal vi utforske en liten bit av Liguria. Vi bor i den sjarmerende byen Chiavari med sine pastellmalte renessansebygninger og elegante arkader. Vi skal vandre gatelangs, smake typiske retter for området, kose oss med lokal vin og nyte det gode liv - la bella vita.

Detaljert program

Torsdag 2. juni Avreise fra Oslo
Avreise fra Oslo kl. 08.25, ankomst Milano Malpensa kl. 11.05.
 
Caroline møter oss på flyplassen og vi kjører sørover. Vel om bord i bussen blir vi servert både vått og tørt for å stilne romlende mager mens vi kjører til en vinprodusent for vinsmaking. Dette er en av favorittvinene til Caroline. Sammen med vinen blir dere servert lokale oster og skinke, pluss litt til. Etter et par timer går ferden videre til Chiavari med innsjekking på hotellet i sentrum. Chiavari er en sjarmerende by og litt annerledes enn de fleste andre byene som ligger langs kysten.
Litt senere, etter en liten rundtur i byen, setter vi oss til bords på en av de lokale restaurantene og serveres deilig mat og drikke.

Fredag 3. juni Togtur og sjømatlunsj
Frokost på hotellet, og vi har litt tid på egen hånd. I dag er det den ukentlige markedsdagen i Chiavari hvor du får kjøpt alt - pluss litt til. Etter at man har snust litt rundt og kanskje kjøpt med deg en lekker jakke som passet perfekt, et nytt fat for en italiensk aften eller et par gardiner til soverommet, går vi i samlet tropp til togstasjonen. Så møtes vi ved togstasjonen og tar toget et par holdeplasser hvor vi går langs stranden til en lokal restaurant hvor vi blir servert sjømat fanget av innehaveren selv. Det blir tid for en liten tur på stranden eller en rask dukkert før vi går en tur i åskanten for å beundre Liguria i fugleperspektiv uten at noen behøver å være redde for høydeskrekk. Vi tar toget tilbake til Chiavari hvor det blir litt tid på egen hånd. I kveld blir det sen middag med pizza og et par andre ting som er et must når du er i Liguria.

Lørdag 4. juni Middag hos lokal fisker
Etter frokost blir det litt tid på egen hånd og du rekker en dukkert før vi skal til en av fylkets beste pastaprodusenter. Vi kommer inn bak kulissene for å være med på hvordan man lager fersk pasta som også blir dagens lunsj. Det blir et besøk i den vakre kirken før vi ruller tilbake til hotellet. Tid på egen hånd før middag som blir laget og servert i spisestuen i et privat hjem. Om værgudene er i godt humør blir middagen servert ute i hagen.

Søndag 5. juni Søndagstur innover i landet
Frokost på hotellet. Liguria er så mye mer enn hav og strender, og i dag tar vi turen innover i landet til de frodige åsene og fjellene. På veien stopper vi hos en lokal vinprodusent for vinsmaking. Turen går videre til en koselig liten by. Etter at vi har «rotet» oss litt rundt i de små smugene er det på tide å sette seg til bords for lunsj. Siden det er søndag så går det ikke an å komme unna den tradisjonelle italienske søndagslunsjen med mange forskjellige retter som starter med forretter, pasta, hovedrett og ender i dessert. Alt passer perfekt sammen med et glass vin, eller to, eller tre. Søndagslunsjen blir avsluttet med en kopp espresso før vi skal inn på et verksted hvor de lager pastastempler for hånd. Glade og mette ruller vi tilbake til hotellet og stopper på veien hos en lokal slakter om noen ønsker å kjøpe med seg noe hjem, eller for en kopp kaffe eller et glass vin. Vi møtes igjen og går for å nyte solnedgangen med et glass Spritz og litt småmat.

Mandag 6. juni Hjemreise til Norge
Etter frokost får vi litt tid på egen hånd før vi setter oss på bussen og kjører tilbake til Milano Malpensa. Caroline tar med seg nistepakker på bussen for at ingen skal reise sultne tilbake til Norge.
Avgang fra Milano Malpensa kl. 14.40, ankomst Oslo kl. 17.15.

karoline.jpg

Inkludert

•    Flyreise Oslo Gardermoen - Milano t/r med SAS i økonomiklasse
•    Skatter og avgifter pr. nov 21. (forbehold om endringer)
•    4-stjerners hotell i Chiavari, del i deluxe-rom.
•    Måltider inkludert: Daglig frokost på hotellet, 4 lunsjer og 4 middager som beskrevet i programmet. Snacks og drikke på busstur fra/til Milano.
•    Unikt program. Caroline Schøning følger med på hele programmet i Italia.
•    All transport som beskrevet. Privat buss, lokaltog.

Ikke inkludert
•    Tilslutning fra andre byer i Norge. Kan arrangeres.
•    Reise og avbestillingsforsikring.
•    Enkeltrom, 4 netter: Kr. 1.850,-

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
2/6-22 - 6/6-22Fra 15 7451 850SASBestill reise

Minimum antall deltagere: 15

Et depositum på kr. 3.500,- pr. person betales ved bestilling.

A-kortpris: Fra kr. 14.995,- Oppgi A-kortnummer ved bestilling.
Pris uten fordelskort: Fra kr. 15.745,-

Med Aftenpostens fordelsprogram A-kortet kan du bestille denne reisen med KinaReiser til en gunstig pris. Prisen gjelder for innehaver av A-kortet og inntil 5 personer i samme husstand. A-kortnummer må oppgis ved bestilling.

Du må ha gyldig koronasertifikat for å være med på våre reiser i utlandet.

Vi forholder oss til til UDs reiseråd. Dersom turen ikke kan gjennomføres p.g.a restriksjoner i forbindelse med Covid-19, vil innbetalt beløp refunderes. Alternativt kan du bytte til en annen reise eller gjøre om reisen til et gavekort som kan benyttes på et senere tidspunkt.

Dersom du ved avreise har symptomer på Covid-19 kan du dessverre ikke være med på turen.

Fakta

Fellesreise til Liguria
5 dager
Fly med SAS
Norsk reiseleder møter på flyplassen i Milano
Unikt spesialprogram med fokus på mat

Reisemål: Liguria, Italia