By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Opplev den rike indiske tekstil- og håndverkstradisjonen på museer og i menneskenes dagligliv. Se alt fra de mest elegante gullbroderier til små familieverksteder der man trykker med treblokk og farger, lager blomstermønstret papir av gamle tekstiler, og mye annet. Utvalgte håndverksbyer besøkes. I Bharatpur bor vi på et palass som er som et kunstmuseum. Vi lar oss også forføre av Taj Mahal og andre store severdigheter. Reisen ledes av India-kjenneren Cecilia Purits som har en sterk interesse for og mye kunnskap om indisk tekstil- og håndverkstradisjon. Store opplevelser garanteres!

Program i sammendrag

Dag 1 Avreise med fly
Dag 2 Ankomst Delhi, buss til Bharatpur
Dag 3 Bharatpur
Dag 4 Bharatpur, heldagskurs i broderi
Dag 5 Bharatpur, heldagsbesøk i Agra
Dag 6 Bharatpur, buss til Jaipur, bybesøk langs veien
Dag 7 Jaipur
Dag 8 Jaipur
Dag 9 Jaipur, heldagsbesøk i Sanganer
Dag 10 Jaipur, buss til Delhi
Dag 11 Delhi
Dag 12 Delhi, hjemreise med fly, hjemkomst samme dag

Detaljert program

Dag 1 Avreise
Avreise fra Oslo til Delhi via Helsinki med Finnair.
 
Dag 2 Delhi, Bharatpur
Ankomst flyplassen i Delhi. Cecilia Purits møter på flyplassen.
Frokost inntas på et hotell. Buss til Bharatpur der vi tar inn på et helt spesielt hotell – Laxmi Vilas – som er et tidligere autentisk maharajapalass fra 1800-tallet, nå omgjort til et hotell som drives av maharajaens bror. Hotellets atmosfære blir satt stor pris på av våre mange tidligere reisende som har bodd her. Pass på å oppleve den indiske arkitekturen du har rundt deg og utnytt hotellets basseng! Før middag holder Cecilia et informasjonsmøte, introduserer India og går gjennom reisens program. Velkomstmiddag i maharajapalasset.

Dag 3 Bharatpur, sari, turban og henna
Frokost på hotellet. Vi tar en liten spsertur gjennom byen som ligger rett i nærheten. Etter lunsj i palasset blir det et lett program i området rundt hotellbassenget:
- Sari, informasjon om sariens historie og produksjon samt en visning i hvordan man kler den på seg. Sari er den typiske klesdrakten for indiske kvinner og består av et cirka seks meter langt klesstykke.
- Turban, informasjon om turbanens historie og produksjon samt en visning i hvordan man i Rajasthan ”tar den på seg”, dvs. virrer det flere meter lange stoffet rundt hodet.
- Hennamaling, informasjon om hennaens historie og demonstrasjon. Den som så ønsker kan også mot en liten ekstra avgift bli hennamalt.
Middag i maharajapalasset.

Dag 4 Bharatpur, broderikurs
Frokost på hotellet. Broderikurs med introduksjon og eget broderi. I løpet av en dag får vi stifte bekjentskap med broderiteknikker og se dem som broderer i aksjon. I India er det mest menn som broderer. Vi kommer til å arrangere kurset i maharajapalassets bassengområde. Vi broderer sammen på store broderirammer. Vi får se prosedyren fra begynnelsen og vi får brodere på egen hånd under sakkyndig veiledning.
Lunsj i løpet av dagen. Middag om kvelden.

Dag 5 Bharatpur, Agra og Taj Mahal
ser vi det aller fremste symbolet for India, og en av verdens vakreste bygninger, Taj Mahal. Mausoleet Taj Mahal er bygd i hvit marmor og ble oppført mellom år 1630 og 1652 av Akbars sønnesønn Shah Jahan til minne om favoritthustruen Mumtaz Mahal (Palassets perle). Taj Mahal er dermed et æresminne over kjærligheten, og når man befinner seg i nærheten av palasset er det vanskelig å ikke bli trollbundet av dets skjønnhet. Her blir man gjerne en stund. Historien har en tragisk epilog. I sin alderdom ble Shah Jahan holdt fanget av sin opprørske sønn Aurangzeb. Fra fengselscellen i Agra Fort kunne daglig skue bort til sitt kjære Taj Mahal.

Etter å ha sett Taj Mahal besøker vi et atelier der man lager steininnlegninger i marmor. Vi får se hvordan man produserer fat, brikker og andre produkter med innlegninger av halvedelsteiner (f. eks. lapis lazuli, malakitt, agater). Så venter et besøk til juvelfirmaet Kohinoor der vi foruten smykker får se vakre broderier med gulltråd og edelsteiner. Lokalet består av to deler, en butikk som selger smykker og en utstilling med avanserte broderier. Firmaet sies å eie juveler som påstås å ha tilhørt Mumtaz Mahal. 
Lunsj i løpet av dagen i Agra. Buss tilbake til Bharatpur. Middag i palasset i Bharatpur.

Dag 6 Bharatpur, bybesøk, Jaipur
Buss til Jaipur, hovedstad i den velkjente delstaten Rajasthan. Jaipur ble bygget på 1720-tallet med vinkelrette, brede gater og et sentralt beliggende palass for maharaja og hans hoff. Den rosa fargen stammer fra et kongelig besøk i 1878 da prinsen av Wales med følge kom på besøk og maharajaen passet på å gjøre Jaipur vakrere til ære for gjestene.

Langs veien stopper vi for en matlagingsdemonstrasjon og lunsj ved Umaid Lake Palace. Langs veien tar vi en avstikker for å se produksjon av håndlagde durrietepper i en liten by på landet. Teppene veves mest med geometriske mønster i bomull, jute, ull eller silke og er en spesialitet i India. Vevstolene ligger oppspente horisontalt på bakken. Renningen spennes hardt, noe som fører til at veven blir veldig fast når den tas ut av vevstolen. Innsjekking på hotell i Jaipur.

Dag 7 Jaipur, Hawa Mahal, maharadjapalasset, håndverksbesøk
Maharaja Jai Singh II var den som grunnla byen Jaipur og navnga den. Hans forgjengere hadde hatt et godt forhold til mogulene men på begynnelsen av 1700-tallet, da mogulmakten holdt på å miste grepet, besluttet Jai Singh at det var på tide å flytte fra fjellfortet Amber og ned til sletten og grunnla en ny hovedstad der.

I sentrale Jaipur finner vi Vindenes palass (Hawa Mahal) der fasaden mot gaten gjorde det mulig for hoffets damer å titte ut i gatens lengderetning og følge parader og andre arrangementer utenfor palasset. Så til observatoriet Jantar Mantar som ble bygget slik at man skulle kunne forutse ulike fenomen og stille horoskop. Vi skal inn i det nærliggende palassområdet der vi også besøker det lille tekstilmuseet med en utsøkt samling antikke klesplagg. Lunsj.

Vi innleder ettermiddagsprogrammet med en av håndverksformene som Jaipur er spesielt kjent for; smykkeproduksjon. Et helt kvartal i sentrum av Jaipur er markedsplass for handel med uslipte steiner. Rundt 20000 mennesker er sysselsatt med å slipe og polere fram skinnende edelstener. Stenene hentes i byen, slipes og poleres, ofte i hjemmene, og leveres tilbake til steinhandlerne som betaler ut fra arbeidets kvalitet. Vi besøker et gullsmedverksted der vi på nært hold hvordan man skaper eksklusive smykker. Vi får også en presentasjon av ulike edelstener. Her er det ikke vanskelig å finne noe man liker.

Dag 8 Jaipur, Amber, baserene
Buss ut mot fjellområdet nord for Jaipur til Amber Fort der maharajaen og hans hoff bodde før Jaipur ble bygd. Vi tar oss opp til det store palasset som ble påbegynt på 1400-tallet. Deretter skal vi studere et viktig indisk håndverk, nemlig håndknyttede tepper. Vi får også mulighet til å kjøpe stoffer og treffe skreddere. De som ønsker kan bestille klesplagg. Lunsj.

Ettermiddagen tilbringer vi på Jaipurs store basarområde der vi konsentrerer oss om de delene der vi kan se tekstiler, klær, tufser, bånd m.m. Hele basaren omfatter et stort kvartal som syder av aktiviteter. Hit kommer mengder av kunder både fra Jaipur og landsbygda rundt for å handle. Vi kommer til å se hele familier som sitter og kjøpslår om bryllupsutstyr og grupper av kvinner som velger blant fargerike sarier. Vi går også inn i basarens bakre kvartal til små private håndverksatelier der man broderer og syr. I samme kvartal tilvirker man også armbånd f. eks. lakk, som er populære blant indiske kvinner. I basaren får vi godt med tid til å vandre rundt og oppdage de ulike butikkene og håndverkerne. I solnedgangen besøker vi det hinduistiske Birlatempelet som er bygget i hvit marmor.Middag.

Dag 9 Jaipur, Sanganer, blokktrykk, tøyfarging og papirproduksjon
Frokost på hotellet.  Buss til den lille byen Sanganer på landsbygda sør for Jaipur for å se farging av tekstiler og blokktrykk på stoff. I det lille fargeriet preparerer man stoffene før de skal mønstertrykkes. Vi får også se hvordan man dypper tøystykkene i fargebad og henger dem opp for å tørke. Hos trykkerne ser vi hvordan man med stor presisjon legger an treblokken på rett sted på stoffet for å skape de fine mønstrene. Vi kommer også til å få prøve på å trykke et mønster. Vi avslutter med å besøke et sted for produksjon av papir som lages av bomullrester og rester fra tekstilindustrien, stoffrester som males ned, blir papir og dekoreres med blant annet blomsterblader.
Lunsj i løpet av dagen i et privat hjem i Sanganer. Middag om kvelden i Jaipur.

Dag 10 Jaipur, Delhi
Frokost på hotellet. Buss til Delhi. Ettermiddagen bruker vi på markedet Dilli Haat som byr på alle typer indisk håndverk men også tekstile produkter. Innsjekking på vårt hotell. Middag.

Dag 11 Delhi, sykkeldrosje, basarer
Delhi er egentlig to ulike byer. Old Delhi, som var mogulveldets hovedstad fra 1600-tallet, og New Delhi som i hovedsak ble bygget opp under den britiske perioden på begynnelsen av 1900-tallet.
Mogulherskeren Shah Jahan flyttet rikets hovedstad fra Agra til Delhi. Da startet byggingen av Jama Masjid som er landets største moské. Etter besøket i moskeen tar vi en rikshawtur gjennom Old Delhis spennende gamle basargater men tar også en spasertur gjennom de trange, myldrende gatene i Chandni Chowk, der man blant annet kan se tekstilgrossister i aktivitet. I Kinari Bazar kan vi finne stoffer, vakre bånd, tufser og mye annet.

Ettermiddagen tilbringer vi i de sentrale delene av New Delhi der vi kan vandre fritt og selv velge hvordan vi vil tilbringe de siste timene av reisen. Avskjedsmiddag om kvelden.

Dag 12 Delhi, hjemreise
Frokost på hotellet. Transfer til Delhis internasjonale flyplass.
Avreise med Finnair, ankomst Helsinki samme dag, fly videre til Oslo.

Inkludert

• Fly med Finnair til Delhi t/r. Prisen gjelder for avreise fra Oslo. Måltider om bord.
• Vår meget India-kyndige reiseleder Cecilia Purits møter i Delhi og leder reisen i India. Dessuten medvirker en engelsktalende indisk guide på hvert reisemål.
• Hotell i turistklasse, samt på unikt lokalt palass i god standard, del i dobbeltrom.
• Alle måltider (frokost, lunsj og middag) eksklusive måltidsdrikke.
• Program som beskrevet. Transfers, bagasjehåndtering, transporter og inngangsbilletter. Innenlands reiser i følge program.
• Tips til indiske guider og sjåfører.
• Informasjonspakke
• Passasjer-, flyplass- og sikkerhetsavgifter.
• Du som reiser uten selskap kan bestille del i dobbeltrom.
 
Ikke inkludert
• Visum til India. Anvisninger følger med bestillingsbekreftelsen.
 
Kan bestilles mot tillegg
• Avbestillningsbeskyttelse
• Enkeltrom, se pristabellen.
• Reiseforsikring. KinaReiser formidler Gouda reiseforsikring.
• Forlengelse av reisen i India, spør ved bestilling.
• Forlengelse til Goa eller Kerala, spør ved bestilling.

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
13/10-19 - 24/10-19fra 24 5955 595FinnairBestill reise

Reisen arrangeres i samarbeid med Kinaresor i Stockholm.
Reisen kan kun bestilles direkte hos By K/KinaReiser.

Minimum antall deltagere: 15

Vi tar forbehold om program- og prisendringer.

Fakta

Fellesreise India
12 dager
Fly med Finnair
Cecilia Purits leder reisen
Unikt spesialprogram
Alle måltider inkludert

Reisemål:
Delhi, Bharatpur, Jaipur, Sanganer, bybesøk, Agra, Delhi