By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Bli med til Perus tekstil- og håndverkstradisjoner - og enstående natur. Vi møter indianerkvinner som spinner og farger garn med lokale vekster og mineraler, vever og strikker i tradisjonelle mønstre og teknikker, og broderer vakre folkedrakter. Indianerkvinnene viser oss sine mønstre og tradisjonelle teknikker og vi får selv delta i arbeidet. Vi skal også gjøre oss kjent med de ulike kameldyrene og lære oss å skille mellom alpakka- og vikunjaull, vi besøker et håndverkssenter der man produserer tekstiler av den fine ullen, og vi kan også handle. Vi får vite hvordan man bygger flytende øyer på Titicacasjøen og høre om mennene som strikker seg et hodeplagg og får verket bedømt av sin blivende hustru. Vi skal handle på markeder og i håndverksverksteder, se kondorene gli over dalen og nyte musikk og folkedans. Og naturligvis besøker vi det vidunderlige Machu Picchu. Under reisen fra storbyen Lima til den tradisjonelle inkabyen Ollantaytambo og den hvite byen Arequipa med sitt vakre sentrum møter vi de tusenårige kulturene, de koloniale tradisjonene, det andinske innflytelsen blandet med det moderne og vestlige. Reisen ledes av Päivi Suomalainen.

Detaljert program

Dag 1 – Avreise Avreise med fly, ankomst Lima på kvelden, Päivi Suomalainen møter, transfer og innsjekking på Hotel Senorial.

Dag 2 – Lima Frokost, bysightseeing i den gamle bydelen, San Francioscokirken og klosteret, Plaza Mayor, tekstilavdelingen på Rafael Larco Herrera historiske museum, lunsj, fri ettermiddag.

Dag 3 – Lima, Cusco, Chinchero, Ollantaytambo Frokost, fly til Cusco, buss videre mot inkabyen Ollantaytambo. Underveis stopper vi ved et håndverkssentrum i byen Chinchero der vi møtes av indianerkvinner som bor i nærheten. De viser oss sine mønstre og veveteknikker og våre besøk inspirerer dem til å fortsette dette arbeidet. Programfri ettermiddag og kveld. Innsjekking på Hotel Capac Inka, Ollantaytambo 

Dag 4 – Ollantaytambo, Machu Picchu, Ollantaytambo Frokost, tog langs Urubambaelven til Aguas Calientes og inkabyen Machu Picchu. De siste kilometerne tar vi en buss på en serpentinvei gjennom den subtropiske naturen, guidet vandring og tid for å utforske Machu Picchu på egen hånd, lunsj i løpet av dagen, tog tilbake til Ollantaytambo. 

Dag 5 – Ollantaytambo, Urubamba, Pisac, Awanacancha, Cusco Frokost, buss til Urubamba der vi finner det meste av  landbruksprodukter, alt fra maiskober til husdyrfôr til små kyllinger og saueost. Så langs dalen til Pisac, byen med det store markedet som har alt fra panføyter til fabrikkproduserte tekstiler, malerier og smykker. Lunsj på egen hånd, så til håndverkssenteret  Awanacancha der indianerkvinner fra nærområdet treffes og vever i følge de urgamle teknikkene og tradisjonene. Videre med buss til Cusco, innsjekking på Hotel Suenos de Inka. Felle middag.

Dag 6 – Cusco Frokost, programfri dag for hvile og avkobling, felles middag om kvelden

Dag 7 – Cusco, Puno, Titicacasjøen Frokost, buss til Andahuaylilla, San Pedro Apostol (”Perus Sixtinske kapell”), kooperativ håndverkshandel og marked, lunsj, utsikten fra La Raya på 4 300 moh, ankomst til Puno ved Titicacasjøen. Innkvartering på Hotel Qelqatani, Puno.

Dag 8 – Titicacasjøen Frokost, utflukt på Titicaca for å se de flytende vannøyene og hvordan de konstrueres, båt til Taquile, lunsj og middag, vi deler oss opp og innkvarteres hos lokale familier. Toalett og vaskemuligheter utenfor huset, men kun kaldt vann.  

Dag 9 – Titicacasjøen, Taquile
Frokost, vi følger familiene ut for å se deres daglige arbeid, kanskje til og med får vi delta litt?  Vi kan også se og prøve ulike håndarbeid som praktiseres der mennene strikker og kvinnene vever. Naturen er storslagen, atmosfæren veldig spesiell og opplevelsen blir nesten mediativ.  Etter lunsj tilbake til Punos havn og til hotellet. Middag med sang- og danseforestilling. I peru finnes det mer enn 200 ulike folkedanser, en tradisjon som det fortsatt øves flittig på uansett alder og kjønn. Overnatting på Hotel Qelqatani i Puno.

Dag 10 - Puno, Colcadalen Frokost, buss til Colcadalen, offergave til fjellgudene langs veien, ankomst til byen Chivay, middag og folkedansoppvisning, mulighet å bade i byens termale bad. Overnatting på Casa Andina, Chivay.

Dag 11 – Colcadalen, Arequipa Frokost, buss til ravinen Colca og Cruz del Condor hvorfra vi håper å se kondorer, håndverksverksted for strikkede, vevde og broderte tekstiler, lunsj, buss til Arequipa. Overnatting på La Casa de mi Abuela, Arequipa.

Dag 12 – Arequipa Frokost, alpakkatektilfabrikk, programfri ettermiddag i Arequipa, avskjedsmiddag.

Dag 13 – Arequipa, Lima, hjemreise Frokost, fri formiddag i Arequipa, fly til Lima, hjemreise med fly.

Dag 14 – Hjemkomst om ettermiddagen.

Inkludert

• Fly med KLM via Amsterdam til Lima i Peru t/r. Avreise fra Oslo. Måltider om bord. Om du vil reise fra andre byer i Norge, be oss om informasjon.
• Reiseleder - Päivi Suomalainen - møter i Lima og leder reisen i Peru.
• Lokale, engelsktalende peruanske guider i programmet.
• Hotell i god turistklasse, del i dobbeltrom. Overnatting i private hjem på øya Taquile (enkel standard).
• Meget innholdsrikt og omfattende program.
• Samtlige angitte måltider (alle frokoster, 7 lunsjer og 6 middager), eksklusive måltidsdrikke.
• Transfers, bagasjehåndtering, transporter og for programmet nødvendige inngangsbilletter.
• Innenlandsfly Lima-Cusco og Arequipa-Lima.
• Passasjer-, flyplass- og sikkerhetsavgift på avreise- og hjemreisestedet. Internasjonal flyplass-skatt.
• Tips til lokale guider, sjåfører og hotellpersonal.
• Du som reiser uten følge garanteres å kunne bestille del i dobbeltrom. 

Kan bestilles mot tillegg
• Avbestillingsbeskyttelse
• Enkeltrom: se pristabell
• Reiseforsikring

Pass og visum
Deltagere på reisen må medbringe gyldig pass (gyldig minst seks måneder fra utreise fra Peru) med noen tomme sider for eventuelle stempler. Norske statsborger trenger ikke visum til Peru. Om du ikke er norsk statsborger må du selv undersøke om du trenger visum. Om du trenger visum er du selv ansvarlig for å søke om dette visumet.

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
13/9-19 - 26/9-19Fra 57 3956 295KLMBestill reise

Minimum antall påmeldte deltagere for at turen kan gjennomføres er 15 personer. 
Reisen arrangeres i samarbeid med Kinaresor i Stockholm.
Reisen kan kun bestilles direkte hos By K/KinaReiser.
Vi forutsetter av våre kunder er kjent med våre generelle reisebetingelser.

Fakta

Fellesreise Peru
14 dager
Fly med KLM
Reisen ledes av Päivi Suomalainen
Meget innholdsrikt og variert program

Reisemål: Lima, Awanakancha, Pisac, Ollantaytambo, Machu Picchu, Urubamba, Chinchero, Cusco, Andahuaylilla, Puno med Titicacasjøen, Chivay, Colkadalen, Cruz del Condor, Arequipa

Dag 1 Avreise med fly, ankomst Lima
Dag 2 Lima
Dag 3 Lima, fly til Cusco, buss via Chinchero til Ollantaytambo
Dag 4 Ollantaytambo, tog til Machu Picchu og tilbake til Ollantaytambo
Dag 5 Ollantaytambo, buss Urumamba, Pisac, Awanacancha, Cusco
Dag 6 Cusco
Dag 7 Cusco, buss til Andahuaylilla og Puno ved Titicacasjøen
Dag 8 Puno, Titicacasjøen, øya Taquile
Dag 9 Taquile, Puno
Dag 10 Puno, buss til Chivay/Colkadalen
Dag 11 Chivay, buss til Colcaravinen, Cruz del Condor, Chivay og Arequipa
Dag 12 Arequipa
Dag 13 Arequipa, fly til Lima, hjemreise med fly om kvelden
Dag 14 Hjemkomst