By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

På denne eventyrlige togreisen følger vi den legendariske Silkeveien tilbake i tid, vi reiser gjennom tre land og besøker hele sju steder oppført på Unescos verdensarvliste.

Hva gjør denne reisen unik?
- Nyt en komfortabel, sentralasiatisk privat togtur i en region som vanligvis er begrenset til lange, ubehagelige bussruter.
-
Besøk sju fantastiske Unescos verdensarvsteder
-
Vandre gjennom de fortryllende gatene og markedene i Khiva og Bukhara
-
La deg imponere av middelalderske byporter, bygninger og glitrende kupler
-
Se Registan-torgets unike skjønnhet med dine egne øyne, et av de vakreste torgene i verden
-
Få innsikt i lokalbefolkningenes daglige liv, inkludert et måltid med en usbekisk familie
-
Se en tradisjonell folkloreforestilling i en madrasa
- Spis lunsj i den tidligere emirens sommerpalass

Detaljert program

Denne reisen med privattog tar deg med til det unike mangfoldet av ulike kulturer langs den legendariske Silkeveien. Vi stopper på historiske steder, blant disse hele sju som står oppført på Unescos verdensarvliste. På strekningen fra Det kaspiske hav til Tien Shan-fjellene byr de sentralasiatiske landene Kasakstan, Usbekistan og Turkmenistan på en smak av sin rike kultur og historie. Ta plass og nyt reisen!

Dag 1 Avreise fra Norge

Dag 2 Ankomst Almaty
Etter ankomst Almaty blir du møtt på flyplassen og kjørt til ditt sentralt beliggende hotell.

Overnatting: Rahat Palace Hotel (eller lignende)

Dag 3 Almaty F/L/M
Om morgenen kan du nyte en sightseeingtur i denne grønne storbyen ved foten av de mektige Ile Alatau-fjellene. Du ser den imponerende Zenkov-russisk-ortodokse katedralen, bygget av kun tre, Bryllupspalasset, Almaty-sirkuset og Den sentrale moskeen. Til middag serveres vi en kasakisk lunsj i en tradisjonell yurt (telt). Vi går om bord på privattoget om ettermiddagen. Her ønskes vi velkommen om bord på toget med en drink eller forfriskning og litt informasjon.

Overnatting: Om bord på toget

Dag 4 Turkestan F/L/M
Vi ankommer Turkestan etter å ha spist frokost om bord. Vi besøker Khoja Ahmed Yasawis mausoleum, bygget i 1394 og som er et av de fremste eksemplene på Timurid-arkitektur (oppført på Unescos verdensarvliste). Så fortsetter vårt private tog sin reise, krysser grensen mellom Kasakstan og Usbekistan mot Tashkent. Formaliteter rundt grensepasseringen foregår om bord på toget, uten stress og mas.

Overnatting: Om bord på toget

Dag 5 Tashkent F/L/M
Vårt privattog ankommer den usbekske hovedstaden Tashkent tidlig om morgenen.

På vår sightseeingtur gjennom byen får vi se steppenes grønne oase med Kukeldash Madrasaen, monumentene over Kavoj og Amir Timur og de typiske leirhusene. Om kvelden blir det konsert. Etter forestillingen fortsetter vi videre med toget.

Overnatting: Om bord på toget

Dag 6 Shakhrisabz F/L/M
I løpet av natten ruller toget gjennom fjellrike områder. Den greske arven har blitt bevart i denne utilgjengelige regionen. Sjamanisme blir fremdeles praktisert her i form av ritualer og myter man sjelden finner andre steder. Handelskaravaner passerte i sin tid disse trange fjellpassene og både Aleksander Den Store og Djengis Khans hærer passerte her. En tradisjonell seremoni gir oss førstehånds innsikt til regionens unike folklore. Vår reise fortsetter videre langs Silkeveien til den grønne byen Shakhrisabz. Sightseeingen her inkluderer den monumentale arkitekturen til den brutale mongolske herskerens palass fra 1400- og 1500 tallet. Om kvelden reiser vi videre mot Samarkand. Vel om bord blir vi invitert med på usbekisk vismaking.

Overnatting: Om bord på toget

Dag 7 Samarkand F/L/M
I dag står Samarkands historie på programmet. Byen ble en gang regnet som en av verdens vakreste byer. Gravstedet til Shah-e Zinde, utgavningene av Afrosiab og Registan-torget er blant de mest bemerkelsesverdige arkitektoniske samlingene i Sentral-Asia. Stedet er også historisk viktig, det var her mange usbekiske kvinner brant sine slør (paranjas) i 1917, for å signalere sin deltagelse i en ny epoke.

Overnatting: Registan Plaza Hotel (eller lignende).

Dag 8 Samarkand F/L/M
Silketepper var, og er fortsatt, en viktig salgsvare. Vi skal innom en silketeppefabrikk. Vi stopper også innom en usbekisk håndverker for å se papirproduksjon, Ulug Beg-observatoriet, ruinene fra Bibi Khanum-moskeen og det palasslignende Gur Emir-mausoleet.

Overnatting: Registan Plaza Hotel (eller lignende)

Day 9 Samarkand F/L/M
Morgenen er fri til å utforske Samarkand eller gjøre noe annet du har lyst til. Toget drar videre mot Khiva i tolvtiden.

Overnatting: Om bord på toget

Dag 10 Khiva F/L/M
I dag får vi oppleve ørkenoasen Khiva, fra eventyret 1001-natt, i stein. Når vi står foran de mektige bymurene med sine porter er det nesten som vi går inn i en annen verden. Under dagens sightseeing får vi virkelig ta inn den eksotiske atmosfæren. Palasser, moskeer, minareter, mausoleum og madrassas (muslimske, religiøse skoler) representerer en av de best bevarte samlingene av orientalsk, urban arkitektur fra middelalderen i verden. Vi nyter lunsj i området rundt den tidligere emirens sommerpalass. 

Overnatting: Om bord på toget

Dag 11 Bukhara F/L/M
Lokalisert midt i Kyzylum-ørkenen har Bukhara ca. 1.000 arkitektoniske monumenter som peker tilbake på Silkeveiens storhetstid. Eksotisk krydder, pels og spesielt silke ble lagret og handlet med i byens karavanseraier. I Bukharas gamleby (oppført på Unescos verdensarvliste), ser du den nesten femti meter høye Kayan-minareten og området Lyab-I Hauz ved dammen. I en madrassa får vi se en forestilling med lokale danser og får en presentasjon av fargerike nasjonaldrakter akkompagnert av musikk.

Overnatting: Hotel Asia Bukhara (eller lignende)

Dag 12 Bukhara F/L/M
Bukhara, med kallenavnet Sherif (den noble), har bevart sitt gamle, orientalske ansikt. Her finner vi en utstrakt, autentisk arkitektur. Om morgenen kjører vi til Mir-e-Arab Madrassa (en koranskole) og mausoleet Samanid, en av Sentral-Asias vakreste arkitektoniske skatter. Videre til det massive Ark-fortet, en by i byen, hvor vi får se troningssalen og til den siste emirens sommerpalass. Toget fortsetter sin reise om kvelden.

Overnatting: Om bord på toget

Dag 13 Merv F/L/M
Vårt privattog ankommer Unesco-byen Merv om morgenen. Her får vi se rester av det som en gang var en av verdens største og vakreste byer. Det er nesten ikke til å tro: Gigantiske vegger og voller står midt i ørkenen ved siden av de imponerende ruinene av gamle bygninger som Sultan Sanjars grav, Jomfruens fort (Kyz Kala) og andre graver. Lunsj spises med en lokal familie på deres gårdsplass.

Overnatting: Grand Turkmen Hotel (eller lignende)

Dag 14 Ashgabat og Nisa F/L/M
Om morgenen går turen til den gamle kongelige byen Nisa. Etter lunsj får vi en guidet tur og får se det moderne dagliglivet. Her får vi se hvordan respekt for landets leder vises gjennom byens arkitektur. Her er det nesten Hollywood-tilstander blant de som har tjent seg rike på nye oljefunn, noe som kan være både til glede og fortvilelse. Om ettermiddagen får vi en omvisning på Nasjonalmuseet som viser hvordan kulturen har formet seg under påvirkning av forskjellige mennesker, etnisiteter og religioner. Transfer til flyplassen om kvelden.

Dag 15 Hjemreise
Flyet går tidlig om morgenen. Hjemkomst samme dag.

Inkludert

• Internasjonale flyvninger (Oslo-Almaty, Ashgabat - Oslo)
• 7 overnattinger på det private toget i bestilt kategori
• 6 overnattinger på hotell
• Alle måltider ifølge program (F = frokost, L = lunsj, M = middag)
• Sightseeingprogram inkludert alle inngangsbilletter ifølge program program
• Guidede transfers til og fra flyplasser og togstasjoner ifølge program
• Togdirektør fra Lernidee
• Erfarne, lokale guider
• Norsk, teknisk reiseleder
• Doktor om bord
• Tradisjonell velkomst på togstasjonene i Bukhara og Samarkand
• Lunsj/middag med en familie fra Usbekistan og Turkmenistan
• Vin- og vodkasmaking
• Logg-bok med informasjon om Silkeveien
• Tips til lokale guider og sjåfører

Reisedokumenter og vaksinasjonen
• Pass
• Visum til Turkmenistan nødvendig.
• Ingen vaksiner er påkrevd

Ikke inkludert
• Visumkostnader (KinaReiser/By K kan være behjelpelige med visum: pris på forespørsel)
• Tips til øvrige
• Personlige utgifter

Reisen kan kun kjøpes direkte hos By K/KinaReiser.

Beskrivelse av kupékategorier:

Habibi
Hver Habibi-kupé har soveplass for opp til fire gjester. med to senger på hver side av kupeen, den ene over den andre med et bord i midten under vinduet. Hver vogn har ni kupeer, kombinert toalett og vaskefasiliteter i hver ende av vognen.

Silkeveien - Kategori Habibi

Ali Baba
Ali Baba-kupeen har to komfortable senger (67 cm x 184 cm), en på hver side av vinduet. Det er et bord under vinduet og flere muligheter for å lagre bagasje og eiendeler. Hver vogn har ni kupeer, kombinert toalett og vaskefasiliteter i hver ende av vognen.

Silkeveien - kategori Alibaba

Aladdin
Aladdin-kupeen har to senger (67 cm x 184 cm) på hver sin side av vinduet, et lite bord og lagringsplass. Hver vogn har åtte kupeer og en dusj. Gjester i denne kategorien får tildelt en badekåpe pr. kupé, kombinert toalett og vaskefasiliteter i hver ende av vognen.

Silkeveien - kategori Aladin

Kalif
Kalif-kupeen har to senger. Den øverste er ca. 80 cm x 174 cm, den nederste er ca. 112 cm x 184 cm. Hver kupé har skap, safe og bad med separat dusj. Denne vognen med den høyeste standarden tilgjengelig på dette toget har bare fire kupeer.

Silkeveien - kategori Kalif

Silkeveien - kategori Kalif

Avreiser, priser og bestilling

1. Silkeveien med privattogHabibi (firesengskupé)
DatoPrisTillegg enkeltrom
7/10-20 - 21/10-20Fra 44 345Bestill reise
2. Silkeveien med privattogAlibaba (tosengskupé)
DatoPrisTillegg enkeltrom
7/10-20 - 21/10-20Fra 59 995Bestill reise
3. Silkeveien med privattogAladin (tosengskupé)
DatoPrisTillegg enkeltrom
7/10-20 - 21/10-20Fra 66 195Bestill reise
4. Silkeveien med privattog Kalif (tosengskupé)
DatoPrisTillegg enkeltrom
7/10-20 - 21/10-20Fra 103 195Bestill reise

Oppgitte priser er preliminære. Endelig pris vil bli fastsatt ca. et år i forkant av reisen. Meld gjerne din interesse allerede nå, så kan du bestemme deg endelig når pris er fastsatt.

På grunn av en meget intrikat logistikk på denne turen kan det oppstå endringer i programmet underveis.

Denne reisen er generelt ikke for gjester med begrenset bevegelighet eller som er avhengig av CPAP-maskin. Vennligst kontakt oss for mer informasjon om dine spesifikke krav før bestilling.

Minimum antall deltagere: 16

Spesielle avbestillingsregler gjelder:

Ved avbestilling fra depositum er betalt fram til 90 dager før avreise tapes 20 % av det totale beløp
Ved avbestilling 89-42 dager før avreise tapes 50 % av det totale beløp
Ved avbestilling 41- 10 dager før avreise tapes 90 % av det betalte beløp
Ved avbestilling under 10 dager før avreise tapes inntil 100% av det totale beløp

Fakta

Fellesreise
15 dager
Privat tog
Hotellovernattinger
Innholdsrikt program
Norsk reiseleder

Reisemål: Almaty, Turkistan, Tashkent, Shahrisabz, Samarkand, Khiva, Bukhara, Merv og Ashgabat