By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Vi har gleden av å fortelle deg om en unik togreise, med en standard og et innhold ingen andre kan tilby. Turen varer i hele tre uker, og du får med deg de mest spennende severdighetene og reisemålene. Underveis reiser du først med luksustoget ”Golden Eagle” fra Moskva fram til Kinas grense, hvor det blir togbytte (ulik skinnebredde). Derfra og gjennom hele Kina er det ”Shangri-La Express” som på aller beste måte frakter oss i Silkeveiens fotspor helt til Beijing.

I århundrer har mennesker overvunnet utrolige avstander, en lunefull og krevende natur for å bringe silke, eksotiske krydder og parfyme fra Kina i øst helt til Europas grenser. Vår reise starter i Moskva og går gjennom Russland, Kasakhstan, Usbekistan og Turkmenistan før vi kommer inn i Midtens Rike.

Underveis er alt inkludert med helpensjon, foredrag, sightseeing, guider, underholdning, lokale mattradisjoner, behagelige kupeer, hyggelig reisefølge, med mye mer. Togselskapet sender med sine beste folk til å veilede oss gjennom både praktiske forhold og opplevelsene som bokstavelig talt står i kø.

Vi lover deg en reise du aldri kommer til å glemme, og besøk til steder og minnesmerker fra oldtiden du kun i dine drømmer trodde fantes. Et eventyr på 22 dager som varer livet ut!

Program i sammendrag

Dag 1 Moskva (Russland) Ankomsttransfer, velkomstmiddag, hotellovernatting. 
Dag 2 Moskva (Russland) Byrundtur, Vasilijkatedralen, Den røde plass, Kreml, Lenins mausoleum. Valgfritt tilleggsprogram. 
Dag 3 Moskva (Russland) Togavgang.
Dag 4 Volgograd (Russland) Mamayev Kurgan krigsmonument og museum. 
Dag 5 Karakumørkenen (Kasakhstan) Ombord på toget, forelesninger. 
Dag 6 Khiva (Usbekistan) Byrundtur i Khiva, moskeer, minareter og basarer. 
Dag 7 Ashgabat (Turkmenistan) Byrundtur i Ashgabat.
Dag 8 Merv (Turmenistan) Byrundtur i Merv med guider.
Dag 9 Bukhara (Usbekistan) Byrundtur med guider, Månen- og stjernenes palass. 
Dag 10 Samarkand (Usbekistan) Registantorget, Bibi Khanum moské, Ulag Beg observatorium. 
Dag 11 Tashkent (Usbekistan) Byrundtur, forelesninger, grenseovergang til Kasakstan. 
Dag 12 Almaty (Kasakstan) Panfilovparken, Zenkhovkatedralen, siste dag på «Golden Eagle».
Dag 13 Kasakstan/Kina Grenseovergang, bytte til «Shangri-La Express», på toget, ditt første kinesiske måltid.
Dag 14 Turpan (Kina) Turpan irrigasjonssystem,Turpan museum og  sandbyen Jiaohe. 
Dag 15 - 16 Dunhuang (Kina) Mogaogrottenes buddhafigurer, kamelridning i Gobiørkenen, Halvmånesjøen. Overnatting på hotell i Dunhuang. 
Dag 17 – 18 Xi’an (Kina) Keiser Qinshihuangs terrakottasoldater. Mulig ekstraprogram: Han Yang-graven. Tangdynasti-show med middag. Videre til Beijing med Shangri La-toget. 
Dag 19 Beijing (Kina) Ankomst Beijing, transfer til hotellet.
Dag 20 Beijing (Kina) Den himmelske freds plass, Den forbudte by, Himmelens tempel. Mulig ekstraprogram: OL-anleggene, «Egget», CCTV-huset og Nasjonalmuseet. 
Dag 21 Beijing (Kina) Den kinesiske mur, avskjedsmiddag: pekingand
Dag 22 Beijing Avreisetransfer til flyplass eller jernbanestasjon.

Detaljert program

Dag 1 Moskva, Russland
Ankomst til en av flyplassene i Moskva. Her blir dere møtt og kjørt til det luksuriøse femstjerners hotellet Marriott Royal Aurora Hotel (eller et hotell av tilsvarende standard). Hotellet ligger sentralt og er perfekt for en natt i pulserende Moskva! Velkomstmiddag på hotellet om kvelden, og du får første mulighet til å bli kjent med dine medreisende som du skal tilbringe de neste 21 dagene sammen med.

Dag 2 Moskva, Russland
I dag står en spennende byrundtur der dere blir tatt med til de mest ikoniske bygninger og minnesmerker fra Russlands militære og politiske nåtid og historie. Vi beskuer den vakre Vasilijkatedralen med sine kupler på enden av Den røde plass og ikke minst Kremls mektige murer, katedraler og palasser. Det blir også tid til et besøk til Lenins mausoleum for den som ønsker det. Det blir også tilbudt turer en kan melde seg på og betale på stedet – f.eks. til Tretyakovgalleriet.
Dag 3 Moskva – togavgang, Russland
Om morgenen går vi om bord i Golden Eagle og eventyret har startet for alvor. Etter å ha kommet i stand på din utmerkede kupe kan en drink nytes i baren mens dere venter på middagen. Det russiske landskapet har allerede begynt å gli forbi.

Dag 4 Volgograd, Russland
Ved den mektige elven Volgas bredder ligger byen Volgograd. I sovjettiden het byen Stalingrad og var åstedet for et av de mest dramatiske slag under den 2. verdenskrig. Russerne slo tilbake Hitlers styrker og var med på å endre krigen utfall. Vi besøker Mamayev Kurgan krigsmonument og et museum før vi går på toget igjen om ettermiddagen.

Dag 5 Karakum-ørkenen, Kasakhstan
I løpet av natten har vi kommet inn i et nytt land – Kasakhstan. Vi tilbringer dagen på toget over det endeløse ørkenlandskapet og benytter muligheten til å bli kjent med medreisende og kanskje ta din første russiske språkleksjon?

Dag 6 Khiva, Usbekistan
Ny dag og nytt land igjen. Etter ankomsten til Usbekistan blir det utflukt til byen Khiva som ble grunnlagt for 2500 år siden. Byen var en av de absolutt viktigste handelsbyer langs den gamle Silkeveien og er i dag en by på verdensarvlisten. Med sin beliggenhet midt i handelsleden mellom Mongolia, Russland, Kina og det gamle Persia, reiser den seg mektig fra ørkensanden og avdekker en imponerende arkitektonisk prakt. Vi drømmer oss tilbake til en svunnen tid og går på eventyr i de fantastiske moskeene, minaretene og basarene her innenfor Khivas gamle murer.

Dag 7 Ashgabat, Turkmenistan
Som en dramatisk kontrast til Khiva kommer vi i dag til Turkmenistans hovedstad Ashgabat. Byen blir ofte kalt Karakum-ørkenens Las Vegas. Med sine fontener, gylne kupler og majestetiske bygninger gir byen et lettere surrealistisk inntrykk der den bare dukker opp i den golde ørkenen.

Dag 8 Merv, Turkmenistan
Tidlig om morgenen blir det utflukt til den gamle og delvis urestaurerte byen Merv. Viktigheten og beliggenheten gjorde faktisk byen til en av verdens største byer på 1100-tallet. Storhetstiden var for lengst avsluttet da Emiren av Bukhara i 1794 ødelagte demningen som ga vann til byen og effektivt avfolket den. Etter en dag full inntrykk hopper vi på toget igjen i god tid før middag.

Dag 9 Bukhara, Usbekistan
Bukhara er sammen med Khiva en av de mest fantastiske byene langs den gamle Silkeveien. I forbindelse med 2500-årsjubileet i 1999 ble store deler av byen renovert til sin fordums prakt og vi besøker i dag Emirens palass «Arken». Emiren styrte med diktatorisk hard hånd helt fram til sovjettiden. Palasset kalles intet mindre enn «Månen og stjernenes palass».
 
Dag 10 Samarkand, Usbekistan
Bare det å nevne navnet Samarkand bringer fram historier og bilder fra den gamle Silkeveien kanskje mer enn noen annen by. Grunnlagt til det 6. århundre f.kr minner byens makeløse arkitektur oss på at dette var en av de viktigste byene i Asia. Byens storhetstid var mellom det 14. og det 17. århundre da den blomstret under Mongolkeiseren Timur og hans etterfølgere. På programmet i dag står blant annet Registantorget med den vakre moskeen Bibi Khanum og Ulag Beg-observatoriet fra 1428. Sen kveldsavgang med toget.

Dag 11 Tashkent, Usbekistan
I dag ankommer vi hovedstaden Tashkent hvor vi tilbringer formiddagen i byen som er bygd i klassiske «sovjetstil» etter det store jordskjelvet i 1966. Rundt lunsjtider ruller vi igjen mot kasakhstanske grense og hovedstaden Almaty. Om bord på toget kan man bruke tiden på å fordype seg i lokal historie gjennom forelesningene som blir tilbudt.

Dag 12 Almaty, Kasakhstan
Vi ankommer landets største by rundt lunsjtider. Dagens utflukt inkluderer besøk til Panfilovparken hvor man har muligheter til å besøke Zenkhovkatedralen som i sin helhet er bygd av treverk. Vi nyter siste kvelden i Golden Eagle med en farvelbankett.

Dag 13 Grensen Kasakhstan / Kina
I det vi kommer til grensestasjonen på kasakhstansk side – Druzhba – forlater vi toget og går over grensen. Dette tar noen timer men vi går etter hvert om bord i Shangri-La Express som venter på oss ved den kinesiske grensestasjonen Alanshankuo. Fra vår nye kupe kan vi nyte det kinesiske landskapet som åpenbarer seg og vår første smak av det kinesiske kjøkken blir det under kveldens middag.

Dag 14 Turpan, Kina
Reisens neste stopp er Turpan. De flammende røde fjellene Gaochang danner et fantastisk bakteppe. Her vil vi få en innføring i det berømte irrigasjonssystemet som har sørget for at orkideer og vingårder har hatt livsgrunnlag gjennom århundrer. Vi besøker også Turpan-museet som forteller om områdets rike historie. Dagens siste stopp blir sandbyen Jiaohe som ble grunnlagt 108 år f.Kr og som ble et viktig handelssted langs Silkeveien inntil stedet ble forlatt i det 13. århundre etter et angrep ledet av Djengis Khan. 

Dag 15 - 16 Dunhuang, Kina
Vi ankommer den lille oasebyen Dunhuang rundt lunsjtider og besøker de fantastiske Mogaogrottene med sine tusener av buddhafigurer. Det imponerende anlegget består av nesten 500 grotter som ble utgravd fra 700 til 1700 år siden. Inne i grottene finner vi buddhistiske kunstsamlinger fra hele perioden. Om ettermiddagen kaster vi oss på kamelryggen og opplever Gobiørkenen slik det ble gjort i svunne tider. Vi svinger innom halvmånesjøen som nesten er gjemt mellom sanddynene og som har dannet livsgrunnlaget i regionen i hundrevis av år. Vi avslutter en innholdsrik dag med en lokal middag med underholdning fra regionen og overnatter på et hotell i byen. 

Dag 17 - 18 Xi’an, Kina
I dag har vi kommet til den gamle keiserbyen Xi’an. Her finner vi de berømte terrakottasoldatene som ble oppdaget av en lokal bonde for litt over 30 år siden og har blitt et av de absolutt største arkeologiske funn i vår tid. Alternativt blir det tilbudt en tur til Han Yanglingmuseet som også er en grav om enn i mindre målestokk. 
Om kvelden nyter vi en fargerik forestilling fra Tang-dynastiet under middagen.

Dag 19 Xi'an, Beijing, Kina
Vår siste dag på Shangri-La Express tilbringes på vei nordøstover mot Beijing. Etter en togtur på over 11 000 km blir vi hentet og sjekket inn på vårt utmerkede 5-stjernershotell i hovedstaden som skal være vårt hjem de neste 3 nettene.

Dag 20 Beijing, Kina
I dag besøkes den mektige Himmelske freds plass (Tiananmenplassen) før vi går inn i keiserpalasset Den forbudte by. Om ettermiddagen opplever vi den største av Beijings keiserlige parker – Himmelens tempel. Det blir mot tillegg også tilbudt utflukt til de byens mest moderne byggverk med OL-stadion Fugleredet, byens «operahus» Egget, CCTV-tårnet og ikke minst nasjonalmuseet.

Dag 21 Beijing, Kina
Den kinesiske mur står selvsagt også på programmet og det blir i dag en rusletur på selve muren og muligheter for å ta de siste minnerike bilder fra denne legendariske reisen. Om kvelden blir det avskjedslmiddag med en nordkinesisk spesialitet på menyen – pekingand.

Dag 22 Beijing – Hjemreise
Etter frokost blir det transfer til flyplassen for din hjemreise. Et eventyr er over.

Inkludert

• Beskrevet reiseopplegg Moskva-Beijing eller v/v med overnatting i kupé på toget iflg. dag-for-dag programmet og beskrevne netter på hotell.
• Fly Oslo - Beijing/Moskva - Oslo i økonomiklasse. Flybilletten kan oppgraderes mot tillegg.
• Ankomst og avreisetransfer på startpunkt og sluttpunkt på reisen 
• Alle måltider inkl. øl, mineralvann til lunsj og middag (hvis ikke annet er angitt) 
• Guidede turer og program som beskrevet 
• Te, kaffe og mineralvann 24 timer i døgnet 
• Erfarne engelsktalende turledere tilgjengelig på toget og lokale engelsktalende guider på sightseeingprogrammet 
• Tips til guider og servicepersonell 
• Omfattende informasjonspakke med ruteguide og generell reiseinformasjon 
• Lege følger med på toget

Ikke inkludert
• Avbestillingsbeskyttelse
• Reiseforsikring 
• Eventuelle personlige utgifter som klesvask, telefon, barregning, fotografering på enkelte museer m.m. 
• Tilleggsprogram som tilbys underveis 
• Visum til alle landene

Fra 1. februar 2019 trenger ikke nordmenn visum til Usbekistan.

Avreiser, priser og bestilling

Beijing - MoskvaSilver Class, tomannskupé
DatoPrisTillegg enkeltrom
16/4-19 - 6/5-19Fra 224 995Bestill reise

Prisene gjelder per person i tomannskupe (Silver Class).

NB! Reiseforsikring er obligatorisk. Kopi av forsikringsbevis må sendes til oss ved bestilling.

Reisen må bestilles senest 3-4 måneder før avreise pga lang behandlingstid for visum.

Depositum ved bestilling Silver Class: fra kr  12 000 pr person
Depositum ved bestilling Gold Class: fra kr 20 000 pr person
Depositum ved bestilling Imperial Class: fra kr 40 000 pr person

Fakta

Individuell reise med Golden Eagle og Shangri-La Express
Moskva – Beijing (og omvendt)
22 dagers program
Luksustog
Mange stopp langs Silkeveien
Innholdsrikt program

Reiserute: Moskva, Volgograd, Karakumørkenen, Khiva, Ashgabat, Merv, Bukhara, Samarkand, Tashkent, Almaty, Kasakstan, Turpan, Dunhuang, Xi'an, Beijing og vv.


Dag 1 Moskva
Dag 2 Moskva
Dag 3 Moskva, togavgang
Dag 4 Volgograd
Dag 5 Karakumørkenen
Dag 6 Khiva
Dag 7 Ashgabat
Dag 8 Merv
Dag 9 Bukhara
Dag 10 Samarkand
Dag 11 Tashkent
Dag 12 Almaty
Dag 13 Kasakstan grenseovergang
Dag 14 Turpan
Dag 15 Dunhuang
Dag 16 Dunhuang
Dag 17 Xi’an
Dag 18 Xi'an – Beijing
Dag 19 Beijing
Dag 20 Beijing
Dag 20 Beijing
Dag 21 Beijing, hjemreise