By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Dette er en unik reise med privatog fra Baku ved Det Kaspiske hav med sine subtropiske sletter, gjennom Kaukasusfjellene med snødekte topper til Batumi ved den subtropiske Svartehavskysten. Dette er en reise hvor østlige og vestlige tradisjoner blander seg og skaper en unik kultur. Underveis er det førsteklasses service fra engelsktalende turleder og lokale guider.

Program i sammendrag

Dag 1 – Ankomst Baku i Aserbajdsjan, transport fra flyplassen til hotellet, overnatting i Baku.
Dag 2 - Baku Gamlebyen i Baku, lunsj, overnatting i Baku.
Dag 3 – Baku Togavgang, overnatting på toget.
Dag 4 – Shaki, Goygol Toget krysser grensen til Georgia og ankommer Tiblisi, overnatting på toget.
Dag 5 – Tbilisi, Stepantsminda Overnatting i Stepantsminda.
Dag 6 – Stepantsminda, Tbilisi Overnatting i Tiblisi.
Dag 7 – Tiblisi, Gori Overnatting på toget.
Dag 8 – Akhaltsikhe, Vardzia Overnatting på toget.
Dag 9 – Batumi Overnatting i Batumi.
Dag 10 – Batumi Overnatting I Batumi.
Dag 11 – Batumi, hjemreise Transport til flyplassen og hjemreise fra Batumi.


Detaljert program

Dag 1 Ankomst Baku
Dere blir hentet på flyplassen ved ankomst og kjørt til hotellet i Bakus gamleby.
Baku er hovedstaden i Aserbajdsjan, også kjent som «Vindenes by»
Om kvelden kan dere nyte utsikten over byen med blant annet de spektakulære Flammetårnene, et symbol på byens modernisme. Overnatting i Baku.

Dag 2 Baku, Gamlebyen F/L
Etter frokost tar guiden dere med til det historiske sentrum av Baku hvor dere vil få se de nydelige moskeene Maiden Tower og Palace of the Shirvanshahs. Begge står på Unescos verdensarvliste. Dere vil også få se de utsmykkede bygningene i jugendstil og den futuristiske arkitekturen i byen.
Om ettermiddagen kan dere utforske byen på egen hånd. Det er også mulig å benytte anledningen til å ta en dukkert i Det kaspiske hav eller gå på shopping i Bakus eksklusive gågate. Overnatting i Baku.

Dag 3 Baku, togavgang F/M
Etter frokost går turen til nasjonalparken Gobustan som også står på Unescos verdensarvliste. Her kan dere beundre de tusen år gamle helleristningene som ligger i nærheten av landets berømte gjørme-vulkaner. Ettermiddagen til egen disposisjon i Baku. Det er også mulig å bli med på en utflukt til Absheron-halvøya, hvor du ser et zoroastrisk branntempel og Yanar Dag, en flamme som brenner kontinuerlig på grunn av en søyle av naturgass.
Om kvelden går dere om bord på det private toget som starter reisen mot vest gjennom de aserbajdsjanske steppene. Overnatting på toget.

Dag 4 Shaki, Goygol, Tiblisi F/L/M
Byen Shaki ligger ved foten av de skogdekte Kaukasusfjellene og fungerer som et unikt friluftsmuseum. Byen var et av stoppestedene langs den historiske handelsruten Silkeveien. Deretter besøker dere Khan's Palace, der strålende dekorative utskjæringer, glassmalerier og fresker fører dere tilbake til en fantastisk verden fra middelalderen. Det vil også være mulig å gjøre gode kjøp på et håndverkssenter eller i de lokale basarene. På togruten sør fra Shaki, begynner det aserbajdsjanske landskapet å bli grønt. Om ettermiddagen kommer toget til byen Ganja og Goygol som er kjent for sine tyske bosettinger fra det nittende århundre. Her ser dere restaurerte villaer, den lutherske kirken St. John og hjemmet til den siste tyske nybyggeren, Viktor Klein, som gikk bort i 2007. Senere kommer dere til grensen mellom Aserbajdsjan og Georgia, hvor steppene gradvis forvandles til grønne åser. Toget stopper i Georgias livlige storby Tbilisi. Overnatting på toget.

Dag 5 Tbilisi, Stephansminda F/L/M
Solide kirker, fargerike trehus på bredden av Kura-elven, klassiske villaer - dette er Tbilisi, Georgia hovedstad, som om den er tatt rett ut av et eventyr.
Herfra tar dere en tur langs den historiske georgiske militærveien, som kommer opp i en høyde på 2.300 m.o.h.  Utsikten over Ananuri Castle-komplekset fra denne høyden er fantastisk. I horisonten kommer snødekte fjelltopper til syne, hver og en høyere enn den siste.
Utsikten til Kazbek-fjellet, 5.000 m.o.h. fra balkongen på hotellet topper imidlertid alt!
På en grønn ås rett foran denne enorme toppen ligger den relativt lille treenighetskirken Gergeti. Det er mulig å besøke kirken med Jeep på forespørsel. Overnatting på hotell i Stephansminda

Dag 6 Stephansminda, Tbilisi F/L/M
På vei tilbake til Tbilisi stopper dere ved Jvari-klosteret høyt over Aragvi-elven: Her kan dere beundre den tidligere hovedstaden i Georgia, Mzcheta, et verdensarvsted på Unescos liste.
Om ettermiddagen har dere tid på egen hånd i Tiblisi. Kanskje det frister med en shoppingtur i den berømte Rustaveli Avenue? Det er også mulig å ta taubane til toppen av Mount Mtatsminda hvor dere vil få en spektakulær utsikt over byen. Overnatting i Tiblisi.

Dag 7 Gori F/L/M
I dag fortsetter toget fra Tbilisi og gjennom landets fruktbare lavland. Dere kommer snart til Gori, fødestedet til Josef Stalin, Sovjetunionens leder fra 1924 til 1953. Hans private jernbanevogn står utstilt på et museum i byen. Fra Gori går turen til Uplistsikhe, en by fra det sjette århundre som er bygget inn i et grottekompleks. Byen var en gang et handelssted langs Silkeveien. Dere vil også besøke en vinkjeller i området. Georgias vinområder Kartli, Imereti og Kakheti er mer enn 7.000 år gamle og blant verdens eldste.
Om ettermiddagen ankommer toget Bordzjomi, et berømt feriested som en gang forsynte hele det russiske imperiet med mineralvann. Stedets vakre villaer, boutiquehoteller og kurbad trekker besøkende fra nær og fjern den dag i dag. Overnatting på toget.

Dag 8 Akhaltsikhe og Vardzia F/L/M
Fra den lille byen Akhaltsikhe, hvor Rabati-slottet ligger, drar dere på en uforglemmelig utflukt og omvisning i Vardzia, et hulekloster fra det tolvte århundre. Klosteret ligner på en honningkake med sine mer enn 3000 huleboliger for opptil 50.000 mennesker bygget inn i fjellet. Glansen på freskene til den legendariske dronningen Tamar i hulekatedralen har enda ikke mistet sin intensitet. Togturen fortsetter fra Akhaltsikhe gjennom Kaukasusfjellene med Georgias hverdag rett utenfor vinduet - vingårder, idylliske byer og imponerende slottstårn. Fra toppen av Bagrati-katedralen kan du nyte utsikten over den historiske byen Kutaisi, bare et steinkast unna det pittoreske Gelati-klosteret som står på Unescos verdensarvliste. Overnatting på toget.

Dag 9 Batumi F/L
Det siste stoppet på reisen er Batumi, Georgias nest største by ved den spektakulære Svartehavskysten. Til venstre palmer - til høyre havet. Denne georgianske kysten og havnebyen har en sjarmerende beliggenhet i en bukt med grønnkledde fjell i bakgrunnen
I Batumi tar dere farvel med det private toget og mannskapet der. Senere blir dere tatt med på en bytur i Batumis historiske sentrum, der kjøpmenn fra hele verden har lagt igjen sine spor. Ortodokse kirker, synagoger og moskeer - byens fantastiske arkitektur er et vitnesbyrd om dens mangfoldighet. Overnatting i Batumi.

Dag 10 Batumi F/M
Dagen starter med et besøk til Batumi botaniske hage, et subtropisk terrassert paradis hvor man får en fantastisk utsikt over kysten og byen. Dere har kvelden fri til å utforske byen før dere igjen samles til en deilig avskjedsmiddag. Overnatting i Batumi.

Dag 11 Hjemreise fra Batumi F
På den siste dagen i Sør-Kaukasus blir dere kjørt til flyplassen for hjemreise til Norge.

Reisen kan også gjennomføres i motsatt retning; Batumi - Baki.
Dato: 14.- 24/10-2020 og 13.- 23/10-2021

Inkludert

• 4 netter på privattog i valgt kupétype
• 6 netter på hotell i delt dobbeltrom med frokost
• Alle måltider i henhold til program: F=frokost, L=lunsj, M=middag
• Alle transporter og utflukter i turbusser med air-conditioning i henhold til program
• Transport t/r flyplass ved ankomst og avreise
• Alle inngangsbilletter i henhold til program.
• Engelsktalende reiseleder og guider på togreisen mellom Baku og Batumi.

Kan bestilles mot tillegg
• Fly t/r Norge
• Enkeltkupé på toget
• Tilleggspakke til Armenia, 4 dager, be om program

Ikke inkludert
• Utgifter i forbindelse med visum til Aserbajdsjan
• Personlige utgifter
• Service som ikke er nevnt

Avreiser, priser og bestilling

Sør-Kaukasus: Fra Baku til BatumiStandard - firesengskupé
DatoPrisTillegg enkeltrom
8/10-20 - 18/10-20Fra 33 495Bestill reise
7/10-21 - 17/10-21På forespørselBestill reise

Priser er per person, beregnet på at to personer reiser sammen. Flybilletter tur/retur er ikke inkludert. Be om tilbud!

Spesielle avbestillingsregler gjelder:
Ved avbestilling fra depositum er betalt fram til 90 dager før avreise tapes 20 % av det totale beløp
Ved avbestilling 89-42 dager før avreise tapes 50 % av det totale beløp
Ved avbestilling 41- 10 dager før avreise tapes 90 % av det betalte beløp
Ved avbestilling under 10 dager før avreise tapes inntil 100% av det totale beløp

Avbestillingsreglene gjelder så snart faktura er sendt.

Det kreves et minimum antall deltagere for at turen skal gjennomføres.

Fakta

Internasjonal fellesreise Sør-Kaukasus
11 dager
Privat tog
Hotellovernattinger
Innholdsrikt program

Reisemål: Baku, Shaki, Goygol (Aserbajdsjan), Tbilisi, Stepantsminda, Gori, Akhaltsikhe, Vardzia, Batumi (Georgia)