By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Hva med en langweekend i Russlands vakre hovedstad Moskva? Vi starter reisen med toget fra Oslo til Stockholm, videre med båt til Helsinki og nattoget til Russlands hovedstad Moskva! Her besøker vi noen av byens største severdigheter som metroen, Kreml og Den røde plass. Vi skal lære om russisk matkultur og får selvsagt smake på mange russiske spesialiteter. En av kveldene blir det vodkasmaking på lokale, trivelige barer. Moskva er en spennende by med vakre bygninger, trendy shopping, hyggelige gågater, fantastiske kunstgallerier og grønne parker. Bli med og opplev selv!

Reisen gjennomføres i 2021. Meld gjerne din interesse nå, så kan du bestemme deg endelig når dato og pris er fastsatt.

Program i sammendrag

Dag 1 Tog Oslo - Stockholm, båt til Helsinki
Dag 2 Ankomst Helsinki, tog Helsinki - Moskva
Dag 3 Ankomst Moskva, transfer til hotellet. Opplev Moskvas gateliv og kjente severdigheter til fots med en guide. Tur på metroen. 
Dag 4 Moskva Dagen på egen hånd.  Om ettermiddagen blir det spennende matopplevelser og innføring i russiske mattradisjoner.
Tilleggsprogram: Sykkeltur rundt i Moskvas parker.
Dag 5 Moskva Sightseeing i Kreml. Om kvelden blir det vodkasmaking med mer.
Dag 6 Moskva, hjemreise Frokost og transfer til flyplassen for fly tilbake til Norge.

Detaljert program

Dag 1 Avreise fra Oslo
Tog fra Oslo til Stockholm. Ved ankomst Stockholm tar vi taxi til båthavnen for båten til Helsinki (betales på egen hånd).

Dag 2 Helsinki, togavgang
Ankomst Helsinki om morgenen. Vi har formiddagen og ettermiddagen i Helsinki til egen disposisjon frem til togavgang med tog 31 "Tolstoi" til Moskva kl. 17.52. Innkvartering i firemannskupeer.

Dag 3 Ankomst Moskva L/M
Ved ankomst Moskva blir vi møtt av guiden og kjørt fra togstasjonen og inn til hotellet i sentrum av Moskva. Etter at vi har satt fra oss bagasjen på hotellet blir vi med guiden på en vandretur rundt i Moskvas underverden – metroen.  Vi besøker noen av de vakre stasjonene og får høre om metroens historie og hvor viktig den er for moskovittene. Det blir lunsj på en lokal café, her blir det servert tradisjonelle russiske paier med velsmakende fyll. Turen fortsetter etter lunsj med vandretur rundt i Moskva for å se noen av byens viktigste severdigheter. Vi går gjennom varehuset GUM og videre ut på Den røde plass hvor vi besøker den vakre Vasilijkatedralen og Lenins mausoleum. Herfra fortsetter vandreturen og vi tar turen innom den nyåpnede parken Zaryadie, et godt eksempel på moderne urban design. Det blir vandretur langs hovedgaten Tverskaya og lokale, bortgjemte perler. Om kvelden blir det felles middag.

Dag 4 Tid på egen hånd og russiske mattradisjoner F/L/M
Frokost på hotellet og formiddagen på egen hånd før vi møtes til en morsom mattur i Danilovsky-området i Moskva. Her tar vi en titt på det travle lokale markedet og oppdager hva russisk mat handler om. Vi lærer hva lokalbefolkningen liker å spise ved spesielle anledninger og får høre om ulike matkulturer til mange av landene som en gang tilhørte Sovjetunionen. Felles middag om kvelden.

Tilleggsprogram: I stedet for formiddagen på egen hånd foreslår vi sykkeltur rundt i Moskvas gater. Det kommer til å bli en behagelig tur gjennom byens gater og parker.  Vi begynner turen med å passere den livlige Museon-parken som regnes seg som et "friluftsmuseum", fylt med uvanlige skulpturer og relikvier fra Russlands eklektiske fortid. Mange av dem stammer fra sovjettiden, da propaganda var et kraftig verktøy og skulpturer var et effektivt våpen.
Deretter sykler vi langs elvebredden og over Patriarch-broen, som vi mener har den beste utsikten i byen. Her bruker vi litt tid for å beundre og ta panoramabilder av Moskva-elven, Kreml, Vasilijkatedralen og statuen av Peter den store. Øya Balchug har en fascinerende, men litt mørk historie, og det er hit vi er på vei for å sjekke Red October. Det er en tidligere sjokoladefabrikk som har utviklet seg til et trendy område med hippe barer og kunstmuseer. I løpet av turen sykler vi gjennom områder i Art Nouveau-stil og gjennom boligkvarter hvor vi lærer om hverdagen til moderne moskovitter.

Dag 5 Kreml og vodkasmaking F/L/M
Etter frokost møter vi guiden igjen for en tur til Kreml. Her hører vi historien til Kreml som tsarens bolig, vi besøker de praktfulle katedralene der kroningene ble holdt, det blir et besøk til den største kanonen og klokken i verden, og vi vil få et innblikk i rollen som Kreml spiller i moderne politikk og byliv og få se hvor presidentens kontor ligger. Så blir det felles lunsj før litt fritid.
Om kvelden møtes vi igjen til vodkasmaking og en kveld ute i Moskva by.  Ikke bare får vi smake på vodka, i tillegg blir det lokalt øl og sprit med bær. Vår lokale guide vil lære oss hvordan vi skåler på ekte, russisk vis. Vi nyter vodkaen sammen med velsmakende lokal snacks og mat. Det blir tid til å oppdage skjulte perler og vi går forbi noen av byens mest berømte ikoner, inkludert den legendariske KGB-bygningen.

Dag 6 Utsjekk og avreise fra Moskva F
Frokost på hotell og utsjekk før transfer til flyplassen for avreise med fly hjem til Norge.

Inkludert

• Togbillett Oslo – Stockholm, 2. klasse, med togbytte i Gøteborg
• Båt Stockholm - Helsinki, del av dobbel, innvendig lugar med frokost
• Togbillett 2. klasse i del av firemannskupé på toget fra Helsinki til Moskva
• Flybillett i økonomiklasse Moskva - Oslo inkl. flyskatter og avgifter
• Utfluktsprogram i Moskva med inngangsbilletter, lokaltransport til/fra hotellet ved ankomst og avreise.
• Måltider som beskrevet i programmet (F=frokost, L=Lunsj, M=Middag)
• Engelsktalende guide i henhold til program.
• Tre netter i del av dobbeltrom på turistklassehotell i Moskva med frokost.

Kan bestilles mot tillegg
• Visum til Russland. KinaReiser er behjelpelig mot et gebyr på kr. 1.330,- pr. visum.
• Oppgradering til utvendig lugar Stockholm- Helsinki: fra kr. 315,- pr. person (for minimum to personer som deler lugar)
• Tillegg tomannskupé, 1. klasse, på toget Helsinki – Moskva: fra kr. 795,- pr. person
• Middag om bord på båten Stockholm – Helsinki: fra kr. 495,- pr. person
• Tilleggsprogram – på sykkel gjennom Moskvas gater: fra kr. 995,- pr. person
• Enkeltromstillegg på hotellet i Moskva og egen lugar på båten: fra kr. 2.795,- pr. person

Ikke inkludert
• Taxi fra togstasjonen til båthavnen i Stockholm for båten til Helsinki
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring

Pris pr. person i del av dobbeltrom. Depositum: kr. 3.500,- pr. person-
Minimum antall deltagere: 10
Pris for reisen i 2020: fra kr. 12.995,-

Vi tar forbehold om eventuelle pris-, valuta- og programendringer.
Vi forutsetter at våre kunder er kjent med KinaReisers generelle reisebetingelser
Reisen kan kun bestilles direkte hos KinaReiser.

Fakta

Fellesreise Russland
6 dager
Tog til Moskva, retur med fly
Engelsktalende, lokale guider i Moskva
Spennende sightseeingprogram
Flere måltider inkludert
Spesialpris til innehavere av Aftenpostens A-kort

Reisemål: Moskva