By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Mekong er en av verdens største elver. Fra Tibet renner den gjennom Kinas Yunnan-provins, så videre gjennom Burma (Myanmar), Thailand, Laos, Kambodsja og Vietnam. For mange av menneskene som bor her er elven selve livsgrunnlaget.
Dette minicruiset starter i det eksotiske gylne triangel, stedet hvor Burma (Myanmar), Thailand og Laos møtes i det nordlige Sørøst-Asia. Området er fjellrikt, og har inntil ganske nylig vært svært isolert. Du går om bord i båten i grensebyen Huay Xai i Thailand og seiler videre inn i Laos. Underveis overnatter du på hotell i landsbyene helt nede ved elven mens båten ligger fortøyd ved elvebredden. Hver landsby har sitt særpreg, naturen er vakker og det er bare å lene seg tilbake og nyte hvert sekund av reisen.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst, transfer til hotellet i Chiang Khong. Resten av dagen på egenhånd. Ingen måltider inkludert.
Dag 2 Frokost, overfart til Huay Xai (Laos), visumprosess og ombordstigning båt. Ankomst Pakbeng Lodge og overnatting på land. Lunsj og middag inkludert.
Dag 3 Frokost, dagen om bord på båten, utflukter og stopp underveis, ankomst Luang Prabang sen ettermiddag. Transfer til hotellet. Lunsj inkludert, middag på egenhånd.
Dag 4 Frokost, halvdags sightseeing i Luang Prabang. Lunsj inkludert. Middag på egenhånd.
Dag 5 Frokost, kokkekurs med besøk til marked. Lunsj inkludert. Sightseeing til vannfallene Khuang Si, og besøk til Living Craft håndverkssenter. Middag på egenhånd.
Dag 6 Frokost, fridag i Luang Prabang.
Dag 7 Frokost, transfer til flyplassen. 

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Chiang Khong.
Lokal guide møter på flyplassen i Chiang Rai (hvis du kommer via Bangkok) for transfer til hotellet i Chiang Khong, ca. 2 timers kjøretur. Chiang Khong ligger i Thailand like over elven og grensen til Laos. Chiang Khong er en populær liten by for grensepassering med mye liv og et godt utvalg av lokale restauranter. Du har resten av dagen til å slappe av og nyte eksotisk og avslappet atmosfære. Måltider på egenhånd.

Dag 2 Chiang Khong - Huay Xai – Pakbeng
Etter tidlig frokost på hotellet blir du plukket opp av lokal guide som følger deg ned til elven (3-5 min.) hvor du går om bord i den lokale fergen for overfart til Laos. På den andre siden (Huay Xai) venter din laotiske guide som hjelper til med visumprosessen. Båten du skal om bord i går allerede ved 9-tiden om morgenen og visum til Laos ordnes på grensen før avgang.
Så begynner eventyret på Mekong og det er bare å lene seg tilbake og nyte det hele. I en “long-tail” trebåt med restaurant og toaletter om bord glir man sakte nedover elven i rolig fart. Stopp underveis med besøk til små landsbyer langs elvebredden, og etterhvert serveres en lunsj om bord. Du ankommer Pakbeng like før solnedgang og går i land for å tilbringe natten på Pakbeng Lodge. Her serveres middag på terrassen med utsikt til elven. Innkvartering i hytter av god standard. 
Overnatting i Pakbeng. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 3 Pakbeng – Pak Ou Caves - Luang Prabang

Etter frokost kan du velge å være med på en liten spasertur til et nærliggende lokalt marked, før du går om bord i båten igjen og starter andre etappe på elven. Lunsj serveres om bord like før du ankommer Pak Ou Caves ”tusen Buddhas grotte” – en mystisk pilegrimsattraksjon beliggende høyt over Mekongelvens bredde. Her får du utforske de innholdsrike grottene med gullforgylte buddhaer i ulike former og størrelser etterlatt av hengivne pilegrimer. Båten gjør også stopp i en landsby langs elven underveis. Alle landsbyer har sitt eget særpreg.
Om ettermiddagen ankommer båten Luang Prabang hvor lokal guide møter ved elven og tar deg til hotellet. Resten av dagen har du på egenhånd.
Overnatting i Luang Prabang. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 4 Luang Prabang
Vi skal utforske Luang Prabangs mange hyggelige gater, kafeer og templer. Atmosfæren i denne vakre byen er deilig og avslappet.
Vi besøker også flere av byens vakre templer inkludert Wat Sene og Wat Xiengthong som representerer klassisk laotisk arkitektur. Nasjonalmuseet skal også besøkes. Har du mye energi igjen og vil gjøre mer på egenhånd viser guiden deg vei til de 328 trappene til toppen av fjellet Phousi hvor du har en fantastisk utsikt over byen. Dagen går mot slutten og du kan nyte solnedgangen ved Mekongelvens bredde og vente på at nattelivet våkner…
Et “must” på egenhånd;
Morgenfugl eller ikke – du bør opp kl. 06.00 for å overvære og delta i det daglige ritualet til hundrevis av munker fra forskjellige klostre i byen, som på lang rekke går stille igjennom byens gater for kollekt. På nakne føtter beveger munkene seg mot grålysningen med sine tomme messingkjeler. Kvinneskikkelser setter seg på kne ved veikanten, i bønnepositur, med en flettet bambuskurv ved knærne. Når safranprosesjonen ankommer, åpner kvinnene sine kurver og legger risporsjoner oppi messingkjelene. Et eldgammelt buddhistisk ritual, ment å bringe hell og lykke. Til den som gir, og til den som tar i mot. En uforglemmelig opplevelse.
Overnatting i Luang Prabang. Frokost inkludert.

Dag 5 Luang Prabang
I dag skal vi lære mer om laotisk mat. Vi følger en kokk til det fargerike markedet om morgenen og får en innføring i typiske lokale ingredienser. Deretter lager vi vår egen lunsj, kyndig veiledet av vår kokk.
Etter lunsj går turen videre ut på landsbygda til den imponerende fossen Khuang Si. Vel fremme kan du ta en svømmetur i det klare vannet ved fossefallet eller bare slappe av i uberørt og eksotisk natur. På vei tilbake til Luang Prabang stopper vi for et besøk til «Living Crafts Centre» hvor du kan lære om tekstiler og møte veverne som bidrar til å holde disse tradisjoner i hevd. Tilbake til hotellet og du har kvelden på egen hånd.
Overnatting i Luang Prabang. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 6 Luang Prabang
Fridag i Luang Prabang. Vandre rundt i gamlebyen, handle, eller finn en rolig cafe langs elven og nyt livet.
Overnatting i Luang Prabang. Frokost inkludert.

Dag 7 Reise videre?
Transport fra hotellet til flyplassen om du ikke velger å bli en ekstra dag i denne sjarmerende byen? Ekstra netter kan legges til.

Inkludert

* 5 netter i dobbeltrom inkludert frokost.
* Båttur på Mekong fra Huay Xai til Luang Prabang.
* Sightseeingprogram som beskrevet inkludert privat transport i bil med airconditioning
* Inngangsbilletter.
* Engelsktalende lokal guide følger med på transfer og sightseeing.
* Måltider nevnt i programmet.

Ikke inkludert
* Flyreise til/fra Laos.
* Visum til Laos USD 35 (ordnes på grensen).
* Enkelte måltider
* Tips til guide og sjåfør
* Enkeltrom.
* Reise og avbestillingsforsikring. KinaReiser kan tilby forsikring i Gouda. www.gouda.no

 

Fakta

Individuell reise Thailand og Laos
7 dager
6 netter på hotell
Båttur på Mekong fra Huay Xai til Luang Prabang
Transfer til/fra flyplass
Engelsktalende guider
Bil med sjåfør ved utflukter
Program og måltider som beskrevet

Reisemål:
Chiang Khong, Pakbeng, Pak Ou Caves, Luang Prabang