Skip to main content

Mat, vin og opplevelser i Liguria

Caroline Schøning er norsk, bosatt i Italia, og elsker å vise deg unike steder hvor hjertet banker for god mat og drikke. Caroline har selv vært kokk i egen restaurant i 15 år, og på denne reisen tas du med til Carolines «hemmelige» steder og møter hennes matvenner. Du inviteres hjem i stuen til fiskeren og hans kone som serverer dagens fangst. Det blir også matkurs i et privat kjøkken hvor vi lager festmiddag sammen, og Caroline lærer bort smakfulle enkle retter du kan imponere med hjemme. 

Dette er en reise proppfull med mat, drikke og unike opplevelser. Bli med da vel!

Søk

Ikke inkludert/tillegg

Ikke inkludert
• Reise-/avbestillingsforsikring
• Enkeltrom. Tillegg 1.795,- for 5 netter.
• Måltider og drikke utover det som er spesifisert.
• Tilslutning fra andre byer i Norge kan bestilles. Forbehold om ledige plasser.

Vi tar forbehold om eventuelle pris- og valutaendringer.  

Betingelser

Pris pr. person i del av dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom.
Prisen er basert på minimum 15 personer.
Vi tar forbehold om eventuelle program- og prisendringer. 

Program

  • Dag 1: Onsdag 24. mai - Avreise

    Avreise fra Oslo Gardermoen direkte til Milano Malpensa med SAS 09.40 – 12.20

    Caroline møter på flyplassen i Milano, og vel inne på bussen serverer hun litt sprudlende drikke. Velkommen til Italia!

    Første stopp på veien er hos en vinprodusent som er en av Carolines favoritter. Her skal vi smake oss gjennom områdets viner som blir servert med lokal spekemat og ost.
    Glade og fornøyde går ferden videre til Genova med innsjekking på hotell. Det blir tid til en liten spasertur i den spennende havnebyen før vi spiser en enkel middag på et av byens hyggelige steder.
    Det har vært en lang dag med mange inntrykk og vi rusler tilbake til hotellet.

    L/M

  • Dag 2: Torsdag 25. mai

    Vi står tidlig opp og pakker koffertene for å oppleve Genova i dagslys med sine mange flotte palasser og trange, mørke smug. Det blir tid til en tur på matmarkedet, og litt shopping, før vi går tilbake til hotellet for å putte koffertene i bussen.
    Etter en enkel lunsj vandrer vi til havnen hvor bussen venter for å ta oss med til en av de små perlene i Genova, en bitteliten havn som er som et teaterstykke. Her anbefaler vi å sitte ned med bølgeskvulp som bakgrunnsmusikk.
    Så kjører vi videre i retning hotellet i Chiavari, men gjør et stopp i Camogli for en liten tur i den vakre byen.
    Innsjekking på hotellet før vi går i samlet flokk til middag. Vi tas med til et privat hjem, og serveres lokal sjømat som er fisket av innehaveren og forberedt av kona på kjøkkenet deres. Bare å glede seg!

    F/L/M

  • Dag 3: Fredag 26. mai

    Frokost, før vi tar toget i retning Cinque Terre.
    I dag er det valgfritt om du ønsker å besøke Cinque Terre, eller bli med Caroline på mindre besøkte stier.

    Cinque Terre er berømt for sine sjarmerende, fargerike hus som klamrer seg til fjellvegen ned mot sjøen i flere bukter. Området er mye besøkt av turister, og spesielt på denne årstiden. Vi vet Cinque Terre står på manges liste over steder å besøke, men det er mange andre fantastiske mindre besøkte steder som ligger i utkanten av dette området. Vi har lagt turen i dag til et av disse mindre besøkte stedene.
    Vi vandrer nedover til fire bittesmå «tettsteder» mellom grønnsakhager, vinmarker etc. Halvveis i bakken stopper vi hos en vinprodusent for vinsmaking som blir servert sammen med lokale produkter og rykende varm focaccia fra vedovnen. Dette blir dagens lunsj mens vi ser utover havet. Etter lunsj fortsetter vi nedover i bratt terreng. Det finnes lokalbuss om det verker i knærne.
    Vel nede ved havet blir det tid for en dukkert før vi hopper på toget tilbake til Chiavari.

    De som ønsker å ta turen til Cinque Terre blir med toget om morgenen sammen med gruppa, og får en nærmere anbefaling av Caroline om selve turen og hvor dere går av toget. Toget tilbake til Chiavari på egen hånd.

    Vi samles igjen om kvelden, og tar den lokale bussen til en av fylkes beste pastaprodusenter hvor vi skal lage vår egen pasta til middag.
    Mette og trette etter flotte opplevelser plukkes vi opp i privat buss og kjører tilbake til hotellet.

    F/L/M (De som velger Cinque Terre ordner lunsj på egen hånd)

  • Dag 4: Lørdag 27. mai

    I dag tar vi det litt med ro. Tid på egen hånd, og Caroline har garantert et tips om du ønsker å utforske området, eller bare sette deg på en kafé og nyte livet.
    Senere på dagen tar vi den lokale bussen til en naboby og rusler en tur før vi starter med festmiddagen som vi lager sammen i et privat hjem med Carolines egne oppskrifter. På menyen står småretter og hjemmebakt focaccia à la Liguria, og Caroline lærer gjerne bort sine «hemmeligheter» til dem som ønsker å delta i matlagningen. Foretrekker du å bivåne det hele fra sidelinjen er det selvfølgelig mulig. Festmåltidet vi selv har laget nytes sammen til slutt med lokal vin til.

    F/M

  • Dag 5: Søndag 28. mai

    I dag er det søndag og som du kanskje vet er den italienske søndagslunsjen nesten «hellig». Vi skal til et av Italias beste trattoria, hvor vi serveres den ene retten etter den andre med lokal vin til.
    Etter lunsj kjører vi tilbake til Chiavari hvor det er det månedlige matmarkedet. Her kan Caroline hjelpe deg å finne lokale matvarer om du kan ha med deg hjem til Norge for en italiensk aften.
    Siden lunsjen er av den kraftige sorten blir det pizza om kvelden.

    F/L/M

  • Dag 6: Mandag 29. mai - Hjemreise

    Frokost og hjemreisen begynner.
    Avreise fra Milano Malpensa direkte til Oslo Gardermoen med SAS 14.40 – 17.15.

    F

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
24/5Oslo GardermoenMat, vin og opplevelser i LiguriaMer enn 820 485,-Bestill