By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Yangtze-elven er den lengste i Asia og den tredje lengste i verden. I Kina er den som en livsnerve gjennom det store landet, brukt til å frakte varer og mennesker, og gi liv til de som bor, fisker og dyrker langs dens bredder. Om du virkelig ønsker å oppleve Kina på tvers, er det ingen bedre måte å gjøre det på, enn behagelig la seg frakte ombord i båt fra Chongqing i vest til Shanghai i øst. Se Kina, se menneskene og se kontrastene i dette enorme landet, uten å måtte pakke ut av kofferten mer enn en gang!
Båten holder god standard og alle lugarene har eget bad med dusj. Ombord er det restaurant og bar, og det holdes flere forelesninger på engelsk om kinesisk historie og kultur. Det er underholdning om kvelden, og båten har internett og internasjonale tv-kanaler. Alle måltider og utflukter er inkludert.

Program i sammendrag

Dag 1 Chongqing Transfer fra flyplassen til sentralt beliggende hotell.
Dag 2 Chongqing Ombord Frokost, transfer fra hotell til båten, avgang kl 10.00. Ettermiddagseskursjon til Shibaozhai eller spøkelsesbyen Fengdu. Lunsj og middag.
Dag 3 Ombord Frokost, morgenutflukt til enten Shennong eller Daning-elven, om kvelden seiler båten gjennom slusene i dammen, lunsj og middag.
Dag 4 Ombord Frokost, lunsj og middag.
Dag 5 Ombord Frokost, ettermiddagsutflukt til Wuhan, besøke Hubei Provinsmuseum lunsj og middag.
Dag 6 Ombord Frokost, heldagsutflukt til De gule fjellene, lunsj og middag.
Dag 7 Ombord Frokost, halvdagsutflukt til Nanjing, besøke Sun Yat-sen mausoleum og basaren rundt Konfucius-tempelet, lunsj og middag.
Dag 8 Shanghai Frokost, ankomst Shanghai om formiddagen, transfer til hotell eller flyplass/togstasjon.


 

Detaljert program

Dag 1 Chongqing
Ved ankomst blir dere møtt og tatt med til hotellet. Byen er et fascinerende skue i fjellskråningen, de bratte bakkene gjør dette til Kinas eneste by nesten uten sykler. En stor by, i krysningspunktet mellom elvene Jialing og Yangtze. Lunsj og middag på egen hånd.

Dag 2 Chongqing
Frokost på hotellet, så til båten hvor det er avgang rett før lunsj. Reisen på “livets elv” har startet! Om ettermiddagen er det stopp i Shibaozhai. Byen er mest kjent for sin imponerende trepagode, bygget uten en skrue eller spiker. Alternativt blir det stopp i Fengdu - også kalt Spøkelsesbyen, fordi flere av de 27 templene på Mingshanhøyden har statuer av spøkelser og djevler, det er nemlig viet taoistenes visjon av helvete, så dette er dramatiske saker. . Det er helpensjon ombord, og i dag får alle velkomstmiddag.

Dag 3 Ombord
Om formiddagen gjør båten et nytt strandhugg og dere besøker enten sideelven Daning eller Shennong. På Shennong-elven sitter dere i mindre båter som deler av strekningen må dras av sterke menn oppover den grunne elven. Ved Daning-elven er det et yrende dyreliv i tillegg til at vannet er overraskende klart – en stor kontrast til Yangtze. Tilbake på cruiseskipet fortsetter dere mot de gigantiske slusene som er bygget i forbindelse med oppdemningen av Yangtze.

Dag 4 Ombord
I dag går du i land og ser nærmere på den enorme demningen som skal sikre kraftforsyningen, men som også har ført til at over to millioner mennesker har måttet flytte fra sine hjem. Noen tall til ettertanke: Dammen er 2 335 meter bred, 181 meter høy, og når vannhøyden når maks 175 meter, er det 110 meter høyere enn på den andre siden av dammen. Det har gått med 27,2 millioner kubikkmeter sement og 463 000 tonn med stål. Vannreservoaret holder 39,3 km3 vann og har en overflate på 1 045 km2. Dammen har 34 generatorer, med en samlet kapasitet på 22 500 MW. Det er forventet at årlig strømgenerering vil være over 100 TWh.

Dag 5 Wuhan
Rundt lunsjtider ankommer båten Wuhan, hovedstaden i Hubei-provinsen og den mest folkerike i Sentralkina, med over 10 millioner innbyggere. Den består egentlig av tre byer; Wuchang, Hankou og Hanyang, og er et viktig knutepunkt i Kina. Som så mange byer, har også Wuhan en lang historie. Dere går i land og får omvisning på Provinsmuseet. Dette er et av de ledende museene i Kina og har en samling på over 200 000 gjenstander. Blant annet en 5 tonns klokke som lagde sin første, klare lyd for 2 430 år siden.

Dag 6 Huangshan
I dag kan dere bestige et av Kinas vakreste fjell, Huangshan, eller Det gule fjellet som det heter på norsk. Området regnes for et av Kinas flotteste, med sine smaragdgrønne risterrasser, tebusker og små landsbyer. Landskapet har inspirert kunstnere og poeter i tusenvis av år. Etter mange dager på vann er det godt å komme opp i høyden for å nyte en fantastisk utsikt.

Dag 7 Nanjing
Båten ankommer Nanjing om morgenen. Navnet betyr Den sørlige hovedstaden og Nanjing har vært hovedstad i flere perioder. Nå er den bare hovedstad i Jiangsu-provinsen, men har likevel mye å være stolt av. Blant annet en godt bevart bymur. Første stopp er det fredfulle mausoleet over Sun Yatsen (Kinas første president etter revolusjonen i 1911) og en basar i Qingdynasti-stil, som ligger ved et konfusiansk tempel. Deretter går turen tilbake til båten for en siste natt ombord.

Dag 8 Shanghai
Cruisebåten ankommer Shanghai etter en elvereise på hele 2 660 km. Transfer til hotell eller flyplass/togstasjon i Shanghai, om dere skal reise videre med en gang. Noen dager i Shanghai anbefales dog på det sterkeste!

Inkludert

• Del av dobbeltlugar med privat balkong
• Alle måltider
• Engelsktalende, felles guide ved utflukter
• Underholdning / aktiviteter ombord
• Transfers

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 350Den legendariske Yangtze-elvenFra 11 395Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere.

Vær oppmerksom på at det beskrevne dag for dag-programmet kan variere noe med årstidene og vannføringen i elven.

Fakta

Individuelt program i Kina
8 dager
Elvecruise på Yangtze med Victoria Cruises
Engelsktalende kinesisk guide
Alle måltider inkludert på båten

Reisemål:
Chongqing, cruise på Yangtze med stopp, Shanghai