By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Portugal er kjent for gylne strender, vakre fjell, fantastisk vær og god mat. Hovedstaden Lisboa er i dag en av de mest trendy byene i Europa. Romantisk og levende. Sjarmerende gater fulle av liv og herlig atmosfære, en storby med småbyfølelse.

Portugiserne elsker mat. De elsker å spise, snakke om, og lage mat. Når de sitter ved bordet og spiser planlegger de gjerne hva de skal spise til neste måltid. Mat og matlaging er ofte også en del av deres hverdagslige samtaler. Byen er flerkulturell med mattradisjoner påvirket fra både Asia, Sør-Amerika og Afrika. Klippfisken er dog konge på alle bord og de fleste spiser klippfisk flere ganger i uken.

Portugals store vinproduksjon er selvsagt også sentral i portugiseres diett. Det produseres vin i alle landets regioner, alle med ulik karakteristikk.

Sammen med Trine møter vi fastboende i Lisboa som er stolte av sin by og som tar oss med på en innholdsrik og variert smaksreise i den sjarmerende byen.

Bildet av Trine er tatt av Gry Traaen

Program i sammendrag

Dag 1 Avreise fra Oslo direkte til Lisboa. Innsjekk på hotellet. Middag om kvelden.
Dag 2 Frokost. Heldags sightseeing langs kysten med lunsj på stranden. Middag om kvelden.
Dag 3 Frokost. Rundtur på matmarked med kokk. Matkurs og lunsj. Fritid. Middag om kvelden på 1* Michelin-restaurant.
Dag 4 Frokost. Gatelangs i Lisboa med guide. Lunsj. Fritid. Middag om kvelden.
Dag 5 Transport til flyplassen. Hjemreise.

Detaljert program

Torsdag 18. oktober Avreise fra Oslo direkte til Lisboa
TP761 Oslo – Lisboa    12.45 – 15.50

Det serveres et varmt måltid om bord.
Vi blir tatt vel imot på flyplassen av vår sjåfør som tar oss med til hotellet sentralt i Lisboas sentrum. Innsjekk.

Hva er vel bedre enn å ønske velkommen til en innholdsrik mathelg enn et glass vin på nærliggende takbar som byr på flott utsikt over byen, evt. et Enoteca om været tilsier at det er best. Vi spiser middag på en av de virkelige tradisjonelle restaurantene i Lisboa hvor råvarene alltid har vært i fokus. Etter middagen er det mulighet for en drink på en bar (betales selv), eller bare nyte gåturen gjennom de flotte gatene tilbake til hotellet.

Fredag 19. oktober Sightseeing, vinsmaking, lunsj på stranden
Frokost på hotellet. Kl. 09.00 møter vi vår lokale norske guide som tar oss med på sightseeing.

Første stopp Belem, byen hvor de oppdagelsesreisende dro ut i den store verden, og fødestedet til Portugals mest berømte kake «Pastel de Nata» som vi selvfølgelig stopper for å smake.
Vi fortsetter litt med det søte og besøker en liten vingård hvor vinen Carcavelos produseres. Vi får selvfølgelig smake.
Cascais kjenner du kanskje allerede. Den gamle fiskelandsbyen som etter hvert ble et yndet feriemål og velstående boligområde. Og like utenfor, vakkert beliggende med utsikt over havet finnes utsiktspunktet Boca do Inferno som kan oversettes til «helvetes munn».
Så blir det lunsj på en strandrestaurant, med havet midt imot. Det er et «must» å oppleve når man kommer til Portugal som tross alt har en kystlinje som bare Norge kan konkurrere med. Vi serveres grillet fisk.

Den sjarmerende og vakre landsbyen Sintra står oppført på Unescos verdensarvliste og vi tar turen hit på vei tilbake.

Det blir mulighet for å shoppe i noen av de små butikkene som selger tradisjonelt håndverk og brukskunst, samt å smake på Sintras berømte søte spesialitet; kaken «Travesseiro».

Middag i kveld blir en overraskelse. Vi kan røpe at det er José Avillez, Portugals mest populære, kreative og anerkjent kokk, som står bak.

Lørdag 20. oktober Matkurs og Michelin-middag
Frokost. En spennende matdag ligger foran oss. Vi besøker et av matmarkedene i Lisboa sammen med en kokk som også tar oss med på matkurs. Og hva er vel mer naturlig på menyen i Portugal enn Bacalao, eller Bacalhau som det heter på portugisisk.  Det finnes utallige varianter av denne retten i Portugal og vi skal lage en av de typiske. Lunsj i dag er selvfølgelig maten vi lager selv.
Ettermiddagen kan brukes på egen hånd, til å shoppe, et glass vin på en hyggelig cafe, valget er ditt.
Vi møtes igjen til middag som i kveld er i stjerneklasse (én stjerne i Michelin). Restauranten ligger på en høyde med flott utsikt over byen.

Søndag 21. oktober Tuk tuk, Fado og lokale matopplevelser
Vi starter dagen etter frokost med en tur med tuk tuk rundt i det historiske sentrum. Deretter fortsetter vi til fots i de sjarmerende gatene og inviteres inn til privat Fado-sang med lokal snacks og vin. Vi møter også norske Torkjell som er utdannet kokk med kjennskap til både norsk og portugisisk mat og som blir med oss gatelangs. Vi avslutter turen på en tapasbar like ved hotellet og dette er dagens lunsj.

Vi har litt tid på egen hånd etter lunsj før vi krysser elven Tejo og inntar middag på bryggekanten med en fantastisk utsikt til Lisboa by på den andre siden.

Mandag. 22. oktober Tidlig avreise og retur til Norge.
Transport til flyplassen og tidlig avreise tilbake til Oslo. Det serveres lunsj om bord.
TP762  07.00 – 12.00 Direktefly.

Inkludert

• Flyreise tur/retur Oslo – Lisboa (direkte) med TAP Airlines i økonomiklasse.
• Skatter og avgifter pr. juli 18
• 4 netter i godt hotell med sentral beliggenhet i Lisboa. Dobbeltrom.
• Frokostbuffet
• Måltider som beskrevet i programmet.  3 lunsj* og 4 middag. Inkludert vann, vin og te/kaffe.
• 1 matkurs inkl. drikke og oppskrifter.
• Vinsmaking, tuk tuk og byvandring, privat Fado-sang.
• Program som beskrevet med meget kyndige, lokale personer som møter i Lisboa. Trine Sandberg følger med gruppen fra Oslo.
• All transport som beskrevet.

Ikke inkludert
• Tillegg enkeltrom 4 netter kr.1.725,-
• Tilslutning fra andre byer i Norge. Spør oss om pris.
• Reise- og avbestillingsforsikring

Hotel i Lisboa: Lisboa Plaza

* 1 lunsj er i form av matkurs hvor vi lager vår egen mat.

Vi tar forbehold om pris- og valutaendringer. 

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
18/10-18 - 22/10-18fra 18 7651 725TAPBestill reise

Minimum antall deltagere: 16

Fakta

Fellesreise Portugal
5 dager
Fly med TAP
Trine Sandberg fra Trines Matblogg følger med fra Oslo
Unikt spesialprogram med fokus på mat

Reisemål: Lisboa

Pris fra: 18 765

Avreise: 18/10