By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Med sine tusenvis av restauranter og caféer er Paris et gastronomisk mekka. Det dukker stadig opp nye restauranter, men det finnes også de som alltid har vært der. Og ikke minst, alle de forskjellige delikatessebutikkene og markedene. Paris er uten tvil verdens gourmethovedstad. 

I tillegg til Trine vil Charlotte L. Molstad geleide oss gjennom gatene i Paris. Charlotte har kunsthistorie som fag og er en meget god formidler. Noen kjenner henne nok igjen fra tidligere turer med Trines Matblogg.

• Makronkurs
• Middagskurs (tradisjonell fransk mat)
• Matvandring
• Vin til lunsjer og middager
• Godt 4-stjerners hotell

Foto: Gry Traaen

Detaljert program

23. april Avreise fra Gardermoen M
SK837    Oslo – Paris        11.10 – 13.25
Charlotte møter oss i ankomsthallen på Charles de Gaulle og vi reiser direkte inn til hotellet hvor vi sjekker inn og pakker ut. Vi bor i området Luxembourg-Montparnasse, bydelen som tidligere tiltrakk seg kunstnere og hvor cafeer fra denne tiden fremdeles eksisterer. Kort spasertur fra sjarmerende og elegante Saint Germain-des-Prés.
Vi møtes igjen før middag for en aperitiff på en av cafeene i området som seg hør og bør i Paris. Så blir det middag som i kveld serveres på en skikkelig tradisjonell, parisisk restaurant.

24. april Mattur og makronkurs F/L/M
Etter frokost skal vi ut på matopplevelser. Le Marais er helt klart et av områdene i Paris med mest særpreg. Vi spaserer vel tre timer gjennom de hyggelige, brosteinsbelagte gatene i dette ikoniske distriktet, et av de mest populære og mangfoldige områdene i byen. Vi får et innblikk i områdets historie, besøker noen kjente landemerker og skjulte perler underveis. Og, vi skal selvfølgelig ta veien til favorittbutikkene hvor vi skal smake typiske franske delikatesser. Det blir mellom seks - åtte matstopp underveis og vi avslutter med et glass vin på en trivelig café. Lunsjen i dag blir alle de forskjellige godbitene vi får smake på veien.

Så tar vi ting litt på sparket sammen med Charlotte frem til dagens matkurs kl. 15.00. Hva er vel mer fransk enn makroner? Deilige, søte og fargerike godbiter som finnes i konditorier over hele Paris og som har blitt ganske vanlig i Norge også. Men, det er stor forskjell på hjemmelaget og de man finner i butikkhyllene.
I løpet av to timer skal vi lære å lage disse parisiske ikonene fra bunnen av, og de fineste tar vi med hjem. Retur til hotellet. I kveld spiser vi på en av byens mer moderne og chice restauranter.

macroner_shutterstock.jpg

25. april Mattur og matkurs F/L/M
Nye opplevelser venter i et annet område av byen. Rue Montorgueil er en av Paris eldste markedsgater, og er du en klassisk fransk matelsker på jakt etter Paris sin gastronomiske historie er det bare å glede seg. Glede seg kan forresten alle gjøre for vi skal bevege oss gjennom et av de mest historiske matkvarterene i byen - Rue Montorgueil, området som danner grunnlaget for Paris sin gastronomiske scene. Her finnes fisk, ost, grønnsaker, søtsaker og lekre dagligvarebutikker, og vi skal selvfølgelig innom noen av dem. Vi kjøper også med oss noen oster som vi nyter senere etter kveldens selvlagde middag. Enkel lunsj etter vandringen og vi har satt av litt tid til shopping for den som ønsker det. Shoppingsenteret Les Halles har mange butikker, bl.a en kjøkkenutstyrsbutikk.
 
Et glass vin på en av byens kafeer for å se på livet er et must når man er i Paris. Charlotte loser oss gjennom gatene.
Kl. 17.00 – 20.30 blir det matkurs. I kveld skal vi lage en tre-retters klassisk, fransk meny som vi nyter samlet rundt bordet med deilig vin til, og ostene vi kjøpte tidligere på dagen. Kurset foregår på engelsk i hjertet av byen, rett over Seinen fra ikoniske Notre Dame-katedralen.

eiffeltarnet_shutterstock.jpg

26. april Brunsj og hjemreise F/L
Frokost og utsjekk av hotellet. Vi tar med oss bagasjen og setter oss på bussen for en times sightseeing gjennom byen - forbi de klassiske stedene som Eiffeltårnet, Invalidedomen, Trocadero, Champs Elysees og ender i Montmartre. Området er hyggelig og ekte parisisk med lang historie og vi følger Charlotte gjennom gatene. Så er det klart for søndagsbrunsj på et av byens nye steder, trendy og litt annerledes!
Transfer til flyplassen og hjemreise.
SK836    Paris – Oslo         19.40 – 21.55

TRINE OM SINE MATREISER:
"Innholdet på denne turen (som de øvrige) er gjennomtenkt og unikt, og vi tas fra den ene “happeningen” til den andre. Vi får oppleve ting som man vanligvis ikke kan gjøre på egen hånd, man kommer i kontakt med lokale personer som bidrar faglig i form av kurs, guiding, smakinger ol. – og ikke minst kommer man sammen med andre med samme interesse for mat, vin og reise. Dette er min 12 matreise og jeg opplever alltid et unikt samhold i gruppene mine, og det er slett ikke noe problem å reise alene, hvis du lurer på det. Her blir alle inkludert, enten man reiser alene eller flere sammen. Mange har også vært med på flere turer tidligere, noe jeg tar som et kvalitetstegn.
 
Matkursene er uformelle og krever ingen spesielle forkunnskaper. Her bidrar man i den grad man ønsker, og selvsagt nipper vi i et glass vin eller to mens vi kokkelerer. Alle som er med på turene får også et eget “Trines matblogg-forkle”.

Inkludert

• Flyreise tur retur i økonomiklasse med SAS inkl. skatter og avgifter pr. nov 19
• Tre netter i dobbeltrom på Le Six Hotel (4-stjerner)inkludert frokost
• Tre middager hvor én middag er i form av matkurs hvor vi lager vår egen mat. Inkl. vann, vin og kaffe.
• Tre lunsjer hvor én lunsj er i form av en matvandring med 6-8 matstopp. Vin inkludert.
• To matkurs: Totimers makronkurs og treretters klassisk fransk middagskurs
• Aperitif på bar
• Program som beskrevet med meget kyndig reiseleder (Charlotte Molstad) som møter gruppen i Paris. Trine Sandberg fra trines Matblogg følger med gruppen fra Oslo.
• Transport fra/til flyplassen. Det er beregnet at vi for det meste går og tar metro rundt i Paris.

Ikke inkludert
• Tillegg enkeltrom tre netter kr. 2.995,-
• Tilslutning fra andre byer i Norge. Spør oss om pris.
• Reise- og avbestillingsforsikring


Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
23/4-20 - 26/4-20fra 19 9952 995SASBestill reise

Et depositum på kr. 3.500,- pr. person betales ved bestilling
Minimum antall deltagere: 14

Reisen kan kun kjøpes direkte hos By K/KinaReiser

Vi tar forbehold om eventuelle pris- og programendringer.

 

Fakta

Fellesreise Frankrike
4 dager
Fly med SAS
Trine Sandberg fra Trines Matblogg følger med fra Oslo
Unikt spesialprogram med fokus på mat

Reisemål: Paris (Frankrike)

Pris fra: 19 995

Avreise: 23/4