By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

På denne reisen til Sri Lanka får du oppleve Yala, en av de beste nasjonalparkene på Sri Lanka. Her finnes villsvin, sjakaler, bjørner, krokodiller, elefanter, leoparder og mange andre ville dyr. Reisen går så videre til Sri Lankas vestkyst for avslappende dager ved stranden. Sri Lanka har atmosfæren, maten, kulturen, de vennlige og fargerike folkene, strendene og prisnivået som kjennetegner Asia. Det perfekte ferievalg for hele familien.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Colombo, transfer til hotellet. Sightseeing til fots (avhengig av ankomsttidspunkt).
Dag 2 Frokost. Avreise til Yala, via Galle.
Dag 3 Frokost. Yala nasjonalpark med safari.
Dag 4 Frokost. Bil videre til Ahangama, Hikkaduwa eller Bentota for late dager ved stranden.
Dag 5 - 11 Frokost og late dager ved stranden.
Dag 12 Frokost og transfer til Colombo for hjemreise tilbake til Norge.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Colombo
Ved ankomst Colombo og Bandaranayaka International Airport møter dere den engelsktalende guiden som kjører dere til hotellet i sentrum av Colombo, ca. 1 times kjøretur. Litt avhengig av deres ankomsttid blir dere med på en spasertur sammen med guiden gjennom Colombos gater om ettermiddagen. Dette er en fin måte å oppleve byens hektiske gater, lukter og mennesker på.  
Turen starter på The Independence Square hvor dere blant annet vil få se det nasjonale monumentet bygget for markeringen av uavhengigheten fra britisk styre. Herfra går dere til fots til det flotte Nasjonalmuseet som sto ferdig i 1877. Så videre gjennom Colombos største park - Viharamahadevi Park, opprinnelig Victoria Park, men omdøpt i 1950. Utgangen mot nordøst fører dere til Gangarama buddhistiske tempel. Dette tempelet inneholder flere imponerende bygninger og ligger ikke langt fra innsjøen Beira Lake. Deretter besøk til en katolsk kirke og et hinduistisk tempel. Herfra går dere videre til The Slave Island, opp til Galle Face Green. Navnet Slave Island ble gitt under den britiske okkupasjonen og refererer til at slaver, de fleste fra Afrika, ble holdt fanget der under portugisisk og nederlandsk administrasjon.
En spasertur på promenaden langs sjøen hvor dere kan nyte den friske brisen fra havet og samtidig passere den gamle parlamentsbygningen, The World Trade Center, og ender i Pettah-basarene – her har dere tid til å prøve dere på litt shopping.
Har dere fortsatt energi igjen, blir dere med videre med lokalt tog og buss til Battaramulla og Diyawanawa Lake hvor den nye parlamentsbygningen befinner seg.
Overnatting på flotte Galle Face Hotel.

Dag 2 Colombo - Galle - Yala
Etter frokost blir dere hentet og kjørt til Yala nasjonalpark via Galle.
Galle var en gang den viktigste havnebyen på Sri Lanka og i dag en godt bevart liten perle. Galle Fort ble opprinnelig bygget av portugiserne og senere utvidet av nederlenderne i 1663. En spasertur på fortet med utsikt over havet og shopping i små butikker i de sjarmerende trange gatene kan et øyeblikk minne om en europeisk by. Byen er også med på Unescos verdensarvliste. Dere forsetter ferden videre mot Yala. Vel ankommet Yala sjekker dere inn på hotellet og har resten av dagen på egen hånd.

Dag 3 Yala
Etter frokost på hotellet er det klart for en tur på natursti rundt hotellet. Dere kan gå på grusveier rundt innsjøen, gå gjennom krattskog for å komme over en rekke fugler, og klatre ned de store sanddynene mot stranden som beskyttet dette stedet fra tsunamien.
En rekke fugler, pattedyr og krypdyr er blant de mange artene dere vil kunne se i løpet av turen. Og hvis dere er heldige kan dere kanskje få øye på en leopard på en klippe ca. 400 meter unna hotellet.
Om kvelden er det klart for safari i nasjonalparken Yala. Yala er den største nasjonalparken på Sri Lanka og er hjemmet til ville elefanter, villsvin, ville bøfler, leoparder, bjørner, hjort og krokodiller. Store flokker av trekkende fugler kan man også finne her.

Dag 4 Yala - Hikkaduwa/Ahangama/Bentota
Frokost på hotellet før dere blir hentet og kjørt videre til Ahangama, Hikkaduwa eller Bentota for late dager ved stranden.

Hikkaduwa er en av de mest populære feriestedene i Sri Lanka, og er også kjent for korallrev og et rikt fiskeliv. Her finnes er en mengde vannaktiviter som surfing og snorkling og en rekke strender.

Ahangama: På Sri Lankas vestkyst finner du surfernes paradis Ahangama. Spesielt populært blant unge surfere. Området er også kjent for fiskere som sitter på stylter i vannet.

Bentota har lange fine hvite sandstrender og er et perfekt sted for en rolig avslutning av ferien på Sri Lanka. Ikke langt unna finner du et hyggelig lite tettsted med kafeer, restauranter og daglig fiskemarked.

Dag 5 - 11 Badeferie
Late dager ved stranden på din valgte stranddestinasjon.

Dag 12 Hikkaduwa/Ahangama/Bentota - Colombo
Etter frokost blir dere hentet på hotellet for transfer til flyplassen i Colombo.

Inkludert

• Dobbeltrom inkludert frokost
• Program som beskrevet inkl. inngangsbilletter
• Inngang til Yala nasjonalpark inkl. jeep-leie
• Opphold ved kysten dag 4 - 12
• Engelsktalende lokal guide
• Transport i bil med airconditioning
• Måltider som beskrevet.

Ikke inkludert
• Flybillett Norge - Sri Lanka t/r. Spør gjerne By K/KinaReiser om tilbud.
• Måltider utover de som er nevnt i programmet.
• Tips til guide/sjåfør
• Video- og kameraavgift (gjelder enkelte templer og betales på stedet)

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Safari og strandferie i AhangamaPå forespørselBestill reise
Safari og strandferie i BentotaPå forespørselBestill reise
Safari og strandferie i HikkaduwaPå forespørselBestill reise

Området langs vestkysten er best egnet i perioden november til april

Prisene er beregnet på minimum 2 personer i del av dobbeltrom.

Priseksempel for familie med 2 voksne og 2 barn ( 2 - 11 år) for pakken som beskrevet på badestedet Hikkaduwa: På forespørsel

Priseksempel for familie med 2 voksne og 2 barn ( 2 - 11 år) for pakken som beskrevet på badestedet Ahangami: på forespørsel

Priseksempel for familie med 2 voksne og 2 barn ( 2 - 11 år) for pakken som beskrevet på badestedet Bentota: på forespørsel


Se også reisen "Ferie på Sri Lanka - safari og strand på østkysten"!

Fakta

Individuell reise Sri Lanka
12 dager
Hotell i god turistklasse
Engelsktalende guide/sjåfør
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Colombo, Yala, Galle og Hikkaduwa, Ahangama eller Bentota

Pris fra: på forespørsel

Valgfri startdato: