By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Vietnam er garantert et land hele familien vil like seg, her er det ukomplisert, fascinerende og eksotisk. I tillegg er naturen fantastisk, maten god og lokalbefolkningen utrolig mild og vennlig. Her føler man seg virkelig velkommen og ivaretatt.
Først hovedstaden Hanoi – nord i landet. Her besøkes lokale markeder, moderne museum og dere blir tatt med på bysightseeing i el-bil. Dere drar på sykkeltur til keramikklandsbyen Bat Trang og avslutter med sjarmerende Hoi An – perfekt for badeferie og opplevelser på landsbygda. Her blir det blant annet sykkeltur langs risåkre og krabbefiske i bambuskurvbåt. Engelsktalende guide og sjåfør følger med på dager med sightseeing og man kjøres til og fra flyplassen. Alt er arrangert på forhånd - det er bare å senke skuldrene og kose seg med familien…

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Hanoi. Transfer til hotellet. Resten av dagen på egenhånd. Middag om kvelden.
Dag 2 Hanoi. Frokost, Yen Phu-markedet, Det etnologiske museet, lunsj, bysightseeing med blant annet tempelet Ngoc Son og kunstnergaten.
Dag 3 Hanoi. Frokost, sykkeltur til keramikklandsbyen Bat Trang, lunsj. Middag hos en lokal barnefamilie. Tilleggsprogram 1: Vanndukketeater. Tilleggsprogram 2: Fjellklatring.
Dag 4 Hanoi – Danang – Hoi An. Frokost og transfer til flyplassen for fly til Danang. Bil til Cua Dai Beach.
Dag 5 Hoi An. Frokost, besøk til landsbygda utenfor Hoi An, båttur på elven De Vong med fisking. Lunsj om bord.
Dag 6 – 8 Hoi An. Frokost, late dager på stranden.
Dag 9 Hoian – Danang. Frokost, transport til flyplassen i Danang.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Hanoi
Familien blir møtt på flyplassen og kjørt til hotellet i sentrum av byen.  Resten av dagen til egen disposisjon.
Hanoi er en barnevennlig by med mange spennende aktiviteter som venter, så det er lurt å samle litt krefter etter den lange reisen.

Overnatting: I Hanoi, måltider: Middag

Dag 2 Barnas Hanoi
Dagen starter med et besøk til markedet Yen Phu. På dette lokale markedet, lite besøkt av utlendinger, finnes det ferskvarer som kjøtt, fisk, frukt, grønnsaker og blomster. Her finner man også den lokale gatekjøkkenmaten, mange typer tørket mat og husholdningsartikler av alle slag. Med andre ord, en helt annerledes måte å handle på enn den vi er vant til her hjemme.
Deretter besøkes det moderne og flotte etnologiske museet som gir et godt inntrykk av alle de forskjellige minoritetene i Vietnam. Museet omfatter også et stort uteområde med mange spennende treskulpturer og flotte modellhus. Det finnes i tillegg et eget område hvor barna kan få kjennskap til tradisjonelle vietnamesiske leker.
Tilbake til sentrum for lunsj og en liten pause på hotellet.
Om ettermiddagen benyttes en miljøvennlig elektrisk bil for å utforske den travle byen som er full av annerledes lyder og lukter. Dere kjører gjennom de fascinerende gatene i den gamle bydelen med sin 2000 år gamle historie. Dette er fremdeles et sentrum for håndverkere og kjøpmenn. Turen avsluttes ved tempelet Ngoc Son i nærheten av Hoan Kiemsjøen. Her kan barna få laget sitt eget stempel i tre med navn og favorittdyr. 

Overnatting: I Hanoi, måltider: Frokost og lunsj.

Dag 3 Hanoi / Bat Trang
I dag vil dere bli kjørt til den andre siden av “Den røde elven” der syklene står klare! Dere sykler på landeveien forbi hus og jorder til den gamle keramikklandsbyen Bat Trang. Dere har god tid til å rusle rundt i den gamle landsbyen, besøke keramikkverksteder og får et innblikk i den 700 år gamle tradisjonen. Barna får også muligheten til å lage sin egen keramikk, godt hjulpet av den lokale keramikeren. Etter landsbybesøket returnerer dere til hotellet, enten på sykkel eller i bil hvis dere heller vil det.
Om ettermiddagen blir det tid til å utforske Hanoi på egenhånd, før dere om kvelden blir invitert til middag hjemme hos en av byens mange barnefamilier. Her blir det tid til lek og moro for barna.

Overnatting: I Hanoi, måltider: Frokost, lunsj og middag.

Tilleggsprogram 1: Privat vanndukketeater
Om ettermiddagen vil dere bli hentet på hotellet for å få oppleve vanndukketeater hos Mr. Liem. Ingen besøk til Hanoi uten en vanndukketeaterforestilling. Dette er en unik vietnamesisk kunstform, kombinert dukketeater, vannballett og folkemusikk.

Tilleggsprogram 2: Fjellklatring
Aktive barn kan kanskje tenke seg fjellklatring: http://vietclimb.vn/the-climbing-gym/

Dag 4 Hanoi, Danang, Hoi An
Formiddagen er fri til egne opplevelser før dere blir hentet om ettermiddagen og kjørt til flyplassen for kveldsfly til Danang. Fra Danang flyplass blir dere kjørt til Cua Dai Beach som ligger ca. 5 km utenfor den sjarmerende verdensarvbyen Hoi An. Med sine lange, hvite sandstrender og krystallklare, blå vann er Cua Dai Beach et perfekt sted for en badeferie. Dere blir innkvartert på et hotell med privat strand, så alt ligger med andre ord til rette for noen avslappende dager.

Overnatting: Cua Dai Beach, måltider: Frokost

Dag 5 Opplev landsbygda utenfor Hoi An
I dag vil dere få et innblikk i dagliglivet til bønder og fiskere i dette vakre området av Vietnam. Dagen starter med en sykkeltur forbi de irrgrønne rismarkene på vei til Tra Oue, også kjent som grønnsakslandsbyen. Her rusler dere rundt i landsbyen og opplever dagliglivet til bøndene, før dere fortsetter den rolige sykkelturen til elven De Vong og havnen i Hoi An. Herfra blir dere tatt med på en avslappende båttur til sanddynene i Cua Dai. I løpet av båtturen vil dere også få en innføring i de tradisjonelle fisketeknikkene som blir brukt i området, og dere vil også få muligheten til å prøve dere som fiskere. Dere skal  få padle i en tradisjonell bambuskurvbåt og bli instruert i hvordan man fanger krabber, en morsom og spesiell opplevelse for både barn og voksne! Lunsj nyter dere om bord i båten hvor nydelig mat tilberedes av en lokal familie. Sykkel tilbake til hotellet etter endt båttur.

Overnatting: Cua Dai Beach, måltider: Frokost og lunsj.

Dag 6 - 8 Fridager i Hoi An 
Dagene nytes på stranden eller ved hotellets basseng. Et besøk til Hoi An sentrum kan også anbefales. Her finner man noen av Vietnams beste silkebutikker, kunstgallerier og håndverksbutikker, i tillegg til dusinvis av gode restauranter med deilige, lokale retter.

Overnatting: Cua Dai Beach, måltider: Frokost.

Dag 9 Hoi An, avreise Danang
Transport fra hotellet til flyplassen i Danang for hjemreise.

 


 

 

Inkludert

• Engelsktalende guide og egen bil med sjåfør til programmet.
• Måltider som beskrevet; drikke betales på stedet.
• Utflukter som beskrevet inkludert inngangspenger.
• Overnattinger på hotell i del av dobbeltrom med frokost.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Familieferie i VietnamPris for voksneFra 13 395Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 4 deltakere (2 voksne og 2 barn). Fly t/r Vietnam er ikke inkludert.

Pris for barn 2-12 år i ekstraseng: 8 245
Pris for barn 2-12 år som deler seng med voksen: 5 795

Fakta

Individuelt program i Vietnam
9 dager
Engelsktalende vietnamesisk guide
Bil med sjåfør
Del av dobbeltrom med frokost
Program og måltider i følge program
Program spesielt tilpasset barnefamilier

Reisemål:
Hanoi, Hoi An