By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Vår store Indokinareise tar deg med til de store reisemålene i Vietnam, Laos og Kambodsja. Etter 40 år med politiske tumulter og krig har de tre landene i Indokina fått ro. Ut av jungelen og krigståken trer en uutforsket kulturskatt av svunne imperier, glemte folkeslag, storslagne naturopplevelser og ukjent flora og fauna fram. Livet i regionen har aldri vært enkelt og landene tilhører fremdeles de fattigere i Asia. Men med en ung og energisk befolkning, god tilvekst og utenlandske investeringer ser framtiden lys ut. Følg med på et stort og meget opplevelsesrikt eventyr gjennom det historiske og det nye Indokina!

Detaljert program

Avreise
Dag 1 
Avreise med fly.

Ho Chi Minh City (Saigon)
Dag 2-4
Ankomst Ho Chi Minh City som i høy grad lever sitt eget liv, langt fra den politiske makten i nord og gjør det så framgangsrikt at man noen ganger kan lure på hvilken by som er hovedstad. Vi skal innom Jadekeiserens tempel før vi sjekker inn på hotellet. Velkomstmiddag serveres. Neste dag arrangeres et heldagsprogram inne i Ho Chi Minh City og til tunnelene i Cu Chi. Dagen etter blir det en heldagsutflukt til Mekongelvens delta. I My Tho går vi om bord i en sampan (store kanoer) på en av elvens mange kanaler og besøker en fruktplantasje for å prøvesmake tropisk frukt. Buss tilbake til Ho Chi Minh og nattog til Danang.

Hoi An, Hue, Hanoi, Halong Bay
Dag 5-10
Frokost på toget. Ved lunsjtider ruller vi inn i Danang. Vi skal først innom det fine Chammuseet, før vi drar videre med buss til den gamle handels- og havnebyen Hoi An som er oppført på verdensarvlisten. Med sin naturlige havn utgjorde Hoi An i gamle dager et trygt stopp for fartøy som seilte på Sørkina-havet. Akkurat slik som vietnameserne, oppførte kinesere og japanere handelshus her på 1600-tallet. Etter hvert ankret portugisere, hollendere og briter opp for å fylle på med proviant eller handle silke, porselen og andre ting som var til salgs. Vi spaserer i de små gatene, besøker noen av handelshusene, titter inn på det livlige lille markedet så typisk for Vietnam med kvinnene i sine komfortable hatter, og går over den jordskjelvsikre Japanske broen. Hoi An har ingen jordskjelv men det kunne jo ikke japanerne vite.
Vi tar også en utflukt til My Son og har programfri tid. Vår buss klatrer så opp til Haivanpasset. Har vi flaks med været får vi en fantastisk utsikt over den vakre kysten både nordover og sørover. Vi fortsetter ned på den andre siden av passet til Lan Costranden der bølgene ofte innbyr mer til surfing enn til bading.
I Hue besøker vi Citadellet, kjører båt på Parfymeelven til Thien Mupagoden og ser Tu Ducs grav og et marked.
Fly til Hanoi. Heldagsprogram inne i Hanoi og en hel dag med en tradisjonell båt på Halong Bays smaragdgrønne vann der vi til lunsj serveres ferske skalldyr. Et landskap med de mest enestående og merkelige fjellformasjoner passerer revy i form av drager, høner som slåss, skilpadder og til og med General de Gaulles nese! Vi gjør strandhugg og besøker noen av de mer kjente grottekompleksene.

Dien Bien Phu
Dag 11
Vi flyr fra Hanoi til Dien Bien Phu der Frankrikes koloniale eventyr i Asia fikk en brå slutt. For å beskytte seg mot kommunistiske tropper ble det bestemt at det skulle bygges en festning. Det franskmennene ikke visste var at de vietnamesiske kommunistene hadde fått moderne artilleri og luftvern fra Kina og Katyusharaketter fra Sovjet. Den franske kolonistyrken kapitulerte 7. mai 1954. Vi besøker det lille museet, høyden A1 (av franskmennene kalt Elaine), titter ned i Castries bunker, ser restaurerte skyttergraver og krigskirkegården.

Muang Ngoi, Luang Prabang
Dag 12-15
Vi passerer den laotiske grensen og på svingete veier tar bussen oss ned til det lille stedet Muang Khoa, rett ved Ou-elven (Nam Ou) og det ekte Laos. Vi laster oss selv og vår håndbagasje om bord i longtail-båter som skal ta oss nedover elven. Vår store bagasje går på landeveien, og vi ser den igjen i Luang Prabang.

Kontrasten til Vietnam er påtagelig. Hvor ble alle menneskene av, og trafikken? Hit kan man bare komme med båt, det finnes ingen vei. Under elveturen omgis vi av skogkledde høye fjell og bratte kalksteinsklipper, befolkningen lever av enkelt jordbruk eller fiske. Laos har den laveste befolkningstettheten i hele Sørøst-Asia, hvilket har resultert i at naturen har klart seg bedre her enn andre steder. Overnatting på et enkelt herberge. Neste dag spaserer vi gjennom den lille byen som omgis av majestetiske fjell, her finnes hverken biler eller telefon, ikke en gang internett. Vi stiger ombord på båten vår igjen og fortsetter til de berømte Pak Ougrottene som er fylt med buddhastatuer i alle størrelser, mange forgylte og mange i den for Laos typiske stående posisjonen. Vi fortsetter nedstrøms og når Luang Prabang, Laos gamle hovedstad som var sete for den tidligere kongefamilien.
Etter kinesiske angrep i 1887 ba den laotiske kongen Frankrike om beskyttelse hvorpå Laos raskt ble en del av den franske unionen men forholdet til Frankrike var aldri like spent som for Vietnam. Luang Prabang var en favorittpostering for franske embedsmenn som ville ha ferie. I 1975 kom revolusjonen også til Laos, det vietnamesiskstøttede Pathet Lao tok makten. To år senere forsvant kongefamilien og det er fortsatt i dag uklart hva som hendte med dem. Hele Luang Prabang har verdensarvstatus, her har man gjort et stort arbeid med å renovere og restaurere de mange templene og bygningene. Busser og lastebiler er ikke tillatt i byens lille sentrum og klokken 23.30 skal det være stille. To dagers innholdsrikt program, blant annet til Kuang Si-fallet, et 60-meter høyt vannfall i tre nivåer der turkisgrønt vann blir samlet i svalende basseng. Her er det muligheter for en dukkert, så ta med badetøy. I Luang Prabang får vi også med oss hvordan hundrevis av byens munker ved soloppgang begir seg ut i gatene for å samle inn sitt daglige måltid.

Siem Reap, Phnom Penh, hjemreise
Dag 16-21
Fly til Siem Reap i Kambodsja som er porten til den eventyrlige tempelbyen Angkor og der vi naturligvis tilbringer mye tid. Buss til Kambodsjas hovedstad Phnom Penh der vi besøker Det kongelige palasset med Sølvpagoden der gulvet er belagt med 5 000 blokker av ekte sølv. Her finnes også en forgylt buddhafigur med 9 584 edelsteiner. Det 59 meter høye taket på Tronsalen er åpenbart inspirert av Bayontempelet i Angkor. Ved siden av Tronsalen står en underlig fransk villa i jern, skjenket til Kung Norodom av Napoleon III. Vi tar oss så til det vakre Nasjonalmuseet fra 1920, bygd i tradisjonell kambodsjansk stil. Vårt besøk på S-21 Tuol Sleng lar ingen forbli uberørt, den tidligere skolen ble gjort om til fengsel og forhørssenter etter at Røde khmer hadde tømt Phnom Penh i april 1975. En lang og meget opplevelsesrik reise går mot slutten og vi samles for avskjedsmiddag. Siste dag er programfri, ut på dagen starter hjemreisen, transfer til flyplassen for avreise med fly.

Hjemkomst
Dag 22

Inkludert

• Fly med Finnair til Ho Chi Minh City og hjem fra Phnom Penh. Avreise fra Oslo. Måltider om bord.
• Svensk reiseleder møter i Ho Chi Minh City og leder reisen i Vietnam, Kambodsja og Laos. Dessuten medvirker lokal engelsktalende guide på hvert reisemål i alle de tre landene.
• Overnatting på hotell av god turistklasse/høy turistklasse/første klasse/i noen tilfeller enklere vertshus, del i dobbelrom.
• Alle frokoster, 18 lunsjer og 11 middager) ekskl drikke.
• Program som over. Transfers, bagasjehåndtering, transporter og inngangsbilletter. Innenriks reiser ifølge program. Fly mellom Laos og Kambodsja.
• Visum til Kambodsja: inkludert i reisens pris for norske statsborgere, bevilges ved grensen i forbindelse med innreise. Om visum forutsetter søknad ved ambassade i annet land (Norge eller annet land) har du selv ansvar for å ordne dette/disse nødvendige visumene.
• For norske statsborgere kreves ikke visum til Vietnam om besøket er max 15 dager og man ved innreisen kan vise flybillett for utreise fra landet. Om du ikke er norsk statsborger må du informere oss om hvilket statsborgerskap du har og du har ansvar for å undersøke om visum kreves og også selv søke ev nødvendig visum.
• Visum til Laos: inkludert i reisens pris for norske statsborgere. Visumsøknadsskjema blir tilsendt før avreise.
• Informasjon, praktiske råd og tips før reisen.
• Passasjer-, flyplass- og sikkerhetsavgift på avreisestedet. Flyplasskatter i Vietnam. Internasjonale flyplasskatter.
• Du som reiser uten følge kan bestille del i dobbeltrom.

Kan bestilles mot tillegg
• Avbestillingsbeskyttelse
• Enkeltrom, se pristabellen.
• Reiseforsikring. KinaReiser anbefaler Gouda reiseforsikring, be om pristilbud.

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
21/10-19 - 11/10-19På forespørselQatar AirwaysBestill reise

Depositum på kr 3 500,- pr person betales ved bestilling.
Minimum antall deltagere: 15
Reisen arrangeres i samarbeid med Kinaresor i Stockholm

Fakta

Fellesreise til Vietnam, Laos og Kambodsja
22 dager
Fly med Finnair
Svensk reiseleder
Program og de aller fleste måltider inkludert

Reisemål:
Ho Chi Minh City (Saigon), Hoi An, Hue, Hanoi, Halong Bay, Dien Bien Phu, Muang Ngoi, Luang Prabang, Siem Reap/Angkor Wat, Phnom Penh

Dag 1 Avreise med fly
Dag 2-4 Ho Chi Minh City
Dag 5 Ho Chi Minh City, fly til Danang, buss til Hoi An
Dag 6 Hoi An
Dag 7 Hoi An, buss til Danang, buss over Haivanpasset til Hue, stopp ved Lan Co Beach
Dag 8 Hue, fly til Hanoi
Dag 9 Hanoi
Dag 10 Hanoi, dagsutflukt til Halong Bay, buss til Hanoi
Dag 11 Hanoi, fly til Dien Bien Phu
Dag 12 Dien Bien Phu, buss til Muang Khoa, båt på elven til Muang Ngoi
Dag 13 Muong Ngoi, båt på Nam Ouelven til Luang Prabang
Dag 14-15 Luang Prabang
Dag 16 Luang Prabang, fly til Siem Reap
Dag 17-18 Siem Reap
Dag 19 Siem Reap, buss til Phnom Penh
Dag 20 Phnom Penh
Dag 21 Hjemreise med fly
Dag 22 Hjemkomst