By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Reis fra den pulserende, sørlige hovedstaden i Vietnam, Ho Chi Minh, til det antikke riket Angkor, Kambodsja. Vi reiser på den langsomme måten, med sykkel og båt, på en tur spesielt egnet for deg som ønsker å sykle og som kanskje har en partner som ikke er fullt så glad i å sykle.

Tilbring morgenene med å sykle blant tempelruiner og langs veier gjennom landsbyer fulle av smilende fjes. Eller for ikke-syklende; bli med på daglige guidede vandreturer. Om ettermiddagen seiler vi på den ikoniske Mekong-elven i komfort og stil.

Detaljert program

Dag 1 Ho Chi Minh – Om bord på skipet! L/M
Velkommen til Ho Chi Minh, for mange bedre kjent som Saigon! Vi møtes i hotellets lobby kl. 09.00 og begir oss ut på en mattur i denne spennende byen. Underveis får vi mulighet til å smake på lokale spesialiteter som vietnamesisk kaffe, sjokolade og øl. Tidlig ettermiddag går alle om bord på skipet som tar oss til toppen av kanalen. Vi nyter vår første middag om bord.

Dag 2 Sykkeltur på landsbygda og i skogen – båt til My Tho F/L/M
Sykkelavstand: 25 km.

Denne morgenen hopper vi på syklene våre for vår første tur i området rundt toppen av kanalen. Mekongdeltaet er den lengste elven i Sørøst-Asia og renner gjennom mange land, blant annet Vietnam og Kambodsja. Fra sykkelsetet utforsker vi dette frodige området gjennom landsbyer og bambusskoger. Når vi har syklet opp appetitten går vi om bord på skipet for lunsj. Så seiler vi videre opp elven til My Tho.
De som ikke sykler nyter en avslappende dag på skipet. Herfra kan man følge med på dagliglivet på Mekong.

Dag 3 Opplev Mekong til Cai Be F/L/M
Sykkelavstand: 35 – 65 km.

I dag har du mulighet til å velge mellom en sykkeltur om morgenen og ettermiddagen om bord på skipet, morgenen om bord på skipet og ettermiddagstur … hvis du ikke vil prøve begge sykkelturene! Morgenturen tar oss med gjennom de travle, flytende landsbyene og elvehandelen i My Tho. Den ender i et lokalt hjem der vi får servert tradisjonell, vietnamesisk lunsj.

Dersom du velger ettermiddagsturen sykler vi mot Cai Be, en annen landsby bygget på en miks av land og vann. Denne landsbyen er full av livlige barn, så vær forberedt på å stoppe, smile og vinke til dem vi møter.
Nok en avslappende dag venter de som ikke sykler. Det vil være noen aktiviteter i løpet av dagen.

Dag 4 Cruise og sykkel til Cao Lanh F/L/M
Sykkelavstand: 35 – 65 km.

Igjen har du mulighet til å velge om du vil sykle om morgenen, om ettermiddagen eller begge deler. Morgenturen tar oss langs elvebredden fra Cai Be til den hyggelige kolonibyen Sa Dec. Her spiser vi lunsj før vi drar tilbake til skipet for å treffe de andre som ikke har syklet denne dagen.
Dersom du velger ettermiddagsturen sykler vi på smale, skyggefulle stier mens vi passerer den hardt arbeidende lokalbefolkningen. Noen vever matter, noen bygger båter og andre transporterer et stort utvalg av fargerik frukt og grønsaker til markedet. Vår tur ender like ved den travle landsbyen Cao lanh. Her går vi om bord og stopper i nærheten av kanalen Chau Doc for natten

Dag 5 Sykkel og båt inn i Kambodsja F/L/M
Sykkelavstand: 30 km.

Denne morgenen sykler vi rundt toppen av kanalen for et siste blikk på den vietnamesiske delen av Mekongdeltaet. Så skal alle om bord i skipet kl. 11.00 og vi krysser Kambodsjas grense bare noen få timer senere. Når typiske grenseformaliteter er unnagjort nyter vi en seiltur rundt Phnom Penh i solnedgang. Vi ankrer opp i nærheten av Silkeøya

Dag 6 Sykketur på Silkeøya F/L/M
Sykkelavstand: 20 – 40 km.

Koh Dac, også kjent som Silkeøya, er en liten øy i nærheten av Phnom Penh, godt kjent for sin silkeveving. Lokale kvinner praktiserer denne tradisjonelle aktiviteten på vevstoler under sine hevede hus. Vi lærer hvordan silke blir fremstilt mens vi sykler rundt i dette området. Tilbake til båten for lunsj. Vi har mulighet til å oppleve mer av Mekong med en sykkeltur langs bredden om ettermiddagen.

Dag 7 Phnom Phen F/L/M
Mens sola stiger ankommer vårt skip Phnom Penh. Kambodsjas hovedstad er en interessant by. Phnom Penh bestod ikke av så mye mer enn en samling av skur langs elva da franskmennene kom. Byen ble raskt forandret til en by med vakre koloniale bygninger som f. eks Central Market som nylig har blitt renovert.
Byen ble evakuert under Røde Khmer på 1970-tallet. På slutten av 90-tallet og begynnelsen av 20-tallet begynte landet å komme seg på beina igjen, men med mange tomme bygninger og en vaklende infrastruktur.

Vi får sjansen til å oppleve mer av denne dynamiske byen med en vandretur før lunsj. Så skal vi videre til flyplassen for fly til Siem Reap.

Dag 8 Angkor i soloppgang F/L/M
Sykkelavstand: 25 km.

Forbered deg på å stå opp tidlig denne morgenen. Vi skal ut med syklene våre før sola har tittet fram i horisonten og den første hanen har galt. Vi skal til den utenomjordiske nasjonalparken Angkor. Er vi heldige med været får vi se et spektakulært fargeshow når solen stiger opp bak det store tempelets spir.
Når solen er oppe og turistene har spredt seg litt begynner vår oppdagelse av dette og andre gamle templer i Angkor-komplekset. Vi nyter en frokost i de rolige omgivelsene. Vi får selv oppleve jungelens mystikk mens vi sykler langs smale veier og gjemte stier til ikoniske templer som f. eks Bayon eller Ta Phrom, men også til noen mindre kjente steder.

Lunsj nytes før vi reiser tilbake til hotellet. Ettermiddagen er fri til egne streiftog eller avslapning på hotellet. Etter en tidlig middag blir det et engasjerende akrobatikk-show.

Dag 9 Siem Reap og hjemreise
Reisen avsluttes denne morgenen i Siem Reap med noen få, siste aktiviteter for å la den kambodsjanske kulturen virkelig synke inn. Vi starter med et besøk til Angkor Nasjonalmuseum, så til APOPO NGO som bruker rotter til å oppdage landminer. Vi avslutter morgenen med byens beste kaffe på Footprint café. Transfer til flyplassen for ditt returfly. Eller kanskje du vil utvide oppholdet?

Total sykkelavstand: 170 - 250 km.
Vanskelighetsgrad: Lav til moderat

New Meknog Bike & boat tour route map

 

Om våre sykkel- og båtturer
Våre sykkel- og båtturer lar deg oppdage Asia på en ny måte. Pakk ut én gang om bord på det komfortable cruiseskipet som skal være ditt hjem det meste av tiden. Kombiner det å cruise nedover Mekong, elven Kwai eller Bhramaputra med sykkeleventyr og kulturelle opplevelser på land. Turene er spesielt lagt til rette for ikke-syklende partnere eller venner som har lyst til å være med. Det arrangeres en rekke aktiviteter underveis, så det er bare å nyte et avslappende cruise uten å sette seg på en sykkel. Ta inn Asia på en avslappende og behagelig måte med våre nye sykkel- og båtturer.

Ta kontakt for program for våre sykkel- og båtturer til India og Thailand!

Inkludert

• To netter på hotell (Shinta Mani Angkor eller lignende)
• 6 netter på cruisebåten (RV Toum Tiou I)
• Innenlands fly Phnom Penh – Siem Reap
• Måltider som beskrevet (F= frokost, L= lunsj, M= middag)
• Inngangsbilletter
• Sykler og hjelmer av høy kvalitet
• Lokal engelsktalende guide
• Lokal engelsktalende guide og minivan for de som ikke sykler

Ikke inkludert
• Fly - kan bestilles hos By K/KinaReiser
• Visum - mer informasjon ved bestilling
• Drikke
• Avbetsillingsbeskyttelse og reiseforsikring
• Tips
• Personlige utgifter
• Ekstra netter, spør om tilbud ved bestilling.
• Enkeltrom: Det er ikke noe tillegg for deg som reiser alene (gjelder kun selve sykkel- og båtprogrammet). Du deler lugar/rom med reisende av samme kjønn. Dersom du ønsker et eget rom må du betale enkeltromstillegg.

Avreiser, priser og bestilling

Sykkel og elvecruise på Mekong
DatoPrisTillegg enkeltrom
23/8-20 - 31/8-20Fra 44 91513 495Bestill reise
21/11-20 - 29/11-20Fra 44 91513 495Bestill reise
21/12-20 - 29/12-20Fra 44 91513 495Bestill reise
4/2-21 - 12/2-21Fra 44 91513 495Bestill reise
21/3-21 - 29/3-21Fra 44 91513 495Bestill reise

Oppgitt pris gjelder pr. person i del av dobbeltrom.

Reisen må bestilles direkte hos By K/KinaReiser

Fakta

Internasjonal fellesreise
Sykkel og elvecruise
9 dager
Engelsktalende guide
Program og måltider som beskrevet

Total sykkelavstand: 170 - 250 km.
Vanskelighetsgrad: Lav til moderat

Reisemål: Ho Chi Minh, My Tho, Cai Be, Cao Lanh, Phnom Penh, Siem Reap