By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Dette programmet gir dere en kombinasjon av aktiv sykkelferie, båttur i Halongbukta og late dager på stranden. Den nordlige delen av Vietnam har en vakker natur med små landsbyer og rismarker. Området blir omtalt som "Halong Bay på land". Den beste måten å oppleve dette på, er med sykkel. Dere  tilpasser selv distanse og tempo, alt etter dagsform og humør. Turen avsluttes med rolige dager med sol, bad og god tid for hverandre.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Hanoi Ved ankomst flyplassen i Hanoi blir dere møtt av en engelsktalende, lokal guide og kjørt til hotellet for innsjekking. Resten av dagen på egen hånd. Middag på en lokal restaurant.
Dag 2 Hanoi Litteraturtempelet, Ho Chi Minhs mausoleum, Enpillarpagoden, innsjøen B52, lunsj, fangemuseet Hoa Lo, om ettermiddagen vandretur i Hanois gamle kvartaler, vanndukketeater.
Dag 3 Hanoi, sykling i Bat Trang Vi sykler gjennom Hanoi til Long Bien-broen, videre til elven Duong og til landsbyen Co Bi og keramikklandsbyen Bat Trang, lunsj, spasertur i Bat Trang, sykkel tilbake til Hanoi.
Dag 4 Hanoi, sykling i Ninh Binh Vi kjører sørover til Dao Vy Bridge, Ninh Binh, på sykkel gjennom naturreservatet Van Long, lunsj, sykkel til landsbyen Kenh Ga. Transfer til Emeralda Resort i Van Long, Ninh Binh.
Dag 5 Sykling i Ninh Binh Sykling gjennom lokale landsbyer til Hoa Lu, en kort innføring i Vietnams historie, Dinh King-tempelet, sykling til Tam Coc, båttur på elva, lunsj, sykling til tempelet Bich Dong. Tilbake til hotellet sent om ettermiddagen.
Dag 6 Ninh Binh Fridag på Emeralda Resort.
Dag 7 Ninh Binh, Halongbukta Med bil til Halong Bay (ca. 4 tim), ombordstigning på båten for cruise med overnatting, lunsj og middag.
Dag 8 Halongbukta, avreise Hanoi Om bord på båten, med båten tilbake til Halong by, transfer til flyplassen for fly til Danang. Brunsj inkludert. Bil til Cua Dai Beach.
Dag 9 - 13 Hoi An Frokost, late dager på stranden.
Dag 14 Hoian, Danang Frokost, transport til flyplassen i Danang.

Detaljert program

Dag 1
Dere blir ønsket velkommen på flyplassen av vår engelsktalende, lokale guide og kjørt til hotellet for innsjekking. Hanoi, Vietnams hovedstad, er en unik by med bulevarder kantet av trær, fransk kolonial arkitektur, fredfulle innsjøer og orientalske templer. Resten av dagen tilbringes på egen hånd. Middag serveres på en god, lokal restaurant.

Dag 2 
Dere starter utforskingen med et besøk til Litteratur-tempelet, Ho Chi Minhs Mausoleum og hans hus på stylter, Enpillar-pagoden og en interessant spasertur gjennom landsbyen Ngoc Ha for å se innsjøen B-52 (Huu Tiep Lake) hvor vraket fra et jagerfly fra 1972 fortsatt ligger i vannet. Etter lunsj blir det besøk til fangemuseet Hoa Lo, som ellers var kjent som "Hanois Hilton". Om ettermiddagen vandrer dere gjennom Hanois fargerike gamleby med sine trange gater og alleer, sjarmerende butikker og unike arkitektur. Om kvelden får dere oppleve et vanndukketeater, en tradisjonell vietnamesisk kunstform.

Dag 3 
Sykkeleventyret starter kl. 08.00 fra deres hotell. Dere sykler til broen Long Bien, den første stålbroen over Røde-elva i Hanoi. Broen ble bygget av franskmennene (1899-1902) og fikk navnet Doumer-broen (Paul Doumer var guvernørgeneral for Fransk Indokina).
Etter å ha krysset broen sykler dere langs diken, gjennom lokale landsbyer til elva Duong, en sideelv til Røde-elva. Dere sykler langs elvebredden gjennom landsbyen Giang Bien, maisåkre og en bananplantasje til den sjarmerende landsbyen Co Bi. Mens dere tråkker dere gjennom de små landsbyene møter dere hele tiden smilende og nysgjerrige fjes.
Etter ca. tre timers sykling ankommer dere keramikklandsbyen Bat Trang. Her spiser dere lunsj før dere får en omvisning i landsbyen.
Bat Trang er en gammel keramikklandsby. Dere får tid til å rusle rundt, besøke workshops og lære om den tradisjonelle måten å lage keramikk på, som går 700 år tilbake i tid. Etter å ha utforsket landsbyen sykler vi videre langs landeveien gjennom frodige frukthager og grønnsaksplantasjer tilbake til Hanoi. Sykkeldistanse: Ca. 45 km. Gradering: Lett.

Dag 4 
Etter frokost kjører vi sørover til Dan Vy Bridge, Ninh Binh, der dere setter dere på sykkelsetet og sykler 16 km gjennom det fantastiske landskapet i naturreservatet Van Long. Her stikker kalksteinsfjell dramatisk opp fra det stille vannet mens de lokale padler rolig rundt. Etter lunsj sykler dere gjennom landsbyer og risfelt til landsbyen Kenh Ga. Herfra sykler dere enda 16 km langs bredden av en liten elv med vakker utsikt til tradisjonelle landsbyer. Bilen tar dere med til Emeralda Resort. Sykkeldistanse: Ca. 45 km. Gradering: Lett.

Dag 5 
Etter frokost sykler dere gjennom lokale landsbyer og gårder til Hoa Lu, Vietnams tidligere hovedstad (968-1009). Her får dere en kort innføring i Vietnams historie og besøker tempelet over Dinh King. Så sykler dere til Tam Coc gjennom enda flere landsbyer. I en av dem blir dere rodd på den stille elven mellom rismarker og gjennom grotter. Dette området er kjent som "Halong Bay på land" og landskapet er fantastisk vakkert. Etter lunsj blir det en rolig sykkeltur (ca. 7 km.) gjennom landlige omgivelser til tempelet Bich Dong. Tilbake til hotellet sent om ettermiddagen.
Sykkeldistanse: Ca. 40 km. Gradering: Lett

Dag 6 
I dag har dere dagen helt for dere selv i de vakre omgivelser på Emeralda Resort. Her er mulighetene mange, enten dere bare vil slappe av ved bassenget eller benytte dere av noe av det hotellets spa-avdeling kan tilby. Kanskje det er på tide med litt avslappende massasje av støle sykkelben?

Dag 7
Etter frokost drar dere mot Halongbukta. Turen tar ca. 4 timer (200 km.) på gode veier. Ved ankomst Halong går dere om bord i en trebåt for et cruise med overnatting. Landskapet og naturen i dette området er usigelig vakkert. Kalksteinstopper stikker opp fra det turkise vannet, øde strender, spennende grotter, flytende fiskelandsbyer og gjemte laguner er noe av det dere får oppleve. Båten har moderne komfort. Lunsj og middag er inkludert.

Dag 8
Om morgenen får dere oppleve den vakre soloppgangen over bukta og kanskje en Tai Chi-oppvisning på soldekk. Frister ikke Tai Chi kan dere nyte en kopp med te eller kaffe mens dere observerer fiskerne i Halong Bay. Dere kan også utforske den flotte grotten Sung Sot. En deilig brunsj serveres før dere cruiser tilbake til Halong by. Transfer videre til flyplassen for fly videre til Danang for noen avslappende dager med sol og bad i Hoi An.

Langs sentrale sørkysten av Vietnam finner du Hoi An. Hoi an er best kjent som en historisk og romantisk liten by med sine pittoreske gater. I Hoi An finner du noen av Vietnams beste silkebutikker, kunstgallerier og håndverksbutikker, samt mange gode restauranter med deilige lokale retter. Kun 5 kilometer øst for den sjarmerende gamle byen Hoi An finner du stranden Cua Dai. Lang, hvit sandstrand og krystallklart, blått vann. Langs stranden finner du en lang strekning av vakre piletrær. Tidlig om morgenen er fiskerne i landsbyen ute i sine tradisjonelle malte trebåter for å få tak i dagens fangst. 

Ved ankomst flyplassen i Danang blir dere hentet og kjørt til hotellet ved Cua Dai-stranden.
Innkvartering på Palm Garden Resort inkludert frokost. Det er også mulig å oppgradere hotellet til f. eks et av Asias beste resorts, The Nam Hai.

Dag 9 - 13
Frokost på hotellet. Avslappende dager med sol og bad.

Dag 14
Etter frokost transfer til flyplassen i Danang for hjemreise eller videre reise.

Inkludert

• Overnatting på hotell med frokost
• Overnattingscruise i Halongbukta
• Sightseeing, transfers og tjenester som beskrevet
• Privat bil med air-conditioning
• Engelsktalende guide
• Inngangsbilletter
• Lunsj og middag som beskrevet
• Gode sykler
• Vann og frisk frukt på dager med sykling

Ikke inkludert
• Innenlands flyplassavgifter
• Internasjonale flybilletter og avgifter
• Måltider som ikke er spesifisert i programmet
• Reiseforsikring
• Tips til guider og sjåfører
• Personlige utgifter (klesvask, telefon, drikkevarer etc.)
• Alle andre tjenester som ikke er spesifisert i programmet

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Vidunderlige VietnamPå forespørselBestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltagere. Fly t/r Norge er ikke inkludert.

Fakta

Individuell reise til Vietnam
14 dager
Engelsktalende lokale guider og egen bil med sjåfør
Beskrevet innenlands reise
Cruise på Halong Bay med overnatting

Reisemål:
Hanoi, Bat Trang, Ninh Binh, Halong Bay og Hoi An