By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Opplev det kulturelle, kontrastfylte og fargerike Vietnam fra Hanoi til Ho Chi Minh-byen, inkludert et cruise i eventyrlige Halongbukta. Vietnams skatter er like unike som de er fascinerende og på denne varierte reisen får du nye opplevelser hver eneste dag! Møt det varme, smilende og stolte folket, samtidig som du beskuer fantastiske severdigheter – både de menneskeskapte og de naturlige skattene!
Denne turen kan også starte i Ho Chi Minh-byen og gå nordover til Hanoi. Programmet ved ankomst og avreise kan variere noe etter når på døgnet man ankommer. Programmet kan også deles opp eller kombineres med våre program i nabolandene Kambodsja, Laos eller Myanmar (Burma).

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst hovedstaden Hanoi, transfer til hotellet. Resten av dagen på egen hånd.
Dag 2 Frokost. Byens første universitet, så til bl. a. Ho Chi Minhs mausoleum, landsbyen Ngoc Ha ved Huu Tiep-innsjøen med B-52 bombeflyet, Hua Lo Prison Museum. Lunsj, tradisjonelt vanndukketeater om kvelden. Middag på egen hånd.
Dag 3 Frokost. Utsjekk. Hanoi-Halongbukta hvor cruiset begynner. Overnatting om bord. Frokost, lunsj og middag inkludert.
Dag 4 Brunsj og transfer til flyplassen for videre reise til keiserbyen Hue i sentrale Vietnam. Middag på egenhånd.
Dag 5 Frokost og sightseeing med besøk til det keiserlige citadellet. Middag om kvelden er inkludert.
Dag 6 Frokost, så gjennom noe av det vakreste landskapet Vietnam har, med fantastisk utsikt over Hai Van-passet. Hoi An er en svært sjarmerende liten by.
Dag 7 Frokost, besøk til ruinene Cham Pa (Vietnams svar på Angkor Wat). Båttur på Thu Bon-elven.
Dag 8 Frokost, flyreise til Ho Chi Minh-byen (Saigon). Bysightseeing til fots til bl. a. Det sentrale postkontoret, Notre Dame-katedralen, krigsminnemuseet og China Town.
Dag 9 Frokost, båttur på Mekong-elven og besøk til Cai Bes flytende marked, lunsj inkludert.
Dag 10 Frokost, avreise, transfer til flyplassen.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Hanoi hovedstaden i Vietnam
I ankomsthallen på flyplassen venter guide og sjåfør som tar dere med til hotellet i sentrum. Hanoi er en unik by med sine smale gater, myldrende folkeliv og fransk koloniarkitektur. Dere har dagen på egen hånd, men program kan arrangeres avhengig av ankomst tid. Lunsj og middag på egen hånd.

Dag 2 Hanoi F/L
Frokost på hotellet før guiden tar dere med på en heldags sightseeing i Vietnams hovedstad. Vi starter dagen i Ho Chi Minh mausoleet (ikke åpent hver dag) og hans hus på stylter i den idylliske parken ved siden av. Turen fortsetter til gjennom landsbyen Ngoc ha ved Huu Tiep-sjøen der det fremdeles ligger et amerikansk B-52 bombefly i vannet midt i byen. Deretter besøker dere Litteratur-temelet, kjent for å være Vietnams første universitet.

Etter lunsj i byen går turen videre til Hoa Lo Prison Museum ellers kjent som «Hanoi Hilton». Bygget av franskmenn for å huse vietnamesiske revolusjonære og senere brukt til å holde amerikanske krigsfanger i krigstid. Om ettermiddagen blir dere tatt med på en sykkeltur gjennom Hanois fargerike gamle bydel med sine trange gater, smug og små butikker. Om kvelden blir dere med til det gamle teateret for et 1-times vanndukketeater, en unik vietnamesisk tradisjon. Middag på egen hånd.

Dag 3 Hanoi / Halongbukta F/L/M
Frokost. Tidlig avreise fra hotellet til Halongbukta. En ca. 4 timer lang kjøretur som tar dere med på en reise gjennom de rike jordbruksområdene i Red River Delta. Dere ser bønder jobbe på rismarkene med plog og vannbøfler, og vietnamesisk landsbyliv. Ved ankomst Halong sjekker dere inn på båten og cruiset begynner. Båten kombinerer klassisk skjønnhet med moderne komfort og holder god standard. Halong Bay er på Unescos verdensarvliste og du forstår raskt hvorfor. Her vil dere oppleve de fantastiske kalksteinsklippene som stikker opp av turkist vann, øde strender, eventyrlige grotter, livlige flytende fiskevær, og skjulte laguner. Etter hvert ankres det opp for natten i en stille bukt.

Dag 4 Halongbukta / Hanoi / Hue F
Våkne opp til soloppgang over bukten med en fersk kopp kaffe eller te i en av solstolene på dekk mens dere ser fiskerne komme inn med dagens fangst. Det serveres brunsj om bord  og fortsetter å oppleve område med flere høydepunkter før turen går tilbake til Halong City. Guide og sjåfør tar dere i mot på brygga og kjører tilbake til Hanoi og til flyplassen for en kort flytur til Hue beliggende i sentrale Vietnam. På veien blir det flere stopp hvor dere kan utforske landskapet, rusle litt og beundre tradisjonelle hager og hus. Dere kan til og med bli invitert inn på en kopp te av en vennlig landsbyboer.
Ved ankomst Hue blir dere hentet og innkvartering på et godt hotell i sentrum. Middag ordner dere på egen hånd på en av de mange lokale restaurantene.

Dag 5 Hue F/M
Frokost. Vietnams tidligere keiserlige hovedstad, Hue, regnes av mange som hjertet av vietnamesisk kultur og kulinariske herligheter. Opplev keiserens og krigsherrens tid ved å besøke den keiserlige citadellet hvor Nguyen-dynastiet regjerte landet mellom 1802 og 1945. For å avrunde dagens aktiviteter besøker dere en av Hues fineste restauranter for å smake på noen lokale delikatesser. Hue regnes av mange som hjertet av kultur og kulinariske delikatesser i Vietnam.

Dag 6 Hue / Hoi An F
Frokost. Tidlig avreise og dere skal videre sørover gjennom noe av landets flotteste natur med blant annet passet Hai Van med sin fantastiske utsikt. Ankomst verdensarvbyen Hoi An, tidligere en viktig handelsby influert av både Kina, Japan og Europa. Byen er veldig godt bevart og det er ikke noe problem å vandre rundt og leve seg inn i en svunnen tidsalder. Byens arkitektur og avslappede livsstil har endret seg lite gjennom årene og atmosfæren er herlig i denne fargerike og sjarmerende byen. Her har dere fritid til å vandre rundt på byens markeder, utallige butikker eller kun nyte strandlivet! Lunsj og middag på egen hånd.

Dag 7 Hoi An F
Etter frokost blir det en 6 mils biltur for å besøke ruinene Cham Pa som av mange er kalt Vietnams svar på Angkor Wat. Tilbake i Hoi An blir det lunsj og båttur på Thu Bon-elven med stop i landsbyen Thanh Ha som er kjent for sin keramikkunst, sine snekkere og sitt båtbyggeri. Lunsj og middag på egen hånd.

Dag 8 Hoi An / Ho Chi Minh F
Tidlig frokost før transfer til flyplassen og fly videre til Ho Chi Minh city (Saigon). På flyplassen venter guide og sjåfør som tar dere direkte med på en spasertur i byen for å beundre Saigon historiske landemerker. Dere går til gjenforeningspalasset, tidligere Saigons regjeringens hovedkvarter under den amerikanske krigen, videre til den imponerende Notre Dame-katedralen og det gamle postkontoret.  Etter lunsj fortsetter dere til Krigsmuseet og  Thien Hau-pagoden i China Town, bygd av kantonesere tidlig på 1800-tallet. Tempelet ble bygget for å tilbe Gudinnen av havet for å beskytte fiskerne. Her finnes også det fargerike og livlige Binh Tay-markedet med "alt mellom himmel og jord" til salgs. Lunsj og middag betales på egenhånd.

Dag 9 Mekong Delta F/L
Frokost. Avreise til Cai Be, en liten by dypt inne i Mekong-deltaet (ca. 2 timers kjøretur). Her går dere ombord i motorbåt og besøker det fargerike flytende markedet Cai Be. Dere kjører ut blant lokale lektere fulle av frukt og grønnsaker. Etter hvert besøkes et gammelt Mandarin-hus fra 19. århundre, hvor familien inviterer på en kopp te. Dere vil også besøke noen lokale, små fabrikker som produserer ris, pasta, popcorn og kokossukkertøy. Etter lunsj på en lokal restaurant fortsetter dere båtturen på mindre kanaler og passerer under flere små tradisjonelle enkle broer laget av tre og bambus. Dere får et godt inntrykk av hvordan livet er langs elven og hvor viktig den er for befolkningen. Båtturen avsluttes og dere kjører tilbake til Ho Chi Minh City. Middag på egen hånd.

Dag 10 Avreise F
Frokost på hotellet og dere kan beholde rommet frem til kl 12.00. Guide og sjåfør henter dere på hotellet for transfer til flyplassen.

Programmet kan kombineres med f. eks Badeferie i Vietnam. Det kan legges til ekstra dager i programmet om ønskelig.

NB! Reisen ikke anbefales i perioden 1/10 - 30/11 p.g.a. store nedbørsmengder og fare for flom i de sentrale delene av Vietnam.

Inkludert

• 8 netter i dobbeltrom, Deluxe, Premium eller Superior standard
• 1 natt på cruisebåt i Halongbukta, del av dobbeltlugar med privat dusj/WC
• Frokost hver dag
• Måltider som beskrevet; drikke betales på stedet.
• Alle utflukter som beskrevet inkludert inngangsbilletter
• Engelsktalende guide og egen bil med sjåfør til programmet
• Innenlands flyreise Hanoi – Ho Chi Min city i økonomiklasse
• Lokale skatter og avgifter

Ikke inkludert
• Flyreise til og fra Vietnam
• Visum til Vietnam hvis man skal oppholde seg i landet mer enn 15 dager (gjelder norske statsborgere)
• Tips til guide og sjåfør
• Enkeltrom
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 466Klassiske VietnamFra 15 295Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly t/r Vietnam er ikke inkludert.

Vi tar forbehold om eventuelle pris-, valuta- og programendringer. 

Fakta

Individuelt program i Vietnam
10 dager
Engelsktalende vietnamesisk guide
Bil med sjåfør
Del av dobbeltrom med frokost
Cruise med overnatting
Program og måltider i følge program

Reisemål:
Hanoi, Halongbukta, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh