By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Vi begynner i Vietnam der vi seiler på Halong Bays smaragdgrønne vann gjennom et vakkert landskap med ”sukkertoppfjell”. I Hoi An lar vi oss sjarmere av Gamlebyen, den trivelige atmosfæren og nærheten til havet. Metropolen Ho Chi Minh Citys puls gjør et sterkt inntrykk og her besøker vi også Mekongelvens fruktbare delta. Vi flyr inn i Kambodsja, til Phnom Penh, der vi møter minner av så vel det praktfulle kongelige Kambodsja som Røde Khmers grusomheter. I Siem Reap venter en av verdens fremste severdigheter, de fantastiske jungeltemplene i den legendariske hovedstaden Angkor. En lang og stor reiseopplevelse!

 

Detaljert program

Dag 1-2 Avreise, ankomst Hanoi, Halong Bay
Avreise fra Oslo. Ankomst Bangkok neste morgen, videre til Hanoi. Ankomst Hanoi, Vietnams hovedstad. Vår reiseleder Stefan Wennerholm møter oss på flyplassen og vi fortsetter med buss ut til Tonkinbukta og Halong Bay, lunsj underveis. Vi sjekker inn på vår båt, båttur med middag om bord.
Avreise, Hanoi, Halong Bay

Dag 3 Halong Bay, Hanoi
Vi tar en heldagsutflukt med båt på Halong Bays smaragdgrønne vann der vi om bord får servert deilig brunsj. Et landskap av de mest enestående og merkelige fjellformasjoner passerer revy i form av drager, høner som slåss, skilpadder og til og med General de Gaulles nese! Vi gjør strandhugg og besøker noen av de mer kjente grottekompleksene. Tilbake til Hanoi og innsjekking på vårt hotell. Felles middag.

Dag 4 Hanoi
Hanoi har vært hovedstad i mer enn tusen år. Siden 1976 har den igjen vært hele Vietnams hovedstad, etter en lang periode med krig, konflikter og splittelse. Nå som tidligere er byen det politiske, det intellektuelle og det kunstneriske sentrum, og midt i alt det asiatiske kan byen plutselig formidle en fransk følelse gjennom de fargerike kolonibygningene, de små cafeene og gatene kantet med trær.
Vi går på oppdagelsesferd i Hanois historie, blant keisere og kommunistledere. Ho Chi Minh er fortsatt en sterkt samlende og symbolsk figur i Vietnam. Få politiske personer er så tett sammenkoblet med sitt lands skjebne. Få historiske personligheter har hatt et så dramatisk og spennende liv. Vi besøker hans mausoleum, anlagt ved Ba Dinhtorvet, hans første provisoriske bolig som president og huset på stolper i minoritetsfolkstil som ble hans siste bosted. Vi ser også Presidentpalasset, Enpillarpagoden og Litteraturtempelet.
Turen gjennom Gamlebyens pittoreske kvartal og de franske kvartalene foregår med cyclo, Vietnams egen sykkelkjerre. Vi avslutter dagens program med vanndukketeater.

Dag 5-6 Hoi An
Vårt morgenfly tar oss til byen Danang, hvorfra vi reiser videre med buss til koselige Hoi An. Hoi An var under 16- og 1700-tallet en av Sørøst-Asias viktigste handelsbyer. Mye av arkitekturen og atmosfæren lever fortsatt og Hoi An er i dag en bedårende perle der besøkende gjerne blir igjen for å slappe av, sole seg på strendene, nyte havets delikatesser på de trivelige restaurantene, shoppe og får sydd silkeklær hos noen av byens mange skreddere. Vi tar en spasertur gjennom Gamlebyen, besøker et godt bevart kjøpmannshus, Den japanske broen og Bymuseet. Dag 6 er programfri for egne streiftog, avkobling ved bassenget, sykkelturer, cafébesøk eller shopping.

Dag 7 Hoi An, Danang, Saigon
Buss tilbake til Danang, fly til Ho Chi Minh City der det bor over ti millioner mennesker, ingen vet helt nøyaktig. Ho Chi Minh City er det offisielle navnet på Saigon men det brukes mest av embetsmenn og politisk korrekte i nord. Her tar vi en byvandring langs fasjonable Dong Khoigaten, en gang kjent som Rue Catinat. Vi skal passere Notre Damekatedralen, Postkontoret, Hotel Continental og Byhuset. Til lunsj får vi servert tradisjonell, vietnamesisk mat, nemlig pho, altså nudelsuppe, på et lokalt nudelsted.

Dag 8 Saigon
Vi skal også se det tidligere Presidentpalasset og Krigsminnemuseet. I Cu Chi finner vi det berømte tunnelsystemet, 200 km tunneler gravd for hånd av FNL-geriljaen under krigen, naturligvis er det frivillig å prøvekrype.

Dag 9 Saigon, Mekongdeltaet
Mekongs fruktbare og frodige delta omtales ofte som Vietnams risskål, det er her mesteparten av Vietnams risproduksjon foregår. Vietnam eksporterer nest mest ris i verden men her dyrkes også sukkerrør, kokosnøtter og alle slags frukter. Vi tar båt og sampan på Mekong og på noen av de mange kanalene. Langs veien til Mekong stopper vi ved et Cao Daitempel. Cao Dai er en lokal vietnamesisk religion som karakteriseres av sin fargeglade og fantasifulle tempelarkitektur. Man blander alle de store verdensreligionene og har blant annet Jeanne d’Arc, William Shakespeare og Victor Hugo som helgener.
Etter å ha rent gjennom seks land og 4 350 kilometer fra Qinghai og Tibet i Kinas indre når MekongelvenSør-Kinahavet. De siste tjue milene forgrener elven seg i flere mindre grener kalt «De ni dragene” – Song Cuu Long – som også er det vietnamesiske navnet på elven. Dette nettverket av elver og kanaler utgjør det myldrende, fruktbare, fisk- og frukt- og folkerike Mekongdeltaet. Vi begir oss ut til My Tho i deltaet for å ta båt og sampan (som store kanoer) på elven og noen av dens mange kanaler. Vi besøker også hager og plantasjer. Tilbake til Saigon og middag på egen hånd.

Dag 10 Saigon, Phnom Penh
Avreise med morgenfly til Kambodsja og Phnom Penh. Vi får vårt visum ved ankomsten til flyplassen. Phnom Penh er virkelig kontrastenes by og en by med en dramatisk skiftende historie. Vår rundtur i byen tar oss både til Khmerrikets glansdager og til Kambodsjas styggeste periode, da byen var en spøkelsesby under Røda Khmer og Pol Pots styre i 1975-79. I løpet av vår første ettermiddag besøker vi det Det kongelige palass med Sølvpagoden der gulvet er belagt med 5 000 blokker i ekte sølv. Her finnes også en forgylt buddhafigur med 9 584 edelsteiner. Det 59 meter høye taket på Tronsalen er åpenbart inspirert av Bayontempelet i Angkor. Vi besøker også det vakre Nasjonalmuseet fra 1920, bygd i tradisjonell kambodsjansk stil.

Dag 11 Phnom Penh
Besøket på S-21 Tuol Sleng berører alle, den tidligere skolen ble gjort om til fengsel og forhørssenter etter at Røde khmer hadde tømt Phnom Penh i april 1975. Rundt 17 000 fanger er antatt å ha passert gjennom fengselet i løpet av de tre og et halvt år det var i virksomhet. Vi besøker også det buddhistiske tempelet Wat Phnom.

Dag 12 Phnom Penh, Siem Reap
I dag forflytter vi oss gjennom Kambodsja fra den nåværende hovedstaden Phnom Penh til det området som i eldre tider var rikets sentrum, Angkorområdet i nærheten av dagens Siem Reap. Reisen er drøyt 30 mil og vi gjør flere stopp. Lunsj underveis. Vi kommer fram til Siem Reap, porten tillAngkorregionen, om ettermiddagen. Felles middag.

Dag 13 Siem Reap (Angkor)
Innhyllet i halvjungelen utenfor Siem Reap ligger det mytiske tempelkomplekset Angkor, hovedstad og religiøst sentrum for khmerriket i årene 802-1431. Her ble det opprinnelig oppført hinduiske templer til ære for Shiva, selve hovedtempelet Angkor Wat er viet Vishnu på 1100-tallet. Mellom templene ble det anlagt dammer for kunstig vanning, senere konger bygde buddhistiske templer. Tidlig om morgenen, før soloppgang tar vi oss til det berømte Bayon, kanskje det mest mystiske av alle Angkors templer, oppbygd av et mylder av steintårn med buddhaansikter. Vi fortsetter til Angkor Thom, khmerernes gamle hovedstad, så tilbake til hotellet for en sen frokost. Etter lunsj vender vi tilbake til Angkor og det makeløse Ta Prohm, jungeltempelet som har fått internasjonal berømmelse gjennom actionfilmen Lara Croft: Tomb Raider med Angelina Jolie i hovedrollen. Her har jungelen fått ta over, kraftige røtter slynger seg rundt steinblokker og gamle statuer. Vi ser mer av Angkor og spesielt interesserer vi oss selvfølgelig for Angkor Wat. Avskjedsmiddag.

Dag 14-15 Siem Reap, hjemreise, hjemkomst
Siste dag er programfri for egne aktiviteter. Vi har mulighet til å utforske Siem Reap på egen hånd. Shopping på noen av de mange markedene eller avslapning ved bassenget på hotellet kan være andre alternativ. Fram mot kvelden transfer til flyplassen for hjemreise med Thai via Bangkok. Ankomst Norge dag 15.

Inkludert

• Fly med Thai Airways til Hanoi og hjem fra Siem Reap. Avreise fra Oslo. Måltider om bord.
• Svensk reiseleder møter i Hanoi og leder reisen i Vietnam og Kambodsja.
• Lokal engelsktalende guide på hvert reisemål.
• Hotell i turistklasse/høy turistklasse, del i dobbeltrom.
• Alle angitte måltider (frokost hver dag, 11 lunsjer og 8 middager ekskl måltidsdrikke.
• Program som beskrevet. Transfers, bagasjehåndtering, transporter og inngangsbilletter. Innenlands reiser ifølge program.
• Innholdsrik informasjonspakke
• Visum til Kambodsja er inkludert i reisens pris, bevilges ved grensen i forbindelse med innreise. Har du annet statsborgerskap som forutsetter søknad ved ambassade i annet land (Norge eller annet land) har du selv ansvar for å ordne dette/disse nødvendige visumene. For norske statsborgere kreves ikke visum til Vietnam om besøket er max 15 dager og man ved innreisen kan vise flybillett for utreise fra landet. Om du ikke er norsk statsborger må du informere oss om hvilket statsborgerskap du har og du har ansvar for å undersøke om visum kreves og også selv søke ev nødvendig visum.
• Passasjer-, flyplass- og sikkerhetsavgift på avreisestedet. Flyplass-skatter innen Vietnam. Internasjonal flyplasskatt ved hjemreisen.
• Tips til lokalguider, sjåfører, hotellpersonal og bagasjehåndtering
• Du som reiser uten følge garanteres å kunne bestille del i dobbeltrom.
 
Kan bestilles mot tillegg
• Avbestillingsbeskyttelse.
• Enkeltrom, se pristabellen.
• Reiseforsikring. KinaReiser anbefaler Gouda reiseforsikring, ta kontakt for pristilbud.
• Tilslutningsfly til/fra Oslo fra andre byer i Norge, spør ved bestilling.
• Forlengelse av reisen, reisen kan forlenges med badedager i Vietnam eller Kambodsja, bestilles ved bestilling av reisen.

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
16/2-19 - 2/3-19fra 39 6955 295Thai AirwaysBestill reise

*Prisen er foreløpig og bekreftes endelig ved bestilling.
Depositum på kr 3 500,- pr person betales ved bestilling.
Minimum antall deltagere: 15
Reisen arrangeres i samarbeid med Kinaresor i Stockholm.              

 

Fakta

Fellesreise til Vietnam og Kambodsja
15 dager
Fly med Thai Airways
Svensk reiseleder
Program og de fleste måltider inkludert

Reisemål:
Halong Bay, Hanoi, Hoi An, Ho Chi Minh City (Saigon), Mekongdeltaet, Phnom Penh, Siem Reap (Angkor)Dag 1 Avreise med fly
Dag 2 Ankomst Hanoi, til Halong Bay
Dag 3 Halong Bay, Hanoi
Dag 4 Hanoi
Dag 5 Hanoi, Hoi An
Dag 6 Hoi An
Dag 7 Hoi An, Ho Chi Minh City
Dag 8 Ho Chi Minh City, Cu Chitunellene
Dag 9 Ho Chi Minh City, Mekongdeltaet
Dag 10 Ho Chi Minh City, Phnom Penh
Dag 11 Phnom Penh
Dag 12 Phnom Penh, Siem Reap
Dag 13 Siem Reap (Angkor)
Dag 14 Siem Reap, avreise med fly
Dag 15 Hjemkomst