By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Bli med til Vietnams sentrale reisemål – Hanoi, Hoi An og Ho Chi Minh City (Saigon). Vi seiler på smaragdgrønn sjø mellom Halong Bays spektakulære fjellformasjoner. I cyclos, de vietnamesiske sykkeldrosjene, tar vi oss fram gjennom Hanois pittoreske og livlige handlegater. Etter trivelige Hoi An, byen alle blir forelsket i, fortsetter vi sørover til metropolen Ho Chi Minh City som preges av kinesisk handel, fransk kultur og amerikansk innflytelse. Der venter også den mektige Mekong-elvens sydende delta. Vår korteste vietnamreise byr på mange store opplevelser. Forleng gjerne eventyret med noen badedager i Vietnam.

Detaljert program

Dag 1-2 Avreise, Hanoi, Hoan Kiem Lake
Ankomst Hanoi som ligger i Den røde elvens frodige og folkerike delta og har cirka tre millioner innbyggere. Her har Vietnams hovedstad ligget i nesten tusen år. Hanoi ble besatt av franskmenn på 1880-tallet og ble bombet av amerikanerne under Vietnamkrigen.

Etter lunsj begir vi oss til sjøen Hoan Kiem - der en skilpadde i følge legenden våker over et magisk sverd. Med sverdet kan man beseire hvilken som helst fiende. Vi besøker tempelet Ngoc Son vi kommer til via den røde Huc-broen. Den som ønsker kan kjøpe en rimelig billett til vanndukketeater med store tredukker som vises fram i et stort innendørsbasseng. Teaterformen har gamle aner og kommer fra områdene der man dyrker ris.

Dag 3 Hanoi, cruise på Halong Bay
Vi tar en todagers utflukt til kysten og berømte Halong Bay. Der skal vi krysse over smaragdgrønne vann, et naturens underverk bestående av nesten 3 000 spektakulært sukkertoppformede øyer. Vi besøker grotter og overnatter i bekvemme lugarer om bord på båten vår. Middag og brunsj serveres om bord.

Dag 4 Halong Bay, Hanoi, byrundtur, nattog mot Danang
Etter en god brunch om bord på båten vår tar vi bussen tilbake til Hanoi. Her skal vi til Ho Chi Minhs mausoleum som er bygd med Lenins mausoleum i Moskva som forbilde, bare mye større, og det lille trehuset på stolper i palasshagen der Ho Chi Minh skal ha bodd da Presidentpalasset ble litt for mye for ham.
Vi besøker også Enpillarpagoden og Litteraturtempelet. Vi får litt tid på egen hånd for å kjøpe inn litt proviant til togreisen. Middag på egen hånd, nattog mot Danang.

Dag 5 Danang, Hoi An, Gamlebyen
Vi nyter en av Vietnams mest naturskjønne togstrekninger fra togvinduet vårt. Vi passerer lagunen ved Lang Co og under det veldige Haivanpasset mens toget går rett ved vannkanten. Vel framme i Danang tar vi buss den siste biten til Hoi An. Hoi An hørte på 16- og 1700-tallet sammen med Malacka og Macao til de viktigste østasiatiske handelsstedene. Mye av arkitektur og atmosfære fra den sjarmerende lille byens storhetsdager lever fortsatt og byen er i dag en bedårende perle der den besøkende gjerne bruker litt ekstra tid til å koble av i det avslappende miljøet, soling på strendene, nyte av havets delikatesser på de trivelige restaurantene, shoppe og få sydd silkeklær hos noen av byens mange skreddere. Vi spaserer i den idylliske Gamlebyen, besøker et godt bevart kjøpmannshus, Den japanske broen og det lokale markedet, samt at vi får en programfri ettermiddag.

Dag 6 Hoi An, Danang, Ho Chi Minh City (Saigon), byvandring
Etter frokost tar vi bussen tilbake til Danang. Fra 100-tallet e Kr og fram til 1600-tallet dominertes det som i dag er det midterste og sørlige Vietnam av det fortsatt riktig så gåtefulle Champariket, opprinnelig et mektig hinduistisk rike som nådde sitt høydepunkt under vikingtiden. I likhet med khmererne i Kambodsja oppførte de fantastiske templer i jungelen. I Danang besøker vi Chammuseet.
Fly sørover til Ho Chi Min City som de fleste fortsatt kaller Saigon og som under 1954-1975 var sørvietnams hovedstad. Her tar vi en byvandring langs den fasjonable Dong Khoi-gaten, en gang kjent som Rue Catinat. Vi skal passere Notre Dame-katedralen, Postkontoret (tegnet av Gustav Eiffel, mannen bak Eiffeltårnet i Paris), Hotel Continental og Byhuset.

Dag 7 Ho Chi Minh City, Mekongdeltaet
Etter å ha rent gjennom seks land og 4 350 kilometer fra Qinghai og Tibet i Kinas indre når Mekongelven Sørkinahavet. De siste tjue milene forgrener elven seg i flere mindre grener kalt ”De ni dragene” – Song Cuu Long – som også er det vietnamesiske navnet på elven. Vi begir oss ut til My Tho i deltaet for å kjøre båt og sampan på elven og noen av dens mange kanaler. På vei til det store Mekongdeltaet stopper vi ved et Cao Dai-tempel. Cao Dai er en svært annerledes religion, eksklusiv for Vietnam der den har cirka to millioner tilhengere. Religionen karakteriseres av sin fargerike og fantasifulle tempelarkitektur. Man blander alle de store verdensreligionene og har som sine helgener blant annet Jeanne d’Arc, William Shakespeare og Victor Hugo. Vi besøker hager og plantasjer og overnatter hos en lokal familie for å komme enda tettere på den spesielle Mekongkulturen. Mat spises hjemme hos familien.

Dag 8 Ho Chi Minh City, Cu Chi-tunnelene, hjemreise
Dagen på egen hånd.
Tilleggsprogram:De som ønsker det kan kjøpe en utflukt til Cu Chi. I Cu Chi ser vi inngangen til tunnelsystemet som er en flere etasjer dyp, underjordisk festning av 200 kilometer håndgravde tunneler fra krigen som det selvsagt er frivillig å prøvekrype. Transfer til flyplassen for avreise med fly om kvelden.

Dag 9 Hjemkomst
Ankomst Norge.

Inkludert

• Fly med Qatar Airways til Hanoi og hjem fra Ho Chi Minh City. Avreise fra Oslo. Måltider om bord.
• Svensk reiseleder møter i Hanoi og leder reisen i Vietnam. Dessuten medvirker vietnamesisk engelsktalende guide på hvert reisemål.
• Vietnam: hotell i turistklasse, del i dobbeltrom.
• Alle angitte måltider, ekskl måltidsdrikke (4 lunsjer, to middager).
• Program som beskrevet. Transfers, bagasjehåndtering, transporter og inngangsbilletter. Innenlands reiser i følge program.
• Innholdsrik informasjonspakke
• Passasjer-, flyplass- og sikkerhetsavgift på avreisestedet. Flyplasskatter innen Vietnam og internasjonal flyplasskatt ved hjemreisen.
• Tips til lokalguider, sjåfører, hotell- og restaurantpersonal.
• Du som reiser uten følge garanteres å kunne bestille del i dobbeltrom.

Kan bestilles mot tillegg
• Avbestillingsbeskyttelse.
• Enkeltrom, se pristabellen.
• Tilleggsprogram: Halvdagsutflukt til Cu Chi. Bestilles og betales på stedet.
• Reiseforsikring. By K/KinaReiser anbefaler Gouda reiseforsikring, be om pristilbud.
• Tilslutningsfly til/fra Oslo fra andre byer i Norge, spør ved bestilling.
• Forlengelse av reisen: reisen kan forlenges med f. eks. badedager i Vietnam, bestilles ved bestilling av reisen. Be om forslag

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
1/4-19 - 10/4-19fra 21 8952 595QatarBestill reise

Depositum på kr 3 500,- pr person betales ved bestilling.
Minimum antall deltagere: 15
Reisen arrangeres i samarbeid med Kinaresor i Stockholm.

Fakta

Vietnams høydepunkter Fellesreise Vietnam
9 dager
Fly med Qatar Airways
Svensk reiseleder
Innholdsrikt program

Reisemål:
Hanoi, Halong Bay, Danang, Hoi An, Ho Chi Minh City (Saigon)


Dag 1 Avreise med fly
Dag 2 Hanoi
Dag 3 Hanoi, båt på Halong Bay med overnatting
Dag 4 Halong Bay, Hanoi, nattog til Danang
Dag 5 Danang, buss til Hoi An
Dag 6 Hoi An, Danang Fly til Ho Chi Minh
Dag 6 Hoi An, buss til Danang, fly til Ho Chi Minh City
Dag 7 Ho Chi Minh City
Dag 8 Ho Chi Minh City, avreise med fly før midnatt
Dag 9 Hjemkomst