Reiserute:
Start Røa Torg – Grini Hjemmebakeri og Gårsbutikk – Bogstad Gård – Sørkedalen landhandel og kafe – slutt Røa Torg. Minibuss mellom stedene, og lett vandretur fra Oslo Golfklubb til Bogstad Gård. På veien får vi servert smakebiter fra de ulike stedene, samt lokalhistorie fortalt av vår dyktige Oslo guide.
Grini Hjemmebakeri og Gårsbutikk er nok meste kjent for sin kransekake, laget med de beste råvarene og en dose kjærlighet. Helikopterpiloten Kate gjorde sin hobby til levebrød!
Bakeriet har i mange år vært et populært stoppested for både fastboende og besøkende. Med sitt fokus på kvalitet og lokal produksjon, er Grini Hjemmebakeri og Gårdsbutikk et godt eksempel på hvordan små, lokale bedrifter kan tilby noe helt unikt. Hver bit forteller historien om stolte håndverkstradisjoner, og de små, delikate smakene av ferskt bakverk er en sann nytelse for både store og små.
En kort kjøretur fra Grini finner vi Bogstad Gård,den mest sagnomsuste herregården i Oslo og et viktig kulturminne. Gården har hatt flere eiere gjennom tidene. Den mest kjente av disse var Peder Anker, en av Norges mest betydningsfulle godseiere på 1800-tallet og Norges første statsminister. Besøkende – deriblant ingen ringere enn daværende kronprins Karl Johan - kom til gården i ulike ærender, for å diskutere politikk og til bugnende bord og festmåltid.
I dag er gården et populært besøksmål for hele familien såvel som kunst-, historie- og matinteresserte. Foruten besøksgård med mange forskjellige dyr, åpnet et kunstgalleri i det gamle fjøset i 2023. Her er også en butikk som blant annet selger lokalt produserte spesialiteter og en koselig kafe. Gårdsdriften er økologisk og drives av Bymiljøetaten i Oslo Kommune.
På vei fra Grini, hopper vi av bussen ved Oslo Golfklubb og går langs det vakre Bogstadvannet opp til gården.
Siste stopp på turen er Sørkedalen Landhandel og kafe, det store, sjarmerende gule huset i Sørkedalen. Et yndet stoppested for turgåere, syklister, skiløpere så vel som lokalbefolkningen. Stedet er kjent for de store eggene og fersk bakst. Vi smaker på stedets spesialiteter så vel som historie før vi vender nesen tilbake til Røa, hvor vi avrunder turen.