Skip to main content

Carolines eventyrlige Liguria og Genova

Unike opplevelser og måltider i fleng er i fokus når Caroline Schøning inviterer til sitt Italia. På denne turen skal vi oppleve oliveninnhøstning med årets nye olivenolje, turer til små koselige landsbyer, besøk hos vinprodusent med smaking ,matkurs, landsbymarkeder, og selvsagt en dukkert i havet før tæla setter seg i underbuksa. Og vi skal bo på firestjerners hoteller med sjel.

Søk

Betingelser

Pris pr. person i del av dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom.
Prisen er basert på minimum 15 personer som reiser med fly fra Norge.
Det er mulig å være med på kun land arrangement, uten fly. På forespørsel.

Forbehold om pris-/valuta endringer.

Ikke inkludert/tillegg

*Reise og avbestillingsforsikring
*Eget rom 5 netter. Tillegg i pris, kr. 3050,-
*Tilslutning fra andre byer i Norge. Be om pris.
*Tilleggsprogram: Matkurs med Caroline 5. oktober. Kr. 2095,- pr. person. (min 10 personer)

Oversikt

Norske Caroline Schøning har bodd i Italia i over 30 år, gift italiensk, og pendler selv mellom Torino og Liguria. Hun har drevet sin egen restaurant i Liguria, kjenner maten, språket, menneskene og de små «hemmelige» stedene hvor de lokale går.

Sammen med Caroline skal vi utforske en liten bit av Liguria.

Inkludert

Inkludert:
*Flyreise Oslo Gardermoen -Milano Malpensa t/r med SAS i økonomiklasse inkludert bagasje.
*Skatter og avgifter pr. mai 2024 (forbehold om endringer)
*Program som beskrevet inkl. all transport.
*1 natt i 4 stjerners hotell i Genova, del i dobbeltrom inkludert frokost.
*4 netter i 4-stjernes hotell i Chiavari, del i dobbeltrom inkludert frokost.
*Måltider inkludert: Daglig frokost på hotellet, 5 lunsjer og 4 middager som beskrevet i programmet inkludert lokal vin. Aperitiff, små munnfuller som serveres med lokal vin. Snaks og drikke på bussturen fra/til Milano Malpensa.
*Vinsmaking
*Olivenoljesmaking
*Unikt program. Caroline Schøning følger med på hele programmet i Italia.
*All transport som beskrevet. Privat buss, lokaltog.

Program

  • Dag 1 : Onsdag 2. oktober

    Avreise fra Gardermoen direkte til Milano Malpensa. SK4717 09.15 – 11.55.

    I ankomsthallen møter Caroline Schøning som er ivrig etter å ta oss med på sitt unike program.
    Vel inne på bussen starter turen med «bulder og brak» Caroline serverer et glass sprudler, Metodo Classico, sammen med noe å bite i.
    Vi reiser direkte til en vinprodusent, som er en av Carolines favoritter. Her senker vi skuldrene mens vi smaker på den ene vinen etter den andre sammen med lokale oster og spekemat.
    Glade og fornøyde går ferden videre til Genova hvor vi skal bo en natt for å oppleve den spennende havnebyen.
    Innsjekking på et historisk Hotel i sentrum.
    Vi møtes i baren og går i samlet flokk til middag på en lokal restaurant.

  • Dag 2 : Torsdag 3. oktober

    De som vil står tidlig opp og blir med Caroline til det lokale matmarkede, mens «syvsoverne» får litt ekstra tid for å kose seg med frokosten.
    Vi sjekker ut av rommet, men lar bagasjen stå på hotellet mens vi rusler rundt i Genova, både høyt og lavt for å bli litt kjent med byen. Dagens lunsj blir en aperitiff på en hyggelig cafe med litt «finger food».
    Så går vi tilbake til hotellet hvor bussen venter, og vi kjører videre langs kysten.
    Vi gjør et stopp i smellvakre Camogli for å besøke byen, og for en iskrem, espresso eller et glass vin. Deretter videre til Chiavari, hvor vi skal bo. Innsjekking på hotellet.
    Middag på en historisk vinbar med tradisjonelle retter fra Liguria.

  • Dag 3 : Fredag 4. oktober

    I dag er det det ukentlige markedet i byen, hvor du kan kjøpe alt….pluss litt til.
    Så møtes vi på togstasjonen for å ta toget i retning Cinque Terre. Men vi går av toget før vi har kommet så langt, et sjarmerende lite sted hvor tiden har stått stille.
    Vi tar den lokale bussen til toppen for å slippe alle de bratte oppoverbakkene for en «enkel» lunsj ‘fersk pasta med sjømat, før vi går nedover bakkene gjennom koselige smug og grønnsakshager med en utsikt som tar pusten fra alle og enhver. Vi gjør et lite stopp i bakken hos en lokal vinprodusent hvor vi får smake på en av hans lokale viner.
    Til de som vil kan de ta toget videre til Cinque Terre mens vi andre reiser tilbake til hotellet.
    I kveld blir vi servert middagen hjemme hos en lokal fisker. Han servere og skjenker vin, mens kona hans tryller frem den ene retten etter den andre som kommer trillende ut fra kjøkkenet.

  • Dag 4 : Lørdag 5. oktober

    Vi står tidlig opp og tar lokalbussen til nabobyen Sestri Levante hvor vi har litt tid til å bese oss i den vakre byen. Så reiser vi videre litt innover i åsen, til et olivenoljepresseri. Her får vi omvisning, vi får smake, og om innhøstningen av oliven er startet vil vi også være med ut i olivenlunden for å oppleve hvordan de høster.
    På samme sted serveres vi lokale smaker fra grillen som er dagens lunsj, sammen med lokal vin. Bussen kjører oss tilbake til hotellet og det blir litt tid på egenhånd resten av dagen.

    Tilleggsprogram: Om kvelden blir det italiensk matkurs med Caroline i en privat bolig en kort busstur unna. Middagen, som vi har laget sammen, serveres ute i hagen. Og selvfølgelig med lokale viner til.
    Glade mette og litt trette blir vi kjørt tilbake til hotellet i privat buss.

  • Dag 5 : Søndag 6. oktober

    Det er søndag og tid for messe. Vi tar toget sammen og blir med Caroline for å se den vakre kirken, men skal ikke overvære selve messen. I stedet besøker vi en historisk vernet eiendom, og beser oss rundt i vakre rom og en nydelig hage.
    Så skal vi lage lunsjen vår selv hos en liten pastaprodusent. Og resultatet nyter vi rundt langbordet som blir dekket på for oss ute i gaten.
    Det blir litt tid på egenhånd etter lunsj, før vi møtes igjen om kvelden og rusler ned til byens pizzeria hvor vi deler kokkens utvalgte pizzaer.

  • Dag 6 : Mandag 7. oktober

    Hjemreise. Retur til Milano Malpensa, og dere blir servert litt drikke og snaks på bussen av Caroline.
    SK4718 14.45 – 17.20