Skip to main content

Carolines eventyrlige Liguria

Unike matopplevelser er i fokus når Caroline Schøning inviterer til sitt Italia. På denne turen skal vi oppleve gode måltider, matkurs, vinsmaking, olivenoljesmaking, turer til små koselige landsbyer, jet set byer, og selvsagt blir det tid til en dukkert i havet.

Søk

Betingelser

Pris pr. person i del av dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom.
Prisen er basert på minimum 15 personer som reiser med fly fra Norge.
Det er mulig å være med på kun land arrangement, uten fly. På forespørsel.

Forbehold om pris-/valuta endringer.

Ikke inkludert/tillegg

*Reise og avbestillingsforsikring
*Eget rom 5 netter. Tillegg i pris, kr. 3480,-
*Tilslutning fra andre byer i Norge. Be om pris.

Oversikt

Norske Caroline Schøning har bodd i Italia i over 30 år, gift italiensk, og pendler selv mellom Torino og Liguria. Hun har drevet sin egen restaurant i Liguria, kjenner maten, språket, menneskene og de små «hemmelige» stedene hvor de lokale går.

Sammen med Caroline skal vi utforske en liten bit av Liguria.

Inkludert

Inkludert:
*Flyreise Oslo Gardermoen -Milano Malpensa t/r med SAS i økonomiklasse inkludert bagasje.
*Skatter og avgifter pr. feb 2025 (forbehold om endringer)
*Program som beskrevet inkl. all transport.
*5 netter i 4-stjernes hotell i Chiavari, del i dobbeltrom inkludert frokost.
*Måltider inkludert: Daglig frokost på hotellet, 4 lunsjer og 5 middager som beskrevet i programmet inkludert lokal vin. Aperitiff, små munnfuller som serveres med lokal vin. *Snaks og drikke på bussturen fra Milano Malpensa.
*Vinsmaking
*Olivenoljesmaking
*Unikt program. Caroline Schøning følger med på hele programmet i Italia.
*All transport som beskrevet. Privat buss, lokaltog.

Program

  • Dag 1: Onsdag 24. september

    Avreise fra Gardermoen direkte til Milano.
    SK4717 Oslo – Milano Malpensa 08.45 – 11.25

    I ankomsthallen møter Caroline Schøning som gleder seg til å ta oss med på sitt unike program.
    Vi reiser direkte til en vinprodusent, som er en av Carolines favoritter. Her senker vi skuldrene mens vi smaker på den ene vinen etter den andre sammen med lokale oster og spekemat som blir dagens lunsj.
    Glade og fornøyde reiser vi videre, og stopper i supersjarmerende Camogli hvor vi tar en kaffe på vei til endelig destinasjon, Chiavari. Her sjekker vi inn på et godt 4-stjerners hotell i sentrum.
    Vi møtes i baren og går i samlet flokk til middag på et tradisjonelt Trattoria.

  • Dag 2: Torsdag 25. september

    Etter frokost møter vi Caroline, og sammen tar vi toget til Santa Margherita Ligure, og buss videre til jetset-byen Portofino. Vi spaserer i den vakre havnen med de karakteristiske husene i forskjellige farger. Det syder av liv i den lille populære byen, så vi avtaler en møteplass og har litt tid til å bese byen på egenhånd. Felles retur med toget tilbake til Chiavari.
    Litt senere blir vi hentet på hotellet med privat buss. Turen går til nabobyen Sestri Levante, og litt videre innover i åsen, til et olivenoljepresseri. Her får vi omvisning, lære og smake forskjellige kvaliteter, og senere blir vi servert lokale smaker fra grillen som er vår middag. En kontrastfylt og opplevelsesrik dag.

  • Dag 3: Fredag 26. september

    Frokost. I dag er det det ukentlige markedet i byen, hvor du kan kjøpe alt….pluss litt til.
    Så møtes vi på togstasjonen for å ta toget i retning Cinque Terre. Men vi går av toget før vi har kommet så langt, et sjarmerende lite sted hvor tiden har stått stille.
    Vi tar den lokale bussen til toppen for å slippe alle de bratte oppoverbakkene for en «enkel» lunsj ‘fersk pasta med sjømat, før vi går nedover bakkene gjennom koselige smug og grønnsakshager med en utsikt som tar pusten fra alle og enhver. Vi gjør et lite stopp i bakken hos en lokal vinprodusent hvor vi får smake på en av hans lokale viner.
    Vi spaserer videre mot togstasjonen, og har du lyst til å hoppe i havet legger vi inn litt tid til en rask dukkert før vi tar toget tilbake til Chiavari.
    I kveld lager vi vår egen middag hos en liten pastaprodusent. Og resultatet nyter vi rundt langbordet som blir dekket på til oss ute i gaten.

  • Dag 4: Lørdag 27. september

    Frokost. I dag har du valget mellom to turer, en fottur i åsen eller en bytur. Lett lunsj er inkludert på begge turer. Felles middag om kvelden på en god restaurant.

    Fottur.
    Sammen med en erfaren engelsktalende guide vandrer dere fra Chiavari til Zoagli. (Turen er ca. 11km, lett vandring) Først oppover gjennom skogen på litt bratte stier, deretter flatere på vei, før man går ned igjen mot togstasjonen. Underveis stopper vi innom en lokal kolonial som serverer deilige ferske rundstykker med nydelig pålegg, og lokal vin. Fantastisk utsikt mot havet, og det er muligheter for en dukkert i sjøen før toget tilbake til Chiavari hvor du har litt tid på egenhånd før middag.

    Bytur til Genova.
    Sammen med Caroline tar dere toget ca. 1 time til havnebyen Genova. Byen er Italias sjette største by, har en fantastisk gamleby, og er nettopp kåret til en av de meste spennende byene å besøke i Italia.
    Caroline tar dere med til noen av sine favoritter, og dere stopper for en matbit og litt å drikke på et lokalt sted. Tilbake med toget til Chiavari.
    (Caroline er ikke sertifisert Genova guide, og vil ikke guide, men kjenner byen godt og vil vise rundt)

  • Dag 5: Søndag 28. september

    Frokost. Du har dagen på egenhånd helt frem til ettermiddagen, da inviterer Caroline til italiensk matkurs i en privat bolig en kort busstur unna. Middagen, som vi lager sammen, serveres ute i hagen. Og selvfølgelig med lokale viner til.
    Glade, mette og kanskje litt trette blir vi kjørt tilbake til hotellet i privat buss.

  • Dag 6: Mandag 29. september

    Frokost og hjemreisen. Retur til Milano Malpensa.
    SK4718 Milano Malpensa – Oslo 14.45 – 17.20 (direkte)

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
24/9Carolines eventyrlige Liguria Mer enn 824 845,-Bestill