Skip to main content

En kulinarisk reise til Innlandet

Velkommen med på en smakfull og opplevelsesrik reise til det vakre området rundt Mjøsa og Lillehammer. Sammen med reiseleder Caroline Schøning skal vi besøke lokale produsenter av mat og drikke, og får selvsagt smake noe av alt det deilige vi får presentert underveis. Vi skal også innom en spennende designbedrift og vi får en privat omvisning til en svært spennende utstilling på Lillehammer kunstmuseum.

Søk

A-kortrabatt

A-kortpris: fra kr. 4.655 ,-
Pris uten fordelskort: fra kr. 4.955 ,-

Sett inn kampanjekode: AKORT i bestillingen for å få A-kortrabatt

Med Aftenpostens fordelsprogram A-kortet kan du bestille dette programmet med byK™ til en gunstig pris. Prisen gjelder for innehaver av A-kortet og inntil 5 personer i samme husstand. A-kortnummer må oppgis ved bestilling.

 

Ikke inkludert/tillegg

• Enkeltromstillegg Bryhni Søndre: kr. 1.095- (begrenset antall enkeltrom)
• Måltider utover det som er beskrevet.
• Drikke som ikke er nevnt i programmet. Bestilles og betales på stedet.
• Reiseforsikring
• Avbestillingsbeskyttelse

Prisen er basert på en gruppe på minimum 12 personer. Vi tar forbehold om eventuelle program- og prisendringer.

 

Program

 • Dag 1: 09. august

  Reiseleder møter på Oslo S og vi tar felles buss til Hamar. Vi får en enkel frokost på bussen, i tillegg til at Caroline vil servere småkaker.

  Etter en drøy time er vi framme og første stopp er Domkirkeodden. De som gikk til messe i katedralen i Hamarkaupangen i middelalderen ble møtt av gregoriansk sang og vi får formidlet historien og fortellingene fra middelalderen gjennom de samme sangene. Domkirkeodden har trolig landets største offentlige kokeboksamling med godt og vel 5500 kokebøker! Kokebøker forteller ikke bare om hvordan man kan lage mat, men er en viktig kulturhistorisk kilde til den tiden de ble skrevet. Her finner vi også en av landets største urtehager, med rundt 400 vekster, mange av dem ble dyrket i klosteret sin tid. Urtene var datidens apotek, og munkene hadde stor kunnskap om de ulike plantene.

  Turen går videre gjennom det vakre og åpne kulturlandskapet, langs små og store gårder med Mjøsa som perfekt bakgrunn. Vi skal til Atlungstad Brenneri som byr på en liten omvisning og lunsj. Vi får også smake noe fra deres produksjon. Fra Atlungstad strand er det muligheter for å kjøle seg ned med et lite Mjøsbad, for de som lar seg friste til det. I juni ble Atlungstad Brenneri en av vinnerne i European Heritage Award/Europa Nostra Award. Prisene går til Europas beste restaurerings- og bevaringsprosjekter og andre fremragende prestasjoner innenfor kulturminnebevaring. I år fikk 30 prosjekter fra 18 land priser, og det ble delt ut priser i fem kategorier. Atlungstad Brenneri ble hedret i klassen for «Bevaring og tilpasset gjenbruk» og vant den anerkjente, internasjonale prisen for arbeidet med å ta vare på og gjenoppbygge brenneriet, ta det i bruk på nye måter og tilgjengeliggjøre stedet, historien og kunnskapen for allmenheten.

  Så tar vi turen innom Louise på Fredheim gårdsutsalg. Fredheim Gård har vært i familien siden 1939 og her får du kjøpt grønnsaker, egg, saft, gele, sjokolade, kjeks, ost og mange andre spennende matvarer.

  Så til vakre Bryhni Søndre hvor vi skal overnatte i den nyrestaurerte kårboligen fra 1760. Gården er tildelt Olavsrosa fra Norsk Kulturarv, som den eneste i Stange kommune. Vår reiseleder Caroline er utdannet kokk og til vanlig bosatt i Italia. Vi inviteres inn på kjøkkenet på gården til en aperitiff før middag hvor Caroline skal lære oss en enkel forrett. Så er det klart for middag. For en dag!

  F/L/M

 • Dag 2: 10. august

  Deilig frokost på Bryhni Søndre før vi sier farvel til vertskapet og blir kjørt i buss til Fåberg.

  Etter ca. en times tid er vi framme hos MENT der det blir omvisning, foredrag og shopping for de som ønsker. Søstrene Ingvild og Sidsel startet opp MENT i en nedlagt skifabrikk på Fåberg høsten 2012 og har siden den gang hatt et brennende ønske om å designe og produsere kvalitetsprodukter som ikke er påvirket av lite bærekraftige, kortlevde trender.

  Det er nå tid for lunsj og vi stopper på Lillehammer bakeri. Her har gründere og initiativtakere Sigurd og Gro-Eva virkelig skapt en møteplass man gjerne vil komme tilbake til. Vi får høre litt om deres historie og får servert en deilig lunsj.

  Og mens vi er på Lillehammer kan vi ikke la være å ta turen innom Lillehammer kunstmuseum. Akkurat nå viser de nemlig utstillingen Stepping out! - en kinesisk utstilling om historie, fremtid, tradisjoner og moderne kvinner. byK står jo for "by KinaReiser", så vi måtte jo bare legge inn dette når det passet slik. Vi får en privat omvisning. «Enda en gang har museet i den lille byen i Gudbrandsdalen klart å skape en kunstbegivenhet av internasjonale dimensjoner. Det er imponerende! Dette er ikke bare en berikende og spennende utstilling, den er viktig. «Stepping Out!» er et absolutt must i norsk kunstsommer! Anmelder Mona Pahle Bjerke, NRK».

  Fulle av nye inntrykk og opplevelser setter oss på bussen tilbake til Oslo og vårt kulinariske eventyr er over for denne gang.

  F/L

  Reisen arrangeres i samarbeid med VisitOsloRegion

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
9/8En kulinarisk reise til InnlandetMer enn 84 955,-Bestill