Skip to main content

Skøyens fortid og framtid med matstopp

Skøyen kan nok for mange virke usjarmerende, men har en spennende historie. 
Hvorfor ble Skøyen et industrisentrum, og hvilke hemmeligheter skjuler seg i området. Gammel industri har blitt kulturhus, spisesteder, boliger, og strøket har flere arbeidsplasser enn noen gang. Bli med og hør mer om den spennende fortiden, og like spennende framtiden. Og som vanlig har vi langt inn matstopp på veien.

Søk

Program

Skøyen kan ved første øyekast virke usjarmerende, men har en historie som omfatter alt fra ubåter til Rolling Stones og et forlystelsessted med ridende kelnere – og ikke noe sted i Oslo vest har forandret seg like mye som Skøyen de siste årene. I dette området har det vært britiske munker, inkaindianere og nederlandske tømmeroppkjøpere. Her har herskapelige gårder solgt ut tomter til flotte fritidseiendommer som Sjølyst og Karenslyst, eid av enken etter apoteker Maschmann. 
Fra slutten av 1800-tallet ble Skøyen et industristed, avstengt for allmennheten. I nesten 100 år var området lukket. Bak murer og gjerder gikk arbeidet hos Thune og Nebb, Monier og Skabo, bedrifter som leverte alt fra lokomotiver og turbiner til elektrisk utstyr. Etterhvert kom bilforretningene, sportshallene og Messehallen, med 15 millioner besøkende på 40 år. Siden år 2000 har tusenvis av mennesker flyttet inn og strøket har flere arbeidsplasser enn noengang. Gammel industri er blitt kulturhus, bevertningssteder og boliger, og mer skal bygges. Skøyen er et trafikalt knutepunkt som skal forsterkes med T-bane når Fornebubanen kommer. I bydelen diskuteres det heftig om byggehøyder, fortetning og bruken av Bestumkilen, Oslos siste store ikke-kommersielle strandområde. Bli med på tur og hør mer om den spennende fortida og den like spennende framtida, og vi har som vanlig lagt inn matstopp på veien.

Betingelser

Kjøpte billetter refunderes dessverre ikke. I de tilfeller der vi må kansellere avgangen pga for få påmeldte, eller uforutsette hendelser, vil man få tilbud om å utsette vandringen til en annen dato eller får pengene refundert.
Minimum antall deltagere: 8

A-kortrabatt

A-kortpris: fra kr. 1.195 ,-
Pris uten fordelskort: fra kr. 1.295 ,-

Sett inn kampanjekode: AKORT i bestillingen for å få A-kortrabatt

Med Aftenpostens fordelsprogram A-kortet kan du bestille dette programmet med byK™ til en gunstig pris. Prisen gjelder for innehaver av A-kortet og inntil 5 personer i samme husstand. A-kortnummer må oppgis ved bestilling.

Avganger & priser

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
8/6Skøyens fortid og framtid med matstopp Fullt1 295,-Fullt
31/8Skøyens fortid og framtid med matstopp 81 295,-Bestill
12/10Skøyens fortid og framtid med matstopp Mer enn 81 295,-Bestill