Skip to main content

Mat, vin og opplevelser i Liguria

***** Fulltegnet***** Caroline Schøning er norsk, bosatt i Italia, og elsker å vise deg unike steder hvor hjertet banker for god mat og drikke. Caroline har selv vært kokk i egen restaurant i 15 år, og på denne reisen tas du med til Carolines «hemmelige» steder og møter hennes matvenner. 
Du får også mulighet til å være med Caroline på matkurs i et privat kjøkken hvor vi lager festmiddag sammen, og Caroline lærer bort smakfulle enkle retter du kan imponere med hjemme. 
Dette er en reise proppfull med mat, drikke og unike opplevelser. Passer for alle, om du reiser alene eller med reisefølge. Bli med da vel!

Søk

Inkludert

-Flyreise tur/retur Oslo – Milano Malpensa med SAS i økonomiklasse.
-Skatter og avgifter pr. oktober 2023. Fly og hotell.
-4 netter i firestjernes hotell, dobbeltrom med frokost.
-All transport som beskrevet, buss og tog.
-Caroline møter på flyplassen og følger med på hele turen. 
-Carolines unike program som beskrevet inkludert de fleste måltid. Frokost på hotellet. 4 lunsj, snaks på bussen tur/retur Malpensa, 3 middag hvor en er pastakurs.

Ikke inkludert/tillegg

-Reiseforsikring, avbestillingsforsikring.
-Tilslutning fra andre byer i Norge. Kan arrangeres.
Tillegg:
-Enkeltrom 4 netter, kr. 2800,-
-Matkurs med Caroline, kr. 1465,- pr. person.

Forbehold om pris-/valuta endringer.

Betingelser

Pris pr. person i del av dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom.
Prisen er basert på minimum 15 personer som reiser med fly fra Norge.
Det er mulig å være med på kun land arrangement, uten fly. På forespørsel.

Forbehold om pris-/valuta endringer.

Program

  • Torsdag 9. mai

    Avreise fra OSL Gardermoen direkte til Milano Malpensa med SAS 07.55 – 10.35
    I ankomsthallen møter dere en sprudlende Caroline. Vel avgårde fra flyplassen i privat buss, starter turen med «bulder og brak». Caroline serverer bobler og matpakke som vi nyter mens vi kjører avgårde til dagens første stopp, en risotto ris produsent. Her får vi omvisning på gården, og innføring i dyrking av Italias kanskje mest kjente produkt.
    Ferden går videre for vinsmaking hvor vi også blir servert lokal spekemat. Mens vi smaker oss gjennom den ene gode vinen etter den andre får vi et godt innblikk i historien om Barbera.
    Gode og mette, og kanskje litt trette, passer det perfekt med en liten høneblund mens vi kjører til kysten, den italienske rivieraen.
    Vi skal bo godt på et fire stjernes hotell i byen Chiavari.
    Vi møtes igjen før middag, og går i samlet tropp til byens vinbar hvor vi blir servert deilige lokale retter.

  • Fredag 10. mai

    I dag tar vi det litt med ro. Noen vil kanskje sove litt ekstra, andre tar seg et morgenbad, eller vandre rundt på det ukentlige marked i byen hvor du får kjøpt alt pluss litt til.
    Frokost serveres på hotellet.
    En av Italias beste focaccia blir laget i Liguria, og vi tar den lokale bussen til et bakeri som er Carolines favoritt.
    Her får vi et innblikk i hvordan den blir laget, og selvsagt blir dagens lunsj rykende fersk focaccia som vi nyter hos bakeren eller kanskje på stranden? Alt etter humøret til værgudene.
    Det går alltid et tog…derfor tar vi toget til en av de mange små byene som ligger langs kysten.
    Om kvelden skal vi inn på bakrommet til en pasta produsent. Her skal vi lage pasta selv som selvsagt blir kveldens middag. Vi nyter resultatet rundt langbordet som de har dekket på til bare oss.

  • Lørdag 11. mai

    Frokost på hotellet.
    I dag står du opp tidlig, om du vil, og går sammen med Caroline til et matmarked, matbutikker og til et supermarked om det er noe du ønsker å handle med hjem.
    Om du heller ønsker en rolig morgen, møtes vi litt senere for å ta toget til en annen by som ligger langs kysten i retning de berømte 5 terre. Vel av toget tar vi den lokale bussen til toppen for å slippe alle de bratte oppoverbakkene.
    På toppen stopper vi for en «enkel» lunsj, før vi «ruller» nedover bakken gjennom koselige smug og grønnsakshager med en utsikt som tar pusten fra alle og enhver.

    Så går vi til en lokal vinprodusent hvor vi skal smake oss gjennom noen av vinene før vi vandrer videre, glade og fornøyde.
    Til de som vil, kan du ta toget videre til 5 terre mens vi andre reiser tilbake til hotellet for litt avslapping.
    Kveldens middag blir pizza og en annen spesialitet fra området.

  • Søndag 12. mai

    Frokost på hotellet.
    I dag skal vi opp i høyden og oppleve de frodige grønne åsene. En privat buss «klatrer oppover til den lokale slakteren som venter på oss med lokale smaker.
    Turen går videre til en bitteliten sjarmerende by hvor vi rusler rundt omkring, og tar en kopp kaffe på en av de lokale barene.
    På vei tilbake til Chiavari stopper vi hos en øl produsent hvor vi også selvsagt skal få smake.

    I kveld har du to valg:
    *Bli med på italiensk matlagingskurs med Caroline. Vi lager mange forskjellige retter som vi nyter rundt langbordet i et privat hjem til slutt. Dette er tradisjonelle retter som dere selv lager mens Caroline forklarer, veileder og hjelper til.
    (mot tillegg)

    *Middag på egenhånd.

  • Mandag 13. mai

    Frokost på hotellet før vi starter reisen tilbake til Milano og Malpensa.
    Avreise med SAS direkte til Oslo Gardermoen 14.45 – 17.20.