Skip to main content

Trines matblogg til fantastiske Piemonte

Det er ti år, og mange matreiser siden Trine inviterte til Piemonte første gang. 
Denne gang inviterer ikke Trine kun til matkurs, men også til smaking av sin egen vin som produseres i området og som nylig ble lansert her i Norge.
 
Vi har gjort en liten vri denne gang og leid en stor villa. Her skal vi lage mat sammen på et bra utstyrt kjøkken, og du får en unik mulighet til å lære av Trine. Med seg på kjøkkenet har hun dyktige Caroline som bor i Italia, er kokk, og har et stort hjerte for det tradisjonelle italienske kjøkken.
Det blir flere matkurs og matlaging i huset, men vi skal selvfølgelig også ut å spise lokalt. Vi skal på vinsmaking, på sightseeing, på shopping og smaking av lokalprodusert mat, og vi skal mest av alt kose oss.

Søk

Inkludert

•    Flyreise tur retur i økonomiklasse med SAS inkl. skatter og avgifter pr. des 23
•    Overnatting i privat villa, enkeltrom med eget bad. 
        Dobbeltrom mulig, spør ved bestilling. Begrenset antall rom.
•    Alle måltider, frokost, lunsj og middag.
•    4 middager inkl. vann, vin og kaffe. 1 middag på gourmetrestaurant.
•    4 lunsj inkl. vann, vin og kaffe. 
•    1 brunsj
•    2 matkurs med Trine og Caroline. Inkludert vin.
•    Program som beskrevet lagt opp av Caroline Schøning. 
•    Smaking av ost, vin etc.
•    Trine Sandberg følger med gruppen fra Oslo. 
•    Transport i minibuss som beskrevet i programmet. 

Ikke inkludert/tillegg

• Tilslutning fra andre byer i Norge. Spør oss om pris.
• Reise- og avbestillingsforsikring

Forbehold om pris-/valuta endringer. Endringer i rekkefølge i program.

Betingelser

Pris pr. person i enkeltrom.
Det er mulig med dobbeltrom, spør ved bestilling. 
Prisen er basert på minimum 15 personer som reiser med fly fra Norge.


Forbehold om pris-/valuta endringer.

Program

 • Dag 1: Torsdag 23. mai

  Avreise fra Gardermoen med SAS direkte til Milano Malpensa. Tilslutning fra andre byer i Norge er mulig. På flyplassen i Milano venter Caroline. Vel inne på bussen blir dere servert et glass med Metodo classico, og noen lokale delikatesser mens vi kjører av gårde retning rismarkene.
  På de irrgrønne markene på Posletta med sine vannkanalsystemer blir blant annet risottorisen dyrket, regionenes kulinariske stolthet. Den norditalienske risen eksporteres over store deler av verden, og har vært dyrket i dette området siden 1400-tallet. Vår første opplevelse blir i rismarkene hvor vi får se risaksene på nært hold, og vi får et godt innblikk i hvordan risen blir dyrket, høstet inn og bevart.
  Risotto er en av signaturrettene i Piemonte, og som selvsagt inngår i dagens lunsj på en hyggelig og god restaurant.
  Etter dessert og kaffe besøker vi en av de viktigste og eldste risprodusentene som åpner døren for oss. Her får vi omvisning og et godt innblikk i historien, og hvordan det har forandret seg i årenes løp med dyrking, innhøstning og klima utfordringer.
  Glade, mette og kanskje litt trette passer det utmerket med en liten høneblund mens bussen kjører videre til Canelli, i provinsen Asti, hvor vi skal bo.
  Innkvartering i enkeltrom, i en villa med høy standard. Alle rom har eget bad/Wc.

  Så samles vi igjen og Trine og Caroline informerer om opplevelsene som venter oss i dagene som følger.

  Det har vært en lang dag og vi lar roen synke inn mens vi koser oss og nyter oster og spekemat med lokal vin i solnedgangen.

 • Dag 2: Fredag 24. mai

  Alle italienske byer har en ukentlig markedsdag og Canelli er selvsagt ikke noe unntak. Det er nesten som en fest i byen når det er marked hvor du får kjøpt omtrent alt pluss litt til.

  Men før vi skal forville oss i folkemengden på jakt etter noe som du «må» kjøpe, skal vi kose oss med frokosten som Trine og Caroline har laget.
  Det kan være at det er noen morgenfugler som allerede har fått med seg soloppgangen, tatt seg en tur i vinrankene eller en dukkert i svømmebassenget før kaffen står klar.

  Så går turen ned til byen, forbi vinmarker mens vi nyter den fantastiske utsikten. Vi går nedover små trange smug, med sjarmerende fargerike hus på hver side, og veien ender alltid på en plass med en kirke eller to. Dette er nesten som et paradis for de som liker å fotografere.

  Vi møtes for en Spritz og enkel lunsj på torget før vi skal inn i selve «katedralen». Dette er ikke en hvilken som helst katedral, men en sprudlende katedral hvor de produserer en av fylkets mest kjente bobler. Vi får være med inn i den fantastiske kjelleren til Contratto, 150 år gammel vinhistorie, og selvsagt får vi smake.

  Så rusler vi hjemover, en liten økt oppover denne gang, og det blir tid til å slappe av litt ved bassengkanten før vi møtes for kveldens matlagingskurs. Middag i kveld er rettene vi tryller frem, som vi nyter i felleskap rundt langbordet.

 • Dag 3: Lørdag 25. mai

  Dagen starter på italiensk vis. Italienere er ikke så høytidelige med frokosten, det holder med en kopp kaffe, en søt kjeks eller en brødblings før de farter av gårde for å starte dagen.

  Det samme skal vi gjøre i dag, for å komme oss tidlig av gårde for å se hvordan de lager mozzarella hos en liten osteprodusent. Vi kjøper også med oss litt «hjem».
  Vi fortsetter som italienere selv gjør det, med et lite mellommåltid med ost, salami, brød og et glass vin, før turen går videre til en grappa produsent. Italienere tar seg gjerne et lite glass grappa for å synke maten, og vi gjør det samme for å gjøre oss klar for neste besøk som er en produsent av de berømte mandelmakronene som heter Amaretti. Her produseres det Amaretti for enhver smak, og finnes det noe bedre enn å avslutte smakingen med en kopp espresso?

  Og så skal vi selvsagt smake Trines egen vin!

  Etter mange smakinger hos flere produsenter fant Trine sin favoritt produsent, og I 2023 lanserte Trine «Trines vin». Dette er en rødvin på druen Barbera fra nettopp Piemonte.
  Vinen kan kjøpes i enkelte pol og i Vinmonopolets bestillingsutvalg.


  Så pynter vi oss litt for kvelden, og til et herremåltid på en lokal restaurant med moderne stil.

  I kveldens mulm og mørke kjøres vi hjem hvor vi koser oss med en hyggelig prat, eller rusler til sengs.

 • Dag 4: Søndag 26. mai

  Ut i solen, opp i trærne og sprik med tærne….det er Søndag med stor S for både italienere og nordmenn!

  Når du har våknet rusler du inn på kjøkkenet hvor Trine venter med frokosten. Hvem vet, kanskje du blir servert hennes nybakte eltefrie rundstykker?

  Etter hvert kommer sjåføren vår og tar oss med til de myke duvende dalene med vinranker så langt øye kan se. Vi skal til søndags lunsj!

  Som det seg hør og bør i Italia så starter man søndagslunsjen med en aperitiff. Vår aperitiff blir på en liten vingård. Den italienske søndagslunsjen er som poesi. På fat kommer den ene retten etter den andre rullende ut fra kjøkkenet.

  Det er godt å kunne røre litt på seg etter en kraftig lunsj, og etter en times tid til fots gjennom vinmarkene ender vi i Barolo hvor bussen står og venter på oss. Med roser i kinnene og stjerner i øynene reiser vi hjem og slapper av litt før vi starter å lage middagen sammen.
  Litt sånn småmat, og kanskje en god salat av solmodne tomater for å kunne holde av litt plass til småkakene. Italienske småkaker….det er jo tross alt søndag!

 • Dag 5: Mandag 27. mai

  Caroline skjemmer oss bort med deilig frokost før vi tar farvel med henne og setter oss på bussen i retning Malpensa flyplass. Avreise fra Malpensa kl. 14.45. Vi flyr direkte med SAS tilbake til Gardermoen.

Hotell

Cascina Canelli og Casa Bella Vista
Vi fordeler oss i to private villaer med kort gangavstand fra hverandre. Begge med høy standard beliggende midt i vinrankene på toppen av en ås ovenfor Canelli sentrum. Fantastisk vakker utsikt. Det e...