Skip to main content

Al Andalus - en spansk symfoni

Bli kjent med Spanias hjerte på denne legendariske togreisen fra Santiago de Compostela til Sevilla. Opplev romantikk, lidenskap og historie. Reis med stil på et av Europas mest luksuriøse tog, Al Andalus. Spania er en smeltedigel av orientalske og vestlige kulturer. Her har påvirkningene fra fønikere, romere, arabere og mange andre folkeslag skapt et unikt kulturlandskap. Denne enestående og herlige togreisen tar deg til noen av de vakreste byene i Spania; Santiago de Compostela, León, Ávila, Toledo, Cordoba og Sevilla.

Reiserute
Santiago de Compostela – Ourence  – Galicia - León – Ávila – Toledo – Cordoba - Sevilla

Høydepunkter
- En unik togtur på 1250 kilometer gjennom Spania fra nord til sør
- Besøk til fire spanske regioner: Andalusia, Castilla–La Mancha, Castilla–León og Galicia
- Opplev seks steder på UNESCOs verdensarvliste: Aranjuez, Ávila, Córdoba, Toledo, Santiago de Compostela og Sevilla
-  Kulinariske spesialiteter og gode viner
- Vinsmaking i en bodega i vinregionen Ribeira Sacra
- Båttur gjennom den spanske fjordkysten i nasjonalparken Islas Atlánticas i Sil Canyon
- Flamenco-museum i Sevilla

Om Al Andalus
Luksustoget Al Andalus er trolig det mest romslige og eksklusive turisttoget i verden. I de fire salongene, ekte jernbanejuveler bygget mellom 1928 og 1930, serveres frokosten à la carte, i tillegg til utvalgte middager og treretters måltider. Å reise med Al Andalus er også en reise rundt i det rike spanske kjøkkenet, med sine utallige retter som er forankret i de kulinariske tradisjonene til folket som har formet dets historie. I baren kan man når som helst nyte en espresso, en sherry eller en Tom Collins og slappe av i de elegante salongene mens man nyter landskapet gjennom de store vinduene.

Søk

Avganger & priser

Reisedatoer
20.- 28. august 2022
01.- 09. september 2022 (venteliste Gran Clas, noen ledige Deluxe Clas)
31. august - 8. september 2023

Begrenset antall plasser.

Estimert pris for avgangene i 2022 fra kr 71.795,- pr. person i delt dobbeltrom på hotell og delt Gran Clas-kupé på toget. Tillegg Deluxe Clas-kupé fra kr. 6.600,-. Eksakt pris oppgis på forespørsel. Send inn en forespørsel via kontaktskjema eller kontakt oss pr. e-post eller telefon.

Inkludert
•  Togreise fra Santiago de Compostela til Sevilla med fem overnattinger om bord på toget i kategorien som er bestilt.
• Tre overnattinger på hotell
•  Alle måltider i henhold til reiseruten (B = Frokost, L = Lunsj, M = Middag)
•  Byturer og ekskursjoner som nevnt i programmet
•  Flerspråklig reiseleder på toget for maks. 31 passasjerer
•   Engelsktalende lokale guider på alle stoppene
•  Transport flyplass – hotell t/r

Ikke inkludert
•  Flyreisen Norge - Spania t/r. Kan bestilles mot tillegg.
•  Reiseforsikring
•  Avbestillingsbeskyttelse
•  Program, måltider og drikke som ikke er nevnt i programmet.

Bestilling og betalingsbetingelser
Depositum ved bestilling Gran Class: fra kr. 11.000,- pr person

Andre betingelser
Et ikke refunderbart depositum betales ved bestilling
Restbeløpet må være byK i hende senest 95 dager før avreise

Avbestillingsbetingelser
Ved avbestilling fra depositum er betalt fram til 95 dager før avreise tapes innbetalt depositum.
Ved avbestilling 94 dager eller mindre før avreise tapes 100% av det totale beløp.

For internasjonale flybilletter gjelder egne regler knyttet til flybillettene, spør ved bestilling.

Vi tar forbehold om programendringer, samt prisendringer som følge av valutasvingninger og generell prisstigning utenfor byKs kontroll.

Det kreves et minimum antall deltagere for at turen skal gjennomføres.

Program

 • Dag 1: Ankomst Santiago de Compostela

  Ankomst og transport til hotellet, Parador Santiago de Compostela, som sies å være verdens eldste hotell. Resten av dagen til egen disposisjon.

  Overnatting: Parador Santiago de Compostela (eller lignende) (M)

 • Dag 2: Rias Baixas

  Rías Baixas er navnet på regionen der elvemunningene i Atlanterhavet når dypt inn i landet. Vakre strender, vill natur og et mangfoldig kulinarisk miljø venter. Denne delen av Galicia er ikke bare preget av sin unike naturskjønnhet med sin kystlinje av fjorder og øyer, men også av sine dypt rotfestede tradisjoner. Under en båttur til blåskjellfarmene hvor verdens beste blåskjell og kamskjell dyrkes, får dere anledning til å smake på fersk sjømat direkte fra havet. Hvis været tillater det, drar dere også på utflukt til Cíes-øyene, perlen i Islas Atlánticas nasjonalpark. Etterpå besøker dere den historiske fiskerlandsbyen Combarro, med et sentrum som er et karakteristisk eksempel på Galicias tradisjonelle arkitektur.

  Overnatting: Parador Santiago de Compostela (eller lignende) (F,L,M)

 • Dag 3: Santiago de Compostela

  Santiago de Compostela er endestoppet for 10 000 pilegrimer på Camino de Santiago, hvor de besøker helligdommen til apostelen St. Jakob den store. Her kan dere nyte en tur gjennom byens historiske sentrum. Sent på ettermiddag går dere om bord på Al Ándalus privattog og installerer dere i kupeen. Mens toget ruller sørover, blir dere servert en typisk galisisk middag i restaurantvognen.

  Overnatting om bord (F,L,M)

 • Dag 4: Galicia

  Morgenen til egen disposisjon hvor dere kan utforske Ourense på Rio Miño. Tilbake på toget serveres det lunsj mens Al Ándalus fortsetter sørover. Dere ankommer Ribeira Sacra, en spansk vinregion nær den portugisiske grensen. Her vil dere bli tatt med på et elvecruise i den spektakulære Sil Canyon, med kløfter så dype som 500 meter.

  Overnatting om bord (F,L,M)

 • Dag 5: Leon og Avila

  Det første stoppet i dag er León, et av de viktigste stoppene for pilegrimer fra Jakobstiden på vei til Santiago de Compostela. Her besøker dere León-katedralen, en gotisk kirke fra 1200-tallet. Senere fortsetter toget mot Ávila, et av UNESCOs verdensarvsteder. Ávilas enorme bymurer dateres tilbake til 1000-tallet og tilhører en av de best bevarte og mest komplette middelalderske festningsverkene i verden. I en høyde på 1.128 meter får dere en spektakulær utsikt over alt som gjør Castilla vakkert: gotiske herregårder; smale, svingete gater; store romanske kirker og selvfølgelig de 88 tårnene i den 2,5 kilometer lange bymuren.

  Overnatting om bord (F,L,M)

 • Dag 6: Toledo

  Toledo er kjent som "De tre kulturers by", siden kristne, maurere og jøder har satt sine spor her. Toledo er et levende museum som har kirker, palasser, hus i orientalsk stil, trange gater og en romantisk atmosfære. Dere vil få se klosteret San Juan de los Reyes; synagogene Santa María la Blanca og El Tránsito, og det berømte maleriet «Begravelsen av greven av Orgaz» av El Greco i Iglesia de San Tomé. På ettermiddagen kan dere nyte litt fritid før dere går om bord på toget igjen. Om kvelden fortsetter Al Ándalus mot Aranjuez, en av sommerresidensene til kongefamilien siden 1500-tallet. Hvis dere vil, kan dere ta en kveldstur gjennom byen.

  Overnatting om bord (F,L,M)

 • Dag 7: Cordoba

  I dag besøker dere byen Córdoba, hvor det mauriske Spania hadde sitt intellektuelle, kulturelle og økonomiske høydepunkt. Under kalifatet Córdoba på 900-tallet bodde det rundt en halv million mennesker her. Kristne, jøder og muslimer levde her fredelig side om side. En guidet tur gjennom gamlebyen bringer dere nærmere det viktigste arkitektoniske komplekset i byen – den store moskeen i Córdoba – med sine muslimske bønnehaller og kristne kapeller. Dere rusler gjennom de trange gatene i det jødiske kvarteret før dere setter dere på toget igjen.

  Overnatting om bord (F,L,M)

 • Dag 8: Sevilla

  En bytur i Sevilla bringer dere nær skikkelser som Don Juan, Barberen i Sevilla og grev Almaviva fra Figaros og Carmens ekteskap. Dere ser også Sevilla-katedralen – den største gotiske katedralen i verden; Giralda-klokketårnet – en gang en minaret av den store moskeen i Sevilla – og Alcázar i Sevilla, begge fantastiske eksempler på andalusisk Mudéjar-arkitektur. Denne kvelden vil dere bli servert en andalusisk avskjedsmiddag i en vakker restaurant som ligger i et gammelt palass.

  Overnatting: Hotel Alfonso XIII (eller lignende) (F,L,M)

 • Dag 9: Hjemreise

  Transport fra hotellet til flyplassen for hjemreise til Norge.

  (F)