Skip to main content

Kulinariske Liguria

Blir du med til Liguria i november? Liguria er nydelig på denne årstiden. Det er litt kjøligere, men det kan fortsatt være flotte dager med strålende sol som varmer både kropp og sinn. Den klare luften gjør at vi kan se fjellkjeden i Piemonte med snø på toppene, og på ekstra klare dager kan du til og med se den franske øya Korsika. Det er på denne årstiden vi opplever hverdagen og det “ekte italienske livet” som vi så gjerne vil få en smak av, med lokale festivaler, markeder og oliveninnhøstingen. Det blir også en lett vandring mellom et par av byene i pittoreske Cinque Terre.

Caroline Schøning bor i Liguria og tar oss med rundt i et område der hun er lommekjent. Vi skal spise nydelig mat på hennes utvalgte steder, for som selvlært kokk og tidligere restauranteier i området kjenner hun til de beste stedene. Og dette er stedene du gjerne ikke finner selv.
Vi holder gruppen liten for å skape den fine stemningen. Har du ikke reisepartner vil du garantert ikke føle deg alene sammen med Caroline og resten av gruppen.

Søk

Tillegg

• Reiseforsikring og avbestillingsbeskyttelse
• Enkeltromstillegg: kr. 2.355,- pr. person
• Tilslutning fra andre byer i Norge. Be om pris.

 

Program

 • Dag 1: Tirsdag 1. november

  Avreise fra Oslo Gardermoen direkte til Milano Malpensa.
  Caroline møter oss i ankomsthallen på flyplassen. Vel om bord i bussen blir vi servert litt drikke og noe å knaske på, og turen går direkte videre til en vinprodusent for omvisning og vinsmaking med enkel servering av lokale produkter. Dette blir dagens sene lunsj.

  Så mot kysten. Vi stopper for en liten aperitiff med vakker utsikt utover havet, før vi sjekker inn på hotellet i hjertet av Chiavari.

  Middag på den lokale vinbaren om kvelden.

 • Dag 2: Onsdag 2. november

  Etter frokost tar vi toget et stykke på vei, og går deretter videre langs stranden til den lokale fiskerestauranten. Her serveres vi et deilig måltid med dagens fangst før vi hopper på lokalbussen tilbake til Chiavari.

  Uformell middag på en av byens pizzeriaer om kvelden.

 • Dag 3: Torsdag 3. november

  Frokost på hotellet. Ukedager betyr mindre folk på tur i populære Cinque Terre, de fem små fiskelandsbyene som ligger som vakre fargeklatter langs Liguria-kysten. Vi tar på gode sko for lett vandring og setter oss på toget. Vel fremme blir vi først med på vinsmaking hos en lokal produsent med en helt spesiell vin. Etter vinsmakingen går vi en tur i åsen, og spiser lunsj etter hvert. Turen tar ca. 1 time og 30 minutter å gå.

  Etter lunsj går vi til neste by som tar ca. 20 min å gå, og hvor vi stopper opp for en kopp kaffe før vi tar toget tilbake til Chiavari. For de som ønsker å gå lenger er det mulig å gå ca. 1 time og 45 minutter til neste by hvor man kan ta toget tilbake til Chiavari på egen hånd.

  Om kvelden blir det middag hjemme hos den lokale fiskeren.

 • Dag 4: Fredag 4. november

  Det er marked i Chiavari i dag og vi bruker litt tid her etter frokost. Så tar vi lokalbussen til en naboby hvor vi får se hvordan man lager fersk pasta. Deilig, fersk pasta blir derfor vår lunsj i dag.
  Etter lunsj går vi til en olivenoljeprodusent hvor vi får smake olivenolje, og en innføring i produksjonen. Olivenoljen fra Liguria er delikat i smaken og passer utmerket til fisk, sjømat, grønnsaker og til det klassiske kjøkkenet fra Liguria. Oljen fra Liguria er litt sjenert og tilbaketrukket om man kan si det slik, i forhold til for eksempel den noe kraftigere oljen fra Toscana. Akkurat som de fastboende i Liguria også er.
  Middag i dag blir servert på riktig lokalt vis, og en typisk måte å smake på årets olivenolje. Kokt tørrfisk og kokte poteter blir blandet med rikelig med årets nypressede olivenolje, litt hakket bladpersille og hvitløk. Dette er en av de klassiske måtene å spise tørrfisk på i Liguria.

 • Dag 5: Lørdag 5. november

  Frokost på hotellet før bussen kjører oss oppover i åsen hvor vi stopper hos den lokale slakteren som har disket opp med lekker spekemat, brød og vin til oss. Deretter besøker vi en lokal vinprodusent kjent for sin gode, søte Moscato-vin. Og siden det er høysesong for innhøsting og pressing av årets oliven, stopper vi hos nok en olivenprodusent hvor vi får omvisning og smaking.
  Det er selvfølgelig mulig å kjøpe med seg olje hjem. Og kanskje blir du med Caroline til et supermarked og får litt hjelpe til å plukke ut gode produkter til å ha med hjem.

  Felles middag om kvelden.

 • Dag 6: Søndag 6. november

  Frokost og avreise til Malpensa flyplass. Direktefly Milano Malpensa – Oslo.

  Vi tar forbehold om eventuelle pris- og programendringer.