Skip to main content

Smakfull høsttur til Liguria

Høsten er en fantastisk tid å besøke Italias Liguria-kyst. De fleste turistene har reist hjem, det er roligere i gatene og det er fortsatt deilig å sitte utendørs og nyte livet. For de ivrigste er det også mulig å bade i sjøen. Reiseleder på denne smakfulle reisen til Liguria, norske Caroline Schøning, har bodd i Italia i over 30 år. Hun er gift italiensk og pendler selv mellom Torino og Liguria. Hun har drevet sin egen restaurant i Liguria og kjenner maten, språket, menneskene og de små «hemmelige» stedene hvor de lokale går. På denne turen vil også Caroline selv lære bort noen av Ligurias skatter! Vi reiser i en liten gruppe med et nøye utvalgt program for årstiden. Bli med da vel!

Søk

Tillegg

•    Tilslutning fra andre byer i Norge. Kan arrangeres.
•    Reise og avbestillingsforsikring.
•    Enkeltrom, 4 netter: Kr. 3.695,-

Program

 • Dag 1: 20. oktober

  Flyreise Oslo - Milano Malpensa 08.25 – 11.05

  Caroline møter oss på flyplassen i Milano. Vel om bord i bussen blir vi servert litt drikke og noe å knaske på, og turen går direkte videre til en vinprodusent for omvisning og vinsmaking med enkel servering av lokale produkter. Deretter går turen videre til kysten og til Sestri Levante hvor vi sjekker inn på hotellet i hjertet av byen.

  Før vi går til middag på en av byens lokale restauranter, serveres det en liten aperitiff på hotellets takterrasse. Dette er små, lekre munnfuller som vi nyter med et glass lokal vin. Fra takterrassen er det fantastisk utsikt, ikke bare over byen og de to vakre buktene med Portofino på tuppen, men også innover i landet og på klare dager kan du se hele fjellkjeden som går mot Frankrike. Velkommen til Liguria!

 • Dag 2: 21. oktober

  Frokost på hotellet. I dag står vi tidlig opp for å rekke toget til en av de små byene i 5 terre, eller Cinque Terre. Her skal vi besøke en liten lokal vinprodusent og smake på vinene hans. Vi får også tid til å titte litt rundt i den maleriske byen før vi tar toget til en av Carolines favorittrestauranter hvor det serveres fersk sjømat ved båthavnen. Toget tar oss tilbake til Sestri Levante for en liten siesta på terrassen ved svømmebassenget, eller blir det en tur på stranden, kanskje? Valget er ditt!

  Om kvelden hopper vi på lokalbussen for et besøk til en liten pastaprodusent. Her får vi være med å lage fersk pasta. Dette blir selvfølgelig dagens middag med lokal vin. Privat transport tilbake til hotellet.

 • Dag 3: 22. oktober

  Frokost på hotellet. Lørdag er den ukentlige markedsdagen i Sestri Levante og gatene syder av liv. Vi skal selvsagt oppleve markedet og kanskje finner du noen skatter du kan ta med deg hjem? Eller kanskje setter du deg ned på en kafe og følger det hele fra avstand?

  Så møtes vi i hagen på hotellet hvor Caroline har showcooking for oss. Hun vil vise oss hvordan hun lager en av Ligurias skatter, nemlig basilikumspesto. Dette er basis for den neste retten hun skal lage som blir lunsjen vår i dag. Mens vi venter på at maten blir klar serveres vi et glass vin og smaker litt på pestoen.
  Etter lunsj har vi tid på egen hånd og du kan gjøre det du måtte ønske. Kanskje blir det en dukkert, en tur i åsen bak hotellet eller hva med å nyte hotellets velværeavdeling.

  Liguria har et utrolig variert kjøkken. Ved kysten er det sjømat som er det dominerende, men reiser man litt innover i landet er rettene basert på grønnsaker og kjøtt. I kveld kjører vi litt innover i landet, til en slowfood-restaurant med tradisjonelle retter fra Liguria og lokal vin på menyen. Og, vi setter oss ikke til bords før vi har fått servert en liten lokal aperitiff. Retur til hotellet etter middag.

 • Dag 4: 23. oktober

  Frokost på hotellet. I dag går vi i samlet tropp til ekte italiensk søndagslunsj. Vi tar en pause på veien for litt å drikke, før vi setter oss til bords på restauranten. Du har kanskje hørt om de italienske søndagslunsjene som varer i timer med mange forskjellige retter, og som ender med en espresso… Etter en lang lunsj er det godt å strekke litt på beina og vi går tilbake til hotellet.

  Tid på egen hånd før vi møtes igjen på takterrassen for å nyte den magiske solnedgangen i bukten. Etter en kraftig lunsj blir middagen i dag pizza på den lokale pizzeriaen - for hvem kan vel motstå en deilig italiensk pizza!

 • Dag 5: 24. oktober

  Frokost på hotellet og vi nyter de siste timene i Liguria. Bussen kjører oss så tilbake til Milano Malpensa.

  Flyreise Milano Malpensa – Oslo 14.40 – 17.15