Skip to main content

Togeventyr fra Istanbul til Venezia

Det praktfulle toget Golden Eagle Donau Express tar deg gjennom frodige landskap, travle byer, og fascinerende historie. Denne ikoniske reisen begynner i den magiske byen Istanbul. Gjennomsyret av over 2500 års historie er denne blendende og dynamiske metropolen en spektakulær blanding av moderne mesterverk og bysantinsk skjønnhet. Du nyter luksusen om bord på toget mens du blir overveldet av de stadige skiftningene gjennom Balkan-regionen. Fordyp deg i mangfoldet på kontinentet, se pittoreske byer, kosmopolitiske hovedsteder og sjarmerende kystlinjer. Reisen ender opp i vakre Venezia der du får med deg noen av de mange høydepunktene...

Reiserute
Istanbul - Plovdiv - Sofia - Thessaloniki - Skopje - Beograd - Mostar - Sarajevo - Zagreb - Ljubljana - Bledsjøen - Trieste - Venezia

Høydepunkter
- Istanbuls praktfulle Sultan Ahmet-moské (Den blå moské)
- Besøk til et av verdens best bevarte romerske amfiteater i gamle Plovdiv.
- Oppdag Sarajevos gripende historie på en guidet tur i byen.

 

Søk

Priser/betingelser

Pris fra kr 169.995,- pr. person i delt dobbeltrom på hotellene og delt Deluxe Classic-kupé på Golden Eagle Danube Express.
Flybilletter til Istanbul og retur fra Venezia kan bestilles mot tillegg. Pris på forspørsel.

Inkludert:
- Alle måltidene om bord laget med de beste lokale råvarene
- Nasjonale matopplevelser i lokale restauranter underveis.
- Alle standard drikkevarer om bord på toget, både med og uten alkohol.
- Utflukter med engelsktalende guide på utflukter utenfor toget som beskrevet i reiseruten
- Engelsktalende servicepersonale og reiseledere på toget.
- Ankomst- og avreisetransfers
- All tips, både på og utenfor toget.
- Bagasjehåndtering under hele reisen

Ikke inkludert:
- Flyreisen til Istanbul og retur fra Venezia. Kan bestilles mot tillegg.
- Reiseforsikring
- Avbestillingsbeskyttelse
- Program, måltider og drikke som ikke er nevnt i programmet.

Bestilling og betalingsbetingelser
Depositum ved bestilling Deluxe Class: fra kr.  20.000,- pr person

Andre betingelser
Et ikke refunderbart depositum betales ved bestilling
Restbeløpet må være byK i hende senest 65 dager før avreise

Avbestillingsbetingelser
Ved avbestilling fra depositum er betalt fram til 65 dager før avreise tapes innbetalt depositum
Ved avbestilling 64 dager eller mindre før avreise tapes 100% av det totale beløp

For internasjonale flybilletter gjelder egne regler knyttet til flybillettene, spør ved bestilling

Vi tar forbehold om programendringer, samt prisendringer som følge av valutasvingninger og generell prisstigning utenfor byKs kontroll.

Det kreves et minimum antall deltagere for at turen skal gjennomføres.

 

Program

 • Dag 1 - 5/8: Istanbul (Tyrkia)

  Dere blir møtt på flyplassen i Istanbul og kjørt til hotellet i sentrum hvor dere skal bo i tre netter.
  Resten av dagen har dere anledning til å utforske denne fantastiske byen på egen hånd.
  Om kvelden blir det servert velkomstmiddag hvor dere vil møte de andre i reisefølget.

 • Dag 2 - 6/8: Istanbul (Tyrkia)

  Istanbul er den sagnomsuste byen som ligger i både Asia og Europa. I dag vil dere få se hvordan gammelt møter nytt og øst møter vest når dere besøker et utvalg av Istanbuls historiske steder.
  Sultan Ahmet-moskeen (Den blå moskeen) er et av de mest berømte monumentene både i den tyrkiske og islamske verden. Det er et fantastisk byggverk i klassisk osmansk stil med seks ruvende minareter og 260 vinduer som lyser opp det enorme hovedrommet, dekorert med mer enn 20 000 Iznik-fliser i vakre blåfarger.
  Turen fortsetter til moskeen Hagia Sophia, bygget som kirke i Konstantinopel av keiser Justinian på 500-tallet, men ble etter 900 år ombygd til moské da tyrkerne erobret den kristne byen. I dag er den en av de mest praktfulle store moskeene i verden. Her vil dere blant annet få tid til å beundre de fine bysantinske mosaikkene.

 • Dag 3 - 7/8: Istanbul (Tyrkia)

  Programmet i Istanbul inkluderer også et besøk til kronjuvelen i det osmanske riket, Topkapi. Dette fantastiske palasset er det største og eldste i verden og var den primære boligen til de osmanske sultanene fra 1465 til 1853. Med sitt skattekammer av eksotiske bygninger med utsikt over Det gylne horn, blir besøket til Topkapi en fascinerende opplevelse.

 • Dag 4 – 8/8: Istanbul (Tyrkia)

  Sent om ettermiddagen blir dere kjørt til Sirkeci-stasjonen i Istanbul hvor togpersonalet venter på plattformen for å ønske velkommen om bord.
  Mens toget kjører mot grensen til Bulgaria om kvelden, nyter dere den første middagen om bord.

 • Dag 5 – 9/8: Plovdiv og Sofia (Bulgaria)

  Om morgenen ankommer vi Plovidv, den nest største byen i Bulgaria etter Sofia.'The City of Seven Hills' er en av de eldste byene i Europa med mer enn 200 kjente arkeologiske steder. Dere tilbringer morgenen her med å utforske Forum Romanum og Amfiteateret. Dere vil også besøke den sjarmerende gamlebyen med middelaldermurene og det osmanske bad.
  Nyt lunsjen på toget mens det kjører videre til Sofia. Ettermiddagsturen i Bulgarias hovedstad går til deler av den romerske muren og den gamle kirken St. George, den gylne kuppelformede Alexander Nevsky-katedralen og den tyrkiske Banya Bashi-moskeen.

 • Dag 6 – 10/8: Thessaloniki og Skopje (Hellas og Nord-Makedonia)

  Om morgenen krysser toget grensen inn i Hellas og ankommer den pulserende kystbyen Thessaloniki etter frokost. Dere nyter atmosfæren i byen og besøker Aristoteles-plassen og strandpromenaden før dere returnerer til toget for lunsj.
  Om ettermiddagen ankommer toget Skopje i Nord-Makedonia, en by der de osmanske innflytelsene fortsatt er sterke. Utforsk de smale gatene i gamlebyen med små butikker og moskeer med keramisk flislagt interiør. Smyg dere gjennom det gamle basarområdet, full av ting å kjøpe, og kryss steinbroen fra 1400-tallet som forbinder basaren med den moderne byen.

 • Dag 7 – 11/8: Beograd (Serbia)

  Denne morgenen ankommer toget den serbiske hovedstaden Beograd, den tidligere jugoslaviske hovedstaden. Denne kosmopolitiske byen ligger på det strategiske møtestedet til Donau og Sava-elvene, og har festningsverk fra keltisk tid, middelalderske graver og tyrkiske bad.
  Dere tilbringer hele dagen her og dra ut på en bytur som inkluderer 'Blomsterhuset' – mausoleet til Josip Tito. På turen vil dere også se rådhuset, Republikkplassen, Knez Mihailova-gaten, 'Varoš' og den mektige festningen Kalemegdan. Lunsj i dag vil være i den spektakulære Salon 1905. Sent om ettermiddagen forlater dere Beograd og fortsetter videre mot Bosnia.

 • Dag 8 – 12/8: Mostar og Sarajevo (Bosnia Herzegovina)

  Mens dere spiser frokost kjører toget gjennom vakker natur til den historiske byen Mostar, veikrysset mellom mange sivilisasjoner, kulturer og religioner. Mostar var en av de viktigste byene i det osmanske riket. Byens berømte buede steinbro som forbinder de kristne og muslimske områdene ble gjenoppbygget sommeren 2004. Dere besøker Det tyrkiske huset og moskeen før dere går gjennom de smale basargatene. her kan dere handle tradisjonelle suvenirer og håndverk.
  Avreise Mostar, og etter lunsj kommer dere til den bosniske hovedstaden Sarajevo som har en spennende blanding av østlig og vestlig kultur. Den har moskeer og minareter, en gammel basar og et sjarmerende gammelt tyrkisk kvartal.
  Dere får oppleve byens gripende historie gjennom en tur som beskriver grusomhetene i Balkankrigen. Sarajevo led av den lengste beleiringen av en hovedstad i historien om moderne krigføring. Krigens arr er fortsatt tydelige i de krigsherjede bygningene du passerer før du besøker Tunnelmuseet under Sarajevo lufthavn. Guiden som selv opplevde konflikten i 1992-1996, gir liv til kampene som innbyggerne i Sarajevo sto overfor under beleiringen av byen.
  Tilbake i toget blir dere servet middag mens reisen fortsetter videre til Kroatia og Slovenia.

 • Dag 9 – 13/8: Zagreb, Ljubljana og Bledsjøen (Kroatia og Slovenia)

  Etter frokost ankommer toget Kroatias hovedstad Zagreb hvor dere vil bli tatt med på en rundtur i byen. Retur til toget for lunsj mens toget fortsetter turen langs den naturskjønne elven Sava til hovedstaden i Slovenia, Ljubljana. Her blir det besøk til den vakre, kompakte byen til fots før dere blir tatt med på et cruise på elven Ljubljanica. Deretter fortsetter dere til Bledsjøen, en av de mest pittoreske og fotograferte innsjøene i Øst-Europa.
  Retur til toget for en avskjedsmiddag om bord mens reisen fortsetter gjennom natten mot Italia.

 • Dag 10 – 14/8: Trieste og Venezia (Italia)

  Etter en tidlig frokost stopper toget i middelalderbyen Trieste, en gang blant de eldste og største byene i Habsburg-riket. Retur til toget for å gjøre dere klare til å forlate toget på stasjonen Venezia Santa Lucia på Canal Grande. Transport til hotellet i sentrum hvor dere skal bo i to netter.

 • Dag 11 – 15/8: Venezia (Italia)

  Venezia er en virkelig vakker og romantisk by som kan ta pusten fra enhver! I dag får dere muligheten til å ta en spasertur for å besøke noen av høydepunktene i denne spektakulære byen. Turen går gjennom de svingete gatene langs Canal Grande til Markusplassen, som i 1000 år var hjertet i byen.

 • Dag 12 – 16/8 -: Venezia (Italia)

  Etter frokost blir dere kjørt til flyplassen for hjemreise til Norge.