Skip to main content

Med Trines Matblogg til Paris

Med sine tusenvis av restauranter og caféer er Paris et gastronomisk mekka å gå på oppdagelse i. Det dukker opp nye restauranter hele tiden, men det finnes også de som alltid har vært der. Og ikke minst alle de forskjellige delikatessebutikkene og markedene. Paris er uten tvil verdens gourmethovedstad, og vi har hentet inn lokal ekspertise til å vise oss rundt. 
I tillegg til Trine vil Charlotte L Molstad være vår reiseleder. Charlotte har kunsthistorie som fag og er en meget god formidler. Flere kjenner henne fra tidligere turer med Trines Matblogg.

Søk

Betingelser

Pris pr. person i del av dobbeltrom.Tillegg enkeltrom.
Prisen er basert på en gruppe på min 12 betalende personer. 
Vi tar forbehold om eventuelle program og prisendringer.

Ikke inkludert/tillegg

Ikke inkludert / tillegg 
• Tillegg enkeltrom 3 netter kr. 3 595,- 
• Tilslutning fra andre byer i Norge. Spør oss om pris.
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Tillegg Makronkurs, kr. 860,- pr. person (begrenset antall plasser)

Program

 • Dag 1: 20. April Avreise fra Gardermoen M

  Direkte med SAS Oslo – Paris 11.05 – 13.20
  Charlotte møter oss i ankomsthallen på Charles de Gaulle og vi reiser direkte inn til hotellet hvor vi sjekker inn og pakker ut. Vi bor i Luxembourg-Montparnasse området, bydelen som tidligere tiltrakk seg kunstnere og hvor cafeer fra denne tiden fremdeles eksiterer. Kort spasertur fra sjarmerende og elegante Saint Germain-des-Prés.
  Vi møtes igjen før middag for en aperitiff på en av cafeene i området som seg hør og bør i Paris. Så blir det middag som i kveld serveres på et typisk nabolags brasserie.

 • Dag 2: 21. April Matvandring. F/L/M

  Frokost på hotellet. Så skal vi ut på matopplevelser med vår franske engelsktalende mat guide. Nora og Anissa, begge innfødte Parisere ,vil ta oss med rundt til spennende mat steder i Paris. Begge er medlem av Martha Mettligs mat teamet i Paris, men har også andre spennende jobber ved siden av. Vi beveger oss til fots rundt i området rundt Operaen og de store Boulevardene (9ème).
  Dagen starter i de pittoreske parisiske galleriene der man kan vandre under vakre tak og beundre nydelige fasader. Masse sjarm, raffinert dekor, butikker med alt fra antikviteter, bøker, interiør, etc. På kort tid – og korte avstander – får man et inntrykk av byens evige sjarm.
  Vi stopper for en aperitiff i en vinbar med litt spennende smaks-opplevelser. Så blir det lunsj på en typisk fransk bistro med gourmet-preg (bistronomique) og chic-dekor. Menyen følger sesongen og vi garanterer gode smaksopplevelser.
  Etter lunsj er det fokus på utstyr til kjøkken og bord, og målet er en stor tilbyder av alt du trenger av utstyr til kjøkken og bord. Her går både proffer og private, utvalget er enormt. Turen avsluttes med en liten gourmet-pause og en aperitiff i en kolonial/bar.
  Tilbake til hotellet, og du har litt tid på egenhånd før felles middag på en lokal restaurant.
  Tilleggsprogram: Vil du lære å lage Makroner? Vi kan tilby et 2-timers Makron kurs etter lunsj. Bestilles og betales før avreise. Begrensede antall plasser.

 • Dag 3: 22. April Matvandring. F/L/M

  Frokost på hotellet. I dag blir vi kjent i et annet område av byen, i området Marais (4ème). Helt klart et av områdene i Paris med mest særpreg.
  Vi krysser Seinen for en liten spasertur i gater fulle av fine, gamle bygninger, små plasser, butikker, gallerier, etc. Turen ender i et av Paris’ eldste matmarkeder der friske varer virkelig bugner.
  Fryd for alle sanser!

  Lunsjen blir i nabolaget, i en Ostebutikk som selv modner oster. Utvalget er imponerende og vi får en dégustasjon (utvalg av oster) med forklaring omkring produksjon, historier rundt de ulike ostene, lagring, etc. Vin og brød hører med, og vi går ikke herfra sultne!
  Så flytter vi oss til fots (15min) til en av Paris mest spennende butikker. Tre etasjer fulle av varer som har fokus på bærekraft, økologiske produkter, bordets gleder, design, dekor og noe klær. Her finnes også en liten te-salong for den som trenger en pause.
  Tilbake til hotellet. Vi spaserer i samlet flokk til kveldens middags restaurant.
  Det er lørdag kveld og vi kan avslutter med en cocktail på en hyggelig bar for den som ønsker det (ikke inkludert).

 • Dag 4: 23. April Sightseeing og hjemreise F/L

  Frokost og utsjekk. Vi tar med oss bagasjen fra rommet og oppbevarer den på hotellet. Så blir vi med Charlotte på sightseeing gjennom gatene og ender i Montmartre. Området er hyggelig og ekte parisisk med lang historie. Vi avslutter med lang deilig lunsj!
  Transfer til flyplassen og hjemreise.
  Direkte med SAS Paris – Oslo 19.40 – 21.55